Artizán Blues Rádió

Loading ...
Winamp, iTunes Windows Media Player Real Player QuickTime Stream Proxy
A fenti kis ikonok egyikére kattintva lejátszó lista tölthető le. A blog további böngészéséhez új ablak nyitását ajánlom, hogy a rádió zavartalanul tovább működhessen. Köszönöm.

Ahol a holló megfordul

Ahol a holló megfordul...Ott van az én házam. Nem külföldi tengerparti képeslap, rajta velünk a „balkánból” menekült mosolygós család, kik a szabadságba futottak csórén s lobogó hajakkal. Ingázhatok én itt is a két multi között, s nemtetsző tekintetekre nemtetszéssel visszanézni.
Mondja Sanyi, ki azért elment világítani, noha kispolgárinak tartotta, hogy az én műhelyem, az én szintemen Angliában is megnyalnák a szájuk szélét mint az evésben reménykedő kutya, olyan jól felszerelt, noha én tudom, hogy nem olyan jól felszerelt. Ő csak tudja, több műhelyt látott Angliában mint én, legfeljebb néhány hobby asztalos bloggert olvasva „olvastam” ki mást mint a való. Mert az egy, hogy valaki azt mondja magáról, hogy igényes magával szemben, nem megy oda lakni ahol a holló megfordul, és maga pedig szemétben és nyomorban lakik, nem zavarja svábbogár meg ruszli meg egérszar. Mert aki azt mondta magáról, hogy igényes és nem megy oda lakni ahol a holló megfordul, tulajdonképpen azt mondta, hogy többet fektettem abba az ingatlanba, mint a zóna megéri. Ugye ha a pusztán látsz egy szép kúriát, megfordul a fejedben, hogy hű de fasza, volt aztán ennek a grófnak töke és ízlése, hogy ide a pusztába rittyentette a kis rezidenciáját a csendbe a nyugalomba, a potenciálba. Mert milyen mozgási tered van ott ahol araszban mérik a telket?
Barátok fejcsóválása -óh milyen barátok, kiknek rendes vagyok mikor kérnek és adok?- hogy éppen ide jöttem ahol a holló megfordul, elgondolkodtat újra és újra, hogy vajon valóban jó ötlet volt?
Virágos kiskertembe elültettem kétszáz hagymás virágot. Kivágtam a ráhajló fosos szilvát. És ha lesz még időm, van még három-négyszáz jácintom, azt is át kéne ültessem. Hogy minek? Honnan tudjam? Talán belső kényszerből. A naposabb oldalra szőlőt vettem, meg még néhány rózsa tövet.
Andorra megint hív, pajtát kéne összedobni, most készítem az ajtó ablakait, nem pénzért, de tűzifáért. Nem kell ide nyíregyházi saját pénz, se kulturális kreatív, se nemzeti fellángolás, csak jóérzés és érdekek összehangolása. Mi mutogatva is működik.
Fejemre szállt az üzlet, mint holló a jegenyére, mert odáig szokott repülni és onnan vissza. Ha van egy húszasod ezresben s euróban, s dolgozni akarsz, gyermekednek jövőt, gyere. Van itt hely, még ma ingyen részesedhetsz a majmok bolygójának gyümölcséből. Egy hely, mint a mennyben, aki a legnagyobb, az a legkisebb, illetve aki a legkisebb az a legnagyobb, szóval a legbolondabb a legeszesebb. Ilyen a majmok bolygója, a hely ahol a holló megfordul...(na ezt a kódot fejtsed meg...”te buta veréb” - idézve Péter bácsit)