Artizán Blues Rádió

Loading ...
Winamp, iTunes Windows Media Player Real Player QuickTime Stream Proxy
A fenti kis ikonok egyikére kattintva lejátszó lista tölthető le. A blog további böngészéséhez új ablak nyitását ajánlom, hogy a rádió zavartalanul tovább működhessen. Köszönöm.

Vettem egy powert.

Vettem egy erősítőt. Totál be vagyok dilizve. De kellett. Muszáj volt.
Gondolkodtam, hogy mit csináljak. Monitor erősítő kell a dobok mellé. Eddig a Roland keverő erősítő (vintázs az is) vitte a mix monitorozást is meg a dobhoz is a monitorozást. De mivel a mix átment a mixbe, ment a Roland is. Aztán pár napja szvingezek mint a bolond egymagamban, szárazon. Az is jó, nem mondom. De más egy kis drumlessre dobolgatni. Nem mintha sokat számítana nekem. Vagy a dobolásomnak. Vagy az emberiségnek.
Rövid, random keresés után megtaláltam az erősítőmet, egy dévai pacáknál. Hihetetlen, hogy pont azt találtam, amit kerestem.
Vintázs erősítő. Már startból, amikor a hirdetésben láttam az erősítő elektronikájáról készített fényképét megtetszett. A trafó jó nagy. Ez az első feltétele egy erősítőnek. Halok meg amikor látok egy erősítőt s akkora a trafója mint egy telefon töltőé. Az pünöj ptyizdö nem szed ki nem 2x30W-ot, de még 2x3W-ot se. Ennek 270W-os a trafója, na van honnan kiperkálja a 2x40W-ot. Persze én ezt nem használom ki, nincs hogy. Meg minek. De a hang minőségéért jó, ha többre képes.
Ami számomra erős pontja az erősítőnek a vintázssága mellett, hogy több féle bemenete és kimenete van. Van olyan, hogy main bemenet, azaz bevihetem direkt a jelet a végfokra a hangkártyából, azaz nem megy át semmiféle színezőn. Line módban megy. De van még egy bónusz lehetősége, hogy ha normál bemenetelen is használom, a szűrőket ki lehet iktatni. Van egy ilyen gomb, hogy a direkt source.
És ez még semmi.
Két pár hangfalat tudok rákötni, válthatom őket: Speaker1 vagy Speaker2 vagy mindkettő. Így a mixeléskor egy más fajta hangfalpáron is hallhatom a hülyeségeket amiket csinálok.
Hát nem egy cuki erősítő?
Most hogy megvettem utána néztem a revieweknek, orrba szájba dicsérik, hogy jobb sok más hírességnél.
Állapota újszerű. Nem recseg semmi, se egy potméter, semmi. Zaj nulla. A Roland még fészkelődött, de ez mintha nem lenne. És egy nagyon szép hangot ad. Szerintem ez pont jó lesz nekem a stúdió monitorozásra.
Az ára meg annyi volt, hogy az már röhejes...
Az élet néha szép!


Bónusz track:

Villás reggeli Blues
(régi szép időkre gondolva)

Jöhet a virsli meg a kolbász,
Nem leszek többé éhenkórász.
Kiabál az asszony és dühös,
Az egész ház a zsírtól büdös.