Artizán Blues Rádió

Loading ...
Winamp, iTunes Windows Media Player Real Player QuickTime Stream Proxy
A fenti kis ikonok egyikére kattintva lejátszó lista tölthető le. A blog további böngészéséhez új ablak nyitását ajánlom, hogy a rádió zavartalanul tovább működhessen. Köszönöm.

Önvizsgálati refresh


Egy ember, akinek közeledtét a szokásos gyanúval illettem, hogy persze, ennek is úgy kell mint a többieknek, olcsón sokat s hamar, azt mondta nekem, hogy le kéne bontsam az üvegfalakat magam körül és engedjem be az embereket magamhoz.
Fura. Már sokszor elgondolkodtam, hogy esetem megérett egy pszichológus segyincára (megbeszélő gyűlés), de mostanában egyre jobban érzem ezt.
fatiplibe fogott faékekre van csavarozva
a tokozat. Ez nem hazudik.
Hát hogyne? Most fogadkozom szentül, hogy vége az épület asztalossággal, befejeztem. Vehemens ökölrázásokkal mutattam eltökélt szándékomat. Erre a közeledő ember megkér nagyon szépen, hogy csak vágjak le az ajtók aljából, amit Lajos bácsi fog felszerelni, mert ahogy öntötték a sápát (egyengető cementréteg), megnőtt a szint és nem férnek be az ajtók, és nem más, de nekem van az a kis cirkulám, egykettő levágom, ne kinlódjon a Lajos bácsi. Hát hogyne, ilyen szépen ritkán kér meg bármilyen ember.
Elmentem, hallám miről van szó. Lajos bácsi jéggé fagyva, orra bedugulva, depressziós nézését rögtön felismertem, naná, piás a piást csak felismeri, egyből felmértem, hogy Lajos bácsi le van maradva a gipszelő, glettelő, festő munkájával, az ajtók beszerelése púp a hátán neki. Rájöttem, hogy az ajtókat nekem kell beszerelni.
Monszenyőr Cezar
Hétfőn és kedden beszereltem a nyolc ajtót Cézárral, ki most különlegesen nagy segítségemre volt. Ő hajolt minden szerszámért. És élvezte, hogy milyen fontossá vált mellettem.
Ennyi az én szavam.
Hát csoda, ha az asszon átnéz rajtam mint egy röntgen sugár és nem veszi komolyan egyetlen szavamat se?
Ma Lajos bácsi nagyon hálásan megköszönte. Jól esett.
Például itt van a stúdiós dolgom. Magamban elgondoltam, hogy a jövő év a surround létrehozás éve. Nyúúgodtan, lazán majd tavasszal elkezdem és az év végére ha beszerelem a 8.1-es rendszeremet, vagyok valaki. Így én.
Erre egy este szétszedtem a keverőt, aminek csak a mikielőfokait használtam dobvételre, mert azzal akartam előerősíteni a hangkártya kimeneteleket, hogy majd összeeszkabálok kilenc végfokot hozzá, de akadnak a gombok, sercegnek a potik, gondoltam kitakarítom, befújom a potikat, kapcsokat, hozzam helyre egy kicsit. Meg is vettem próbából két tda-s végfokot, de még nem volt időm tápra tenni, még tápom sincs hozzá.
Aztán elkezdtem itt variálni a hangszórókat, mert sok kell.
Közben megzavarodtam a két tévés hangszóró hangjától. Mint amikor valami elhallgatott igazságot sejtenék.
Mix puccing
Reggel adtam megint vért zsír és egyéb mérés végett, hazajöttem, hamar egy kávét bevágni, mit látok, öt perce megjelent egy Sony 5.1 es erősítő bagópénzért egy facebookos csoportban, éppen Hunyadon. Megnéztem mit tud. Meglepett, hogy a szokásos 5.1-esekhez képest ennek mind az öt végfoka 50w-os. És mindnek van külön bemenetele. Gondoltam egy próbát megér, ha kamu, legfeljebb leváltom a szoba erősítőmet. Ez volt kilenc tizenhatkor. Tíz előtt tíz perccel a kezemben volt a Sony. Utolsó készpénzemmel (és kábé ezzel a nem készpénz is kimerült) fizettem ki. Azaz dehogy, a fiam zsebpénzével kerekítettem fel az összeget. Kölcsön vettem.
Most este bekapcsoltam és valóban úgy van. Sorra jártam a végfokokat és egyforma erősséggel szólnak, a front szól egy icipicit hangosabban, de az első sztereó és hátsó sztereó egyformán szólnak. Van hangszín szabályzó is, csak az első sztereóra hat, viszont nullára állítva minden egyforma. Kúúl.
Új ládák elé néznek a volt műhely hangszórók.
Hát ez nagyban leegyszerűsíti a dolgomat. Még egy ilyen gép és bőven kijön a rendszerem, nem kell se gányoljak, se semmi. A keverőre sincs szükség akkor.
És ha már tíz végfokom van, akkor eldöntöttem, hogy 8.2-es rendszerem lesz. Kétszer kvadro, a mélyek a fenekem alatt és teszek a fejem fölé is egy mindenest. Állítólag ettől teljes a surround.
A fiam már arról álmodozik, hogy hang után tájékozódó játékot is lehetne csinálni.
Szóval, semmiféle ígéretemet, fenyegetésemet nem tartom be. Ma mondom, holnap megszegem.
Már magamnak is fárasztó vagyok.
Közben azon is gondolkodtam, hogy tényleg üvegfalakkal vettem körbe magam? Nehezen nyílok? Nehezen engedem magamhoz az embereket?
Volna pár ellenérvem, de gondoltam egy önvizsgálati refresh rámfér.