Artizán Blues Rádió

Loading ...
Winamp, iTunes Windows Media Player Real Player QuickTime Stream Proxy
A fenti kis ikonok egyikére kattintva lejátszó lista tölthető le. A blog további böngészéséhez új ablak nyitását ajánlom, hogy a rádió zavartalanul tovább működhessen. Köszönöm.

Fórum kerestetik


Jó párszor nekiestem a guglit faggatni, az este is, hátha mégis van egy erdélyi magyar fórum, ahol vallás és politika mentesen lehetne az erdélyi itthon maradásról kicsit hidegebb fejjel, inkább a gazdasági oldalról beszélgetni. Nem adott releváns találatot. Politikailag elkötelezett úgynevezett újságokat adott, melyek nem ismeretlenek, de azok messze nem érdekeltek ilyen témában. A “disputa” volt valami ilyen fórum, ahol én is aktív voltam, amíg a trollkodó hozzászólóktól ki nem undorodtam onnan. De az este oda is bementem, gondoltam talán kifejlődte, kinőtte a troll nemzettséget. Hihetetlen, hogy 2011 óta semmilyen aktivitás nem történt ott.
Mi történt? Mi történik?
Annyira nincs igény a kommunikációra?
Egy facebook ismerősöm azt mondta, ott a facebook. Persze, de ott sem találni megfelelő fórumot. Legyen az bár asztalos fórum, ott is a harmadik kommentnél eljutunk az orbánizáláshoz, és rögtön elválik a szar a májtól, hogy ki az igaz magyar és ki a geci magyar. Innen tovább már esélytelen bármilyen disputa. És ez megy minden platformon. Olyan ez a fórum keresésem, mintha a higanyt szeretném késélen táncoltatni: lehetetlen.
De csak belegondolva is mekkora szörnyűség ez. S akkor rinyálunk, hogy az idegenek gyarmatosítanak minket. Hát hogyne tennék, ha ennyire töketlen és jellemtelenek vagyunk, hogy egy szar fórumot nem tudunk civilizáltan fenntartani, mely mellesleg egy árva kibaszott baniba nem kerül!
Hihetetlen, hogy bármiféle gazdasági ötlete van az embernek, azt nincs hol megbeszélni, esetleg értelmes ellenérvekkel korrigálni. Nincs. Egyszerűen nincs.
Nincs, mert mindenki, de mindenki elfogadta, feltétel nélkül, mintegy boldogan kapitulálva, hogy az ami van, az bőven jó, bőven sok.
Bírom ezt a sok marhát, hogy majd Orbánék megvédik a mittommit. Erdélyben? Mit védenek meg? Az Erdélybe települő Bosch gyárakat? Akik munkaerő híján lassan Vietnámból hoznak vendégmunkásokat? Csak Hunyad megyében több hasonló betelepült gyár van, akik naponta váltják a munkásokat, mint az egyhasználatú bugyikat. Ez jó, bazmeg? Itt a dicsőséges nyugat, mi?
Olvasom, hogy Marosvásárhelyen 40 millió euróból egy hatalmas mallt akarnak építeni. Fel tudja valaki fogni, hogy mit jelent ez? Hát nem. Nem is tudják kiszámítani mennyi az a 40 millió euró. Az emberek nem tudják mi a gyarmatosítás. Ez önként feladott forradalom, kapituláció. Legyen mallunk. Hadd dögöljön meg minden létező kisvállalkozó is. Mert tudjuk mi, milyen becstelenek azok!
Így aprózódunk fel rendre. És fórumunk sincs, ahol legalább beszéljünk ezekről.
Az érthető, hogy másoknak kellünk mint piac, és szépen kiszámolta, hogy befektetése éppen elegendő ahhoz, hogy kihajtsa profitját, amíg teljesen lerongyolódunk. Olyan ez mint a drágalátos, istenített Ikea, aki gépsorokat is hoz, természetesen lízingbe, és a gyár szart is eszik szó szerint, csakhogy az ikea címkével ellátott erdejét, múltját és jövőjét, a szekond gépekbe ölje bele, mert senki ne gondolja, hogy azok leamortizálása után marad több haszon, mint az ócskavas, és az új szerződés mellé újabb lejárt gépsor fogja ezer éves múltunkat bedarálni, éhbérért tartott rabszolgákkal. Ehhez sem kell nekünk fórum. Mert mi fasza nagy mellű szekler nép vagyunk, aki baszta a magyart valamikor.
Részben meg tudom érteni, hogy ez a facebookos világ elvette az népek szép eszét, de valahogy nem tudom lenyelni, hogy nem furakodott belénk egy szemernyi igény másra. Annyira le vagyunk nyűgöztetve a nagyvilág eseményeitől, hogy másra sem tudunk figyelni, mint a migrációra, a genderizmusra, a gátlástalan tőke gyarmatosítására, mindeközben tárt karokkal wilkommenezzük a tőke nyomulását.
Amint fiatal barátommal erről beszélgettem, többször is, nem is igazán érti ennek a fórumnak a létjogosultságát, értelmét. Mindenki elvan a világában, ha valamit keres, megtalálhatja, ami kizárólag csak őt érinti. Nem érzi hiányát az erdélyi gazdaságról kisiparilag fórumozni, holott neki is érdeke, mert ő is vállalkozó, de szerinte azért van ott a reklámipar és a hirdető portálok.
Szóval az egész olyan mint az érzelem nélküli szex. Nem tudom milyen, de sejtem, és szerintem találó a hasonlat. Mindenre jó lehet, csak nem boldogságra.
De lehet, hogy mindennek ez az oka, hogy már nem tudjuk hol keressük a boldogságot. Már nem cucc a család, a saját kertes ház álma, az együttlét, a közösség. Boldogulni lehet egy londoni gruppen albérletben valami gettófélében, nem kell ehhez honi fűzfa, fenyőfa, nárciszok a kertben. Persze erre tudom a választ: mit ér mindez, ha a bevásárló kosár telerakásától néhány cent választ el...
Mindent csak nagy általánosságban sejtünk, de nem tudjuk konkrétan, hogy hol vannak lerobbant, olcsón megvehető, bérelhető épületeink, földjeink, szakembereink, akik életük utolsó éveiben frusztráltan élik meg, hogy minden hiába volt. Hiába építettünk, hiába reméltünk, minden az enyészeté lesz. Ha lenne is valaki, akit érdekelne ezekből bármi, ahogy a nyilas bácsi mondta: még alternatíva sincs. Mert nincs egy szerencsétlen, agyon trolkodott fórum oldalunk sem.
Hát asszem hogy ideje létrehoznom, hogy legyen ilyen. A sikertelensége legyen pedig bizonyítéka, hogy valóban nincs rá igény vagy nincs is rá szükség. Mert minden ami van az jó és minden ami kihal, arra nincs szükség. Na lássuk.