Artizán Blues Rádió

Loading ...
Winamp, iTunes Windows Media Player Real Player QuickTime Stream Proxy
A fenti kis ikonok egyikére kattintva lejátszó lista tölthető le. A blog további böngészéséhez új ablak nyitását ajánlom, hogy a rádió zavartalanul tovább működhessen. Köszönöm.

Gatyadivat


Áttértek az istenek a lepedőről a gatyára. A szeretet istenéből ma az uralkodó isten lett. Amikor a Világot megteremtette az ember istene, akkor szeretet volt benne. Aztán mára már fölé kerekedett az uralkodhatnék. Magyarán a fejébe szállt a dicsőség. A mai embere istenének a legfőbb gondja, hogy az ember megdicsőítse őt.
Amilyen ez a modern filmipar, sok hülyeség van benne, de biza sok hülyeségnek látszó filmekben irtó faja üzeneteket fedeztem fel.
Van egy film, a Titánok haragja, az atyaisten szerepét Liam Neeson játssza. Persze a film hivatalos témája el van nyálasítva, mert ma már nem lehet egy igazságot nyersen előadni, ma az ember képtelen fogni a nyers igazságot, ma már csak az tud infót megérteni és befogadni aki erre ráhangolja magát. A nagy tömeg annyira fél az igazságtól, valóságtól, hogy inkább egyébbel kábítja magát. Nos ebben a filmben szerintem a lényeg, hogy az atyaisten az otthon maradt fiával eldöntik, hogy a szar munkát hadd végezze el az amúgyis nyugtalan másik fiú, a tékozló fiú. A tékozló fiú meg lejövén az emberek közé, nem akarja bevetni az isteni hatalmát, mondván, hogy nem, az ember akar győzni benne. Egyszer mégis használja isteni hatalmát, amikor egy angyalt ment meg. Legyőzi a gonoszt aztán, de érdekes módon a film nem tisztázza, hogy végül is ki a fő gonosz, végig az az érzésem, hogy a tékozló fiú tulajdonképpen az atyaistennel harcol. Az atyaisten küldi a megpróbáltatásokat, hogy hallám meddig bírja az ebugatta. Mert a végén aztán megjelenik a srácnak az atyaisten és mondja neki, hogy jer haza. A fiú nem megy. Bevállalja az emberi halandóságot a jóképű aztán emberré lett angyal csajjal. Azért angolos humorral azt mondja az atyaisten, hogy jóvanna, de ha mégis meggondolja magát, szívesen várják haza, levágják neki a legszebb birkát. Egy érdekes tékozló fiú magyarázat ez is. Persze az én szemeimmel nézve. Aki a nyálra van ráhangolódva, az sok bunyót és nyálat lát.
Nyál és hülyeségszektor a Predators film is. Egy hülye bolygóra pottyantanak ilyen mindenben elit embereket. Egy magát legfelsőbb fajnak tartott ilyen utálatos csúszómászó lények arra használják ezeket az embereket, hogy mindenféle kritikus szituba helyezik őket, hogy hallám mit tudnak kitalálni védelmükre? Valamilyen szinten ugyanaz a sztori, hogy hadd vigye más a szar munkát. Hadd tapasztaljon más a helyünkben, mi majd levonjuk a más tapasztalásából a következtetéseket. Mint az istenség, mely azért teremtette az embert, hogy hallám mire mennek?
A modern ember istene nem a Szerető Isten, hanem az uralkodó isten. És ennek az uralkodó istennek a szolgái, mint azok a fenevadak, melyek kergetik és űzik a tapasztalásra predestinált jó embereket. Mert a modern ember istenének a szolgái ma már annyira lerafinálódtak, hogy még a kutyamunkájukat is mással végeztetik el. Arra vannak a politikusok. Mert alávalóbbak az isten szolgáinál is.
Talán nem véletlen az sem, hogy a mai ember nem szeret dolgozni. Ha mégis munkára fanyalítja a muszáj, szenved, fáj neki, ellenkezik minden porcikája. Azért dolgoznak ma inkább csak a jó emberek, akik titokban a Szeretet Istenben hisznek, és azért emelkedtek a munkásréteg fölé az uralkodó istenség kutyái, mert nagyon elterjedt ez a modern istenkép. Hogy megnyomunk egy gombot és az élet már egy excel táblázatban követhető.
Ezért nő ilyen veszedelmesen a világban a korrupció, a gonoszság és a jó emberek tehetetlensége, mert a jelen istenkép élvezői és használói pimaszul tisztes távolságból nézik amint a szar munkát és a tapasztalást más végzi helyettük. Gyermekvért isznak, hogy fiatalodjanak.
A jó emberek mindenkori balfaszsága az, hogy előbb utóbb győz a jó. Miután tízből nyolcat felfalnak a nyolcszarvú kutyafajzatok, már mind győzhet a jó.
Az egyiknek az a rögeszméje, hogy az isten egy uralkodó isten és hatalmat kapott tőle, hogy mint földi helytartó gyakorolja az atrocitásokat, a másiknak meg az a szenvedélyes mániája, hogy majd a jóisten megjutalmazza balfaszsága miatt.
És ettől a két hülyétől szenved a Föld.