Artizán Blues Rádió

Loading ...
Winamp, iTunes Windows Media Player Real Player QuickTime Stream Proxy
A fenti kis ikonok egyikére kattintva lejátszó lista tölthető le. A blog további böngészéséhez új ablak nyitását ajánlom, hogy a rádió zavartalanul tovább működhessen. Köszönöm.

Isten országa


A közel kétezer bejegyzett keresztény vallás mindenike azt hirdeti, hogy „itt van Isten országának a kulcsa!” Van akinek elég ez a hit, van akinek nem. Nekem nem elég. Nem azért, mert állandóan okoskodni akarok, egyszerűen nem tudom elfogadni a vallások vezérfonalait. Emlékszem, mikor baptista keresztségre készültem, a prédikátor a szentháromságról beszélt. Egy adott pillanatban ezt mondta: „A bibliában ugyan nincs szó a szentháromságról, de mi szentháromságról beszélünk, mert……” És ez a mondat fejbe kólintotta 22 éves kobakomat. Hogyhogy? Nincs szó erről? Mégis minden vallásban megvan ez a hármasság! Persze aztán felfedeztem hogy minden vallás másképpen árnyalja ezt a témát. Semmi értelme ezt sorolgatni, elemezni. Mint egy nagy marha ezt megtettem az elmúlt 22 évben. Mélységes kiábrándulásban ébredtem és rájöttem az emberi okoskodásnak nincs határa. Ha valami abszurd, akkor az az emberi fantázia az, és a sok marha, akik beveszik mások álmait a sajátjuk helyett.
Ahányszor emberi ünnepek vannak, legyenek vallásosak, vagy sem, az embernek az az érzése, hogy fel kell pörgesse magát az ünnephez adekváltan. Ezzel szemben a természet ugyanúgy éli meg mindennapos életét évezredek óta. Első látásra monoton életét. Jobban odafigyeltem, és megállapítottam, hogy a természet egy örökké mozgó optimizmusban, ünnepben él. Minden nap egy ünnep. Ünnep a szél, az eső, a nap, az évszakok. Ünnep az ujjá születés, ünnep a halál. Ünnep a perc, ünnep az örökkévalóság. Nem láttam tökéletesebbet a természetnél, ezért úgy döntöttem, egyelőre Ez Isten országa. Az emberiség meg a pokol, az örök tüzes kemence, aki nem tud öt percet nyugodni és mindent elkövet az Isten országának a szétrombolására.