Artizán Blues Rádió

Loading ...
Winamp, iTunes Windows Media Player Real Player QuickTime Stream Proxy
A fenti kis ikonok egyikére kattintva lejátszó lista tölthető le. A blog további böngészéséhez új ablak nyitását ajánlom, hogy a rádió zavartalanul tovább működhessen. Köszönöm.

Üres flakonok huzattánca

Az igaz, hogy Jézus semmi jót földileg nem ígért azoknak akik követik őt, többször is megmondta, majd meghurcolnak, kivetnek, kigúnyolnak s ilyenek.
A magamfajta gyengeszüvüt egyenesen a vágóhídra visz ez az élet ebben a Jézusban, mint megannyi bugyuta bárányt. Valami nincs rendben ezzel a kereszténységgel. Mert hogy van az, hogy amaz „igaz” keresztényeknek jól megy minden, jól is vannak mindenkivel, nincsenek sem elvi meg lelki háborúkban, s legyen szó bármiféle külsőséges megnyilvánulásról, teljes terjedelemmel azonosulni tudnak. Irigylésre méltó nagy lelki nyugalommal tudják elfogadni a mindent, s mindenben csak a szépet s jót látják.
Az én ilyen Jézusos putypurutty harcom az az, hogy miért nem tudok odaállni ártatlan tágra nyitott szemmel s húsz helyett mondjak harmincat? Mert nem sok az a harminc sem. Ez a harminc pont az, amit mindenki elkér. Csak én tudok harminc helyett húszat mondani. Vagy éppen nemet kéne mondani arra, ha valaki jön és kér. Vagy könyörgöm, legalább minden másodiknak mondjak csak igent. Ez is lenne egy halovány ígérete a fejlődésnek. De nem....

Na de látom a világ is komoly dolgok előtt áll Jézusilag. Mert ugye rájött a világ is, hogy valami nincs rendjén ezzel a kereszténységgel. Megesznek a gyaurok míg mi itt imádkozunk s lebegünk húsz centire a földtől. S ha arra lettünk, hogy elkárhozzunk vagy mártír halált haljunk, akkor minek az a sok színes virág a Teremtő kezéből?
Szembe kell nézzek ezzel a dologgal én is meg a világ is.
Kár most kendőzni itt a dolgokat, hogy tulajdonképpen a mocskos liberális szemlélet vezetett minket erre a becsődölt multikulturális társadalmunkba. Nevezzük a nevén a dolgokat, nem a multikulturalitás csődölt be, hanem a kereszténységünk. Rájöttünk, ezzel sem megyünk sokra, ha nincs hadsereg, mely megvédjen minket.
Magyarán Jézus üzenete nem több a Lennon dalánál. Szépen hangzó refrénekkel dúsított alkalmi dal.
Nincs mit kezdjünk a jézusi eszmékkel, sem a multikulturalitással, ahogy az arabok sincs mit kezdjenek a demokráciával. És úgy néz ki, hogy egy nép minél vallásosabb, annál bunkóbb, primitívebb. És a megbocsátás pedig pontosan a gonosz dicsőítése. Csináld csak fiam, csináld, majd én hetvenhétszer is megbocsátok neked. S röhög butaságodon a gonosz. S te örvendesz, hogy ha fél kezed is maradt meg, de segget tudsz törölni vele.
Jól mondta ez a Barack Obama..ha maga az iszlám világ nem fordul konkrétan a terroristák ellen, mind küldhetsz ötven ezer katonákat bárhová, ahogy kitetted onnan a lábad, mint a gombák eső után szaporodnak vissza a genyák. Mert most vagy annyira aljas a média, hogy nem osztanak bocsánatot kérő allahakbarozásokat a migráns menekültek részéről, hogy bocs, nem mi vótunk..., vagy tényleg ezek csendben kussolnak s lélekben másért aláákbároznak. A dolog mindenképpen figyelemre méltó szerintem.
Tehát az, hogy mi egy keresztény kultúrájú civilizáció vagyunk, ezt szépen elfelejthetjük, át kell gondoljuk azt, hogy mik vagyunk, és ha meg tudjuk nevezni identitásunkat, akkor talán érdemes átgondolni a berendezkedést.
Ott áll a civilizáció, mint ahol én is állok: van műhely, tele adóssággal, mint gömbbel a karácsonyfa, csak nem tudom kihasználni. Nem tudunk az adottságokkal élni. És úgy néz ki, hogy hiába hozok ide tíz cigányt, hogy akkor nosza csináljuk együtt, mert a következő percben tíz szekér cürükköl be s visznek mindent a vasba mi mozdítható, s a tűzbe mi ég. Lerabolnának, leennének mindent, maradnának a huzattól gurigálodzó üres kólás pet flakonok.