Artizán Blues Rádió

Loading ...
Winamp, iTunes Windows Media Player Real Player QuickTime Stream Proxy
A fenti kis ikonok egyikére kattintva lejátszó lista tölthető le. A blog további böngészéséhez új ablak nyitását ajánlom, hogy a rádió zavartalanul tovább működhessen. Köszönöm.

Statisztika.


A tegnap este létrehoztam egy csoportot a facebook oldalon. Poorbook a neve. Egyelőre, hogy a dolog “piac igényét” fel tudjam mérni, jó ez. Szétnéztem, hogyan lehetne saját közösségi oldalt létrehozni, hát költséges és komplikált. A saját erőmből lehetetlen. Arra gondoltam, ha ez a csoport képes kitermelni az alap embereket, akkor talán tovább lehet lépni. 77 ismerősömet írtam be taggá a poorbook csoportba. Még eddig senki sem jelezte, hogy töröljem ki onnan. Voltak egy páran akik pozitívan jelezték a kezdeményezést, nekik ezúton is köszönöm. Persze nem maradtak el a “minek?” rejtett üzenetek sem. Hogy miért nem adtam neki magyar nevet? Hogy van már ilyen, s sorolta valaki az intézményes szervezeteket. Életemben belevágtam egy két vállalkozásba. Legtöbbször akkor akadtam el, amikor valakiktől függtem. Amikor másoknak volt hatalmuk az én tetteim felett is dönteni. Nagyon megutáltam ezt a függőséget. Azért vettem most is a bátorságot, noha semmi sem áll mellettem, és létrehoztam ezt a virtuális csoportot. Minek? Miben reménykedek?

Nem tudom, az én dolgom e valamiben is reménykedni, ami nem az én kétkezi munkám, vagy az Isten irgalma? Ki tudja, kit és hogyan érint ez a dolog? Azt mondtam, hogy nem adok magyar nevet neki. Egyelőre nem. Ha majd lesz százezer tagja, mint a románoknál a “mentsük meg a lovakat” csoportnak, ha majd a magyarságból lesz legalább tízezer, akinek így vagy úgy szívügye a szegények sorsa, akkor beszélhetünk a részletekről.

Néha az az érzésem, hogy az emberek nincsenek tisztában az emberi sorsokkal, azt hiszik, ha nem látják a szemét dombon élők társadalmát, azok nem is léteznek. Van egy ilyen honlap, ahol mindenféle érdekességekről adnak statisztikai adatokat. Az idén 83ooo könyvet adtak ki a világon, ma 28ooo ember halt éhen, 275 millió ember éhezik ebben a pillanatban. 18o millió gyermek alultáplált ebben a pillanatban. 88 milliárd dollárt költött a világ ebben az évben illegális drogokra. 12o milliárd dollárt költött ebben az évben a világ a fegyverkezésre.

Nincs minden rendben Világunkban. Semmi sincs rendben. Vagy mégis? Ez a rend?