Artizán Blues Rádió

Loading ...
Winamp, iTunes Windows Media Player Real Player QuickTime Stream Proxy
A fenti kis ikonok egyikére kattintva lejátszó lista tölthető le. A blog további böngészéséhez új ablak nyitását ajánlom, hogy a rádió zavartalanul tovább működhessen. Köszönöm.

Gázdrágulás


Legyen Steve a neve. Ne legyen más. Hogy ne kelljen kérdezni, melyik Steve? Steve.(továbbiakban értsd: sztív).
Steve nem zavartatja magát a gáz drágulása miatt. Nem mintha másért zavartatná magát. De a gázért most már különösen nem.
Szereltünk volt egy konyhát még a múlt évben, a néni, akinek szereltük, tudván, hogy nekem vannak ilyen szociális putypuruttyaim, azt mondta a régi gázkályhára, hogy vigyem el, talán valakinek még jó lesz. Elviszek én mindenfélét, nem kényeskedem, mert eddig mindennek találtam gazdát, s ha nem más ott a vasas ami nem ég, ami ég, azt be a kályhába. A mindenevőbe. Sőt azt is tervezem, hogy elkezdek egy ilyen ekolozsikus dolgot, szépen bejárom a várost néha és összeszedem a kidobott ajtókat, ablakokat, télire eltüzelem. Megjegyzem, sok ilyen kidobott ajtót ablakot láttam korhadni a kukák mellett, mert senki nem vitte el. Urasan élünk manapság.
Steve mondta, hogy ez éppen jó lenne neki ez a kályha. Mondom neki: te Steve, volt nekem egy kályhám még, az a barna. Azt is elvitted és nem egyeztünk ki. Ezért mennyit adsz? Steve semmi esélyt nem adott a gondolkodásra, rávágta, hogy nem úgy gondolta. Steve, mondom neki, te Steve, adtam volt azt a kicsi barnát, tudod a kétégőst, elszartad. Adtam aztán azt a fehéret, azt is elszartad. Elvitted a barnát, azt is elszartad. Most ha odaadom ezt a fehéret, ezt is elszarod.
Hogy nem. Nem szarja el. Mondom neki, egyelőre maradjon a raktárban.
Volt aztán a vaskor, oda kerültünk újból a kályhához. Mondja Steve, hogy vett gázpalackot a marhatenyésztőtől, jó lenne neki ez a kályha. Kérdi Steve: Mennyi? Vigyed. Mondtam neki. Gondoltam, ha már gázpalackot is vett, csak lesz valami abból a főtt ételes programból. Mert Steve nem ismeri a főtt ételeket, csak a kenyér, margarin, hármas szalámi (kettő árán három) kombinációját. Azt mondta így nőtt fel. Elhiszem ezt neki.
Két hét sem telt el, mondja Steve, hogy visszaadta a gázpalackot a marhásnak. Miért? Kérdeztem Stevetől. Hát ő nem fog olyan drágáért gázt venni. Hogy akinek kell főtt étel az vegyen gázt magának, butéliát s aragázt, s amit akar, mert ő mindent kidobott a házból. Mi lesz a testvéreddel, húgoddal, Steve? Kérdeztem. Nem érdekel. Mondta. Menjenek ahova akarnak. Mert mindegyik csak enne, de egyik sem akar mosogatni, na menjenek az …......faszába, ő cakpakk, elrendezte a gázt.
Mit lehetne még mondani erre? Steve elrendezte a gázdrágulást. Ezt a kályhát is elszarta.