Artizán Blues Rádió

Loading ...
Winamp, iTunes Windows Media Player Real Player QuickTime Stream Proxy
A fenti kis ikonok egyikére kattintva lejátszó lista tölthető le. A blog további böngészéséhez új ablak nyitását ajánlom, hogy a rádió zavartalanul tovább működhessen. Köszönöm.

Never say never

Mert sosem lehet tudni.
Mondtam már sokszor, hogy soha többet, aztán mégis. Miféle az ilyen ember? Tékozló or something? A fiú aki először azt mondja, hogy nem, aztán mégis nekifog? Én, aki nemet nem tudok mondani? Vagy inkább rosszkor mondom, hogy: nem!?
Az is igaz, hogy amikor azt mondom, hogy igen, akkor bele lovalom magam nyakig az igenbe. Aztán beletörök a kínlódásba. S akkor jön a kárinkodás. Hogy soha többé. Aztán kipihenve mégis. Igaz, hogy kipihenve mégis, de már másképp. És az is igaz, hogy noha a saját káromon ugye, de tanulok. És amikor megint mégis, akkor már egy centivel okosabb vagyok. Mert lőn a tapasztalat, nemde?
Most belegondolva, nem azon csodálkozom, mint a tavasszal, hogy mit nem szeretnek a hagymás virágjaim a kút mellett, hanem azon csodálkozom, mindazok után hogy agyagos földbe ültettem őket, nemcsak kivirágoztak, hanem szaporodtak is. Igaz, egy pár hagyma elrothadt. Belefőtt az agyagba. Mert a kút körül agyagos a föld, hisz akkoriban nem hordtam el az egész földet, amit a kútásó kiásott.
Azt mondtam, nem kertészkedek többet. De már nézem, hova ültessem el a hagymákat. Sőt vettem még néhány hagymát. Imádom a hagymás virágokat. Néztem a kertet, hogy kevés energiával ki tudom tisztítani, nincs már annyi gaz, hogy műveltem az idén. Jövőre kevesebb paradicsomot teszek. Elég húsz tő egy családnak. Nem kell negyven.
Azt mondtam az asztalosságra is, hogy soha többé. Mégis nyakig vagyok a munkában. Azt mondtam a blogolásra, soha többé. Mégis írok. Csak persze, már mindent másképp. Mérsékelten. Átgondolva. Ahogy Frici mondta: nyugodtan kikotolva. Jó, nem így mondta, de ez a lényeg.
Azt gondolná az ember, hogy az ötven felé már lerendezte a dolgait és innen már csak vegetál és várja a halált. Mert ez a praktika, ez a modell. Én meg nem tudom mire tegyem először a kezem, azt hittem rossz ez. Egy pohár bór egészség, több pohár már alkoholizmus. Ha jól beosztom a kertet, a hagymás virágjaim is elférnek ott, nem kell új helyen betörnöm a földet és a derekam, mert már ezt is be kell számoljam egy egy vállalkozásomba. Összébb vonom a birtokot, ugyanazzal a haszonnal. Ez a lényeg. Így talán még kedvet kapok.