Artizán Blues Rádió

Loading ...
Winamp, iTunes Windows Media Player Real Player QuickTime Stream Proxy
A fenti kis ikonok egyikére kattintva lejátszó lista tölthető le. A blog további böngészéséhez új ablak nyitását ajánlom, hogy a rádió zavartalanul tovább működhessen. Köszönöm.

Kolozsalu, bocskoros ágy, akt

Kolozsváron egy kis utcában járva, közel a központhoz, egy régi munkámmal találkoztam. Számolgattam, hát annak jó huszonöt éve, hogy csináltam, emlékszem egy öreg házaspárra, jópofák voltak. Hihetetlenül néztem a zsalukat, mintha csak a tegnap lett volna, annyira jó állapotban vannak.
Se megroggyanva, se elkorhadva. Jól esett. Benne vagyok a város történelmében.
Hogyne volnék, hisz a központban nevelkedtem, ismerem minden zegét zugát. És mégis, most idegenként tekintek mindenre, ahogy járom az utcáit. Senkim nincs a városban. 
Egy alkoholista asszony szólít meg magyarul. Ha magam lettem volna, bizti adtam volna egy felesre neki, de a házi sárkány mögöttem volt, és az nem engedi nekem az ilyen szociális gyengeségeimet a felszínre tőrni, mondván, hogy túl jó a lelkem, meglátja ezt rögtön mindenki és kérnek.
Hát kérjenek basszam, mert ezen a Földön nincsenek más barátaim, mint akik kérnek.
Ott is ahol minden nap bevásárolok, van egy srác, aki minden nap lecsekkol tőlem némi aprót. Nem alkoholos, nagyon tudatosan ott van minden nap. Persze, ezzel is támogatom a kéregetést, de ez a srác annyira függ ettől, és sosem csúfondáros, mint szoktak ezek lenni, néha úgy érzem jót tudnánk egyet filózni. Most karácsony táján egy tízest adtam neki, azon vitatkoztunk, hogy éljek e még ezer évet, vagy se. Kiegyeztünk, hogy egy húsz évet még elfogadnék. Ilyenek az én barátaim.

Ennek a wenge ágynak kábé fele újrahasznosított anyag. A vastagabb keret van új fából, meg a fejtámla lambériája. a sima felületek azok régebbi szekrények oldalaiból van újrahasználva. A matrac tartó lécek is régi matrac tartókból vannak szépen felújítva. Persze egy kicsit szarakodás van velük, egyszerűbb lenne az új anyagot lenyesni, de mióta Intarával (Ildi indián neve) dolgozom, megfertőzött az új világgal, ahol minden szép és jó és béke van meg minden. Legújabb filozófiám, hogy úgy teszem mintha hinnék és lelkesednék, hogy más lendületét és lelkesedését ne szegjem. (Attól még szeretnék hinni és lelkesedni.)

Az utóbbi hetekben lefoglalt a masszázs szalon, meg az aerobik terem csinosítása. Sosem gondoltam volna, hogy ennyire komplex dolgokat is be fogok vállalni, mint áram szerelés, gipszkarton szerkezet, függönyözés, lufi fújás, betű faricskálás, meg akt rajzolás, nem kimondottan asztalos jellegű munkák ezek, de sosem féltem az új kihívásoktól, ha azoknak van egy értelmes kerete. És ennek a munka csomagnak biza sok értelmes kerete van. És életemben kevés ilyen alkalmam volt, amikor tudatos csapatmunkában lehettem részes. Az elején idegeltem, hogy sok ez kettőnknek, a határidők miatt, de rádolgozással kevés késéssel meglettek a fázisok és lassan a többi is helyére kerül.