Artizán Blues Rádió

Loading ...
Winamp, iTunes Windows Media Player Real Player QuickTime Stream Proxy
A fenti kis ikonok egyikére kattintva lejátszó lista tölthető le. A blog további böngészéséhez új ablak nyitását ajánlom, hogy a rádió zavartalanul tovább működhessen. Köszönöm.

"Gerinces" influenszerek

 Tapasztalom, hogy legtöbb megmondó (valamennyire influenszer), akiket valamilyen okból még követtem, mert mittomén éreztem bennük egy kis igazság magvat, ezzel az egész világhelyzettel kiadja magából azt, ami a szíve mélyén rejlik. Magyarán, nincs ember, akiből ez a világhelyzet ne provokálná ki a valós hovatartozását.

Mert lehet szavak mögé bújni, ott szépen elrejtőzködni, onnan kikiabálgatni nagy okosakat (Hamvas idézetek előnyben), de most olyan éles helyzetben van a világ (benne minden ember), hogy már nemigen lehet eszmékbe öltözködni és képletekben beszélni.
Most ezek vagy hülyék, vagy teszik az eszüket, hogy hülyék, hogy hirtelen nem látják, hogy a buzi és nem buzi világkép ugyanolyan szánalmas, mint a demokráciát alkotó liberális illetve konzervatív alakulat?
Szó szerint rosszul vagyok már attól, hogy minden létező "igazság"megmondó igyekszik elkötelezni magát a jobb vagy bal oldalon, szégyellem magam miattuk, hogy bármennyit is adtam a szavukra, de szeretetből elnéztem, ha éppen jobbról vagy balról osztotta az igemagyarázatot, mert azt mondtam: kirostálom az iszapból az aranyat. De hiába, mert minden kis vélt aranyrögöt mérgező tüske von be és használhatatlanná válik.
Enyhítő körülmény lehetne az, hogy ez van srácok, a világ kemény hely és el-elcsúszik az ember kénytelen kelletlen, de itt egy sokkal régebbi és mélyebb romlást érzékelek. Nem ma, nem tegnap indult meg ez a romlás az emberiségben, hanem ez ott van, akármennyire sminkeli ki magát vagy vértezi fel magát intelektussal.
"Nincs menekvééés..." idézi sokszor Hobo (most meg nagy laposakat sandít szemérmetesen), és ezen a címen ki, hol ide, hol oda bólogat és bár habozva, de zászlót bontogat.
Lassan ott vagyunk, hogy előjönnek a hitvallások, a bizonyságtételek: pártállás szitu.
(Kollaterális veszteség: a plandemia áldozatai).
Ha a világ elkezdett az extrémbe menni minden sávon, akkor talán ideje nekem is az én extrémembe menekülni, ahol nincs senki más, se párt, se cég, se vallás, hanem egyedül csak Jézus.