Artizán Blues Rádió

Loading ...
Winamp, iTunes Windows Media Player Real Player QuickTime Stream Proxy
A fenti kis ikonok egyikére kattintva lejátszó lista tölthető le. A blog további böngészéséhez új ablak nyitását ajánlom, hogy a rádió zavartalanul tovább működhessen. Köszönöm.

Statisztikailag hülyék


Egy olyan húsz éve kábé, amikor megismerkedtünk a multi level marketing fogalmával, azt kérdeztem az úgynevezett szponzoromtól, hogy mi van, ha mindenki tagja lesz ennek a hálózatnak egy adott pillanatban? Mondott egy dolgot, amit akkor nem úgy fogtam fel, mint ma. Azt mondta, hogy statisztikailag kevesebben iratkoznak fel egy ilyen hálózatba, mint amennyien betöltik a tizennyolc évet. Erre aztán én is rájöttem az idők folyamán, hogy sokkal kevesebben iratkoznak fel. Nem is ez az én gondom.
Aztán az elmúlt húsz évben történt egy csomó dolog mifelénk. Amióta bevezették az internetet felénk is, az ember elkezdett más dolgokat is látni, olvasni, mint a helyi egy két újságot. Azt vettem észre, hogy ez a tizennyolcat betöltés statisztikája érdekes dolgokat tud művelni. Olyan ez, mint az a mondás, hogy a vicc régi, de a bolond az új. Magyarán az emberiség statisztikailag hülye. Egy manipulációs formula lehet bármilyen összeesküvéses tervben. Mire az emberiség egy része eléri az ötvenes kort, meg kevesebb része feltesz magában egy pár kérdést a világunkkal kapcsolatban, azaz valamennyire felvilágosodik, a frissen tizennyolcat betöltött generáció már behülyítve nyomul előre, taszítja az éppen ocsúdó öregeket. Tiszta jóindulatból, túlélésből, szeretetből. Egyszerűen behülyítve.
A történelmet ismételtetni lehet gyakorlatilag minden tizennyolc évet betöltött generációval. Akár mint egy élet elleni oltással be lehet tömni az agyát hülyeségekkel. Statisztikailag kevesebben fognak mindig felvilágosodni, semmi esélye nincs egy nemvárt forradalomnak. Soha nem lesz emiatt spontán forradalom a nép soraiból, csakis rendelésre, hatalmi érdekekből. Majd amikor a manipulátor a maga média eszközeivel beoltja a parancsot, akkor lesz forradalom, addig nem. Addig hadd élvezzük a lehetőségek illúzióját, hogy csak a mi briliáns agyunk hiányzik ebből az egészből. Mivel statisztikailag is hülyék vagyunk, nem fogtuk fel, hogy minden képlet fut már ezen a világon, nekünk nincs más lehetőségünk, mint felfedezni melyik képlet van számunkra kiosztva és abban kalkulálni. A többi az mind csak illúzió.
Jó lenne valahogy ráébredni arra a valóságra, nemhogy autógyárat nem tudnánk létrehozni, még roller gyárat sem. Ha az ember mégsem tud lemondani álmodozásairól, jobb ha megnézi, a környezetében kinek süthetne palacsintát, aki valamivel viszonozni tudná ezt a szolgáltatást. De ahhoz is komoly elszánás kell, mert hatalmas erőfeszítéseket vetnek be a multik arra nézve, hogy ne legyen kedve az embernek a helyi palacsintát megenni.
Vajon, esetleg, netán, mi, ezek a még valamennyit látó ötvenes faszik nem tudunk semmi de semmit kigondolni, hogy a gyermekeink ne legyenek statisztikailag hülyék, amint betöltik a tizennyolcadik évüket? Csak kérdem. Nem mintha valamilyen választ remélhetek.