Artizán Blues Rádió

Loading ...
Winamp, iTunes Windows Media Player Real Player QuickTime Stream Proxy
A fenti kis ikonok egyikére kattintva lejátszó lista tölthető le. A blog további böngészéséhez új ablak nyitását ajánlom, hogy a rádió zavartalanul tovább működhessen. Köszönöm.

Gyüvő-menő napok


Jön, megy, mégis helyben áll.
Tesz, vesz, mégse látszik.
Visz, hoz, inkább a semmit.
Ki az?
(a mintiai asztalos)


A nagy munkák közti kapcsot ezek a kis semmiségek teszik, melyeknek se elejük, se végük, csak az idő folyik el, eltelnek a napok, és még a költséget sem fedik. Ezek a muszáj dolgok, amiket meg kell csinálni. A vállalkozás árnyékos oldala. Amikor embereket kell kiszolgálni, akikkel valamilyen kapcsolatban vagyok.
Nem lehet mindent pénzesíteni.
Mondja ezt nagy bölcsen az is, aki még a budin is pénzt csinál.Vannak ilyen sikeres emberek, akiknek mindenük arannyá válik. Minden erőlködés nélkül. Más dolguk nincs, mint nyakalni a siker gyümölcseit mint csatorna lefolyó az esővizet.
Én az emberi kapcsolatért is megdolgozom. Legtöbbször, csak hogy kapcsolatban legyek, mindenféle potenciális haszon nélkül.
Az emberek manapság a barátságot is sajnálják.
Szerencsém azért mégis van, hogy barátságért tudok dolgozni. Mert mi lenne, ha nem tudnék munkával barátkozni? Az más kérdés, hogy a barátkozgatás a munkám nélkül nem lenne.
Csak önmagáért egy ember szart se ér.
Minimum áruljon valami elérhetetlen álmot. Vagy egy elérhetőt.
Nehéz mindennek értelmet adni. Lassan kezdem hinni, hogy nem is nagyon kell erőlködni ezirányba.
Meghajtó szíjakat keresek egy Pioneer casette decknek, CT-737 MarkII típusunak. Belefáradtam a gúgelbe, vagy én vagyok megint béna, nem tudom megtalálni a szíj paramétereit. Az ebay árul szettben, de furcsállom, hogy csak két szíjat árul, holott én legalább háromnak láttam helyet. Ha megtudnám a méreteit, talán helyileg is megrendelhetném, olcsóbban. Az ebayról annyiba kerül, mintha megvennék egy használt, de jó állapotú hasonló lejátszót. Ez is csak egy mentsük meg a bálnákat cucc.
Lomtalanítás alkalmával került hozzám, hogy nem megy. Már vagy öt éve nálam van. Bekapcsoltam, zúg, de nem megy. Szétszedtem, lenyűgőzőtt a tökéletesen épnek, tisztának tűnő mechanizmusa, viszont a szíjak mind elszakadtak, azért zúg csak a motor.
Elkapott egy ilyen retróizmus, hogy a több száz (ledobozolt) kazettámat újra hallgassam. Elgondoltam, hogy a fiam életében nem látott kazettás lejátszót. Érdekes lesz neki.