Artizán Blues Rádió

Loading ...
Winamp, iTunes Windows Media Player Real Player QuickTime Stream Proxy
A fenti kis ikonok egyikére kattintva lejátszó lista tölthető le. A blog további böngészéséhez új ablak nyitását ajánlom, hogy a rádió zavartalanul tovább működhessen. Köszönöm.

By zaba

Mennyire megtéveszt engem ez a tökéletes Világ dolog, benne a tökéletes Természettel. Mondják, hogy óramű precizitással működik minden ebben az Univerzumban.
Hogy milyen szépen, harmóniában él a természet, függ egyik anyag a másiktól, egyik élőlény a másiktól. És ebben csak az ember az aki elront mindent. Mivel szabad akaratot kapott. És ez liberális nézeteihez vezetett, amivel maga alá temeti ezt a szép tökéletes világot.
Mert mi lenne, ha jönne a saláta, s kérné liberális jogait? Mondaná a saláta, jó, jó, az ember telehint porokkal, elriassza rólam a csigákat, de uram bocsá, miért esz meg engem? Honnan az embernek ez a barbár stílus? Hol itt az egyenlőség?
Ugyanezt mondhatná az ember, hogy mi jogon tőr életére embertársa, miért akarja elvenni tőle ami az ővé, miért akarja megölni őt? Mondhatná az ember a saláta szerint, hogy a Teremtője miért kéri számon rajta az életet, mirefel teremtette őt, hogy megegye?
Ennek a nagy élet című harmóniának nem valamiféle isteni lélek a lényege, hanem az éhség.
Eszik egymást a természet tagjai, ez a lényeg. Az egyensúly, amit szép harmóniának látunk, az a rendezett erőviszonyok helyzete. A nagy fa kinőtte magát, s alatta élnek amik megelégszenek az árnyékkal meg a helyzettel.
Az öreg galamb nem moralizál a kóbor kutya szájában. A kóbor kutya vonyít mint a sakál éjjel, mindent teleszar a világon, egyéb haszon nincs belőle. Erős és szapora. Ennyi. Meg csak dög formájában ehető némi csúf madaraknak.
Az ember egy furcsa indíttatásból megkérdőjelezi ezt a természetes szelekciót: haljon az őz, éljen a farkas, elkezd törvényezni. Kitalál törvényeket. Hogy nem szép dolog egymást enni. Némileg megkavar ez a törvényes dolog embereket, de zömében azért követik az ősi vonalat: eszik egymást. Tagadják az élet lelki oldalát. Azt mondják nincs Nap, nincs semmi. Jó, nem tagadják, de megmosolyogják. Azt mondják, az élet ennél bonyolultabb. Hogyne, zabálni jó. Egy kész, ropogósra sült csirkét, ha másé az se baj, annál jobb bezabálni. Ha csak furfang kell hozzá, annál jobb, easy money. Az erőviszonyok rendeződése. By zaba.
Jó étvágyat.