Artizán Blues Rádió

Loading ...
Winamp, iTunes Windows Media Player Real Player QuickTime Stream Proxy
A fenti kis ikonok egyikére kattintva lejátszó lista tölthető le. A blog további böngészéséhez új ablak nyitását ajánlom, hogy a rádió zavartalanul tovább működhessen. Köszönöm.

Mixes nap

"Loud and Clear" mugomix2
"Loud and Clear" mugomix 1
(a linkekre kattintva bele lehet hallgatni a pályázatos keveréseimbe)

Na persze. Hajnali fél ötkor kávéval odavánszorogtam a géphez s kikevertem a végleges pályázatos nótát.
Hogy nem tökéletes, nem érdekel. Megért a befejezésre. Innen tovább foglalkozni vele több tapasztalat szükségeltetik. Tovább kell lépnem. Várnak egyéb projektek.
Jó volt. Gyors kurzus volt. Ha ez nincs, ez a projekt, még mindig matatnék a sötétben. Ezért nem is fontos, hogy nyerjek. Azért beküldöm, mert kíváncsi vagyok hányan jelentkeznek. Mit jelent ez a szakma? Kik számítanak ma keverősnek? Kik ereszkednek le egy amatőr versenyre? Mindenképpen hallani akarom a nyertes keverését. Jók ezek a kihívások.
Valójában pár óra alatt kikevertem, miután nehéz órákat kevertem tévesen. Aztán ma hajnalban új lapot indítottam s újból kezdtem mindent. Először a dobokat, basszust, gitárokat s zongorát hoztam elő. Ez valami 14 sávon volt. Nem mind használtam fel amit adtak. A dobokból is csak vagy hatot. Összesen 16 sávot enged ez a lájtosabb cubase. Ezért összevontam első körben a dobokat s egy sávvá mentettem le. Így folyamatosan ürült hely. Aztán a rezeket vontam össze öt sávból. Aztán a vokálokat. Adott valami 12 sávot, de abból csak 8at használtam fel. Zagyvalék volt a többi négy. A vokálokkal volt kis munka, mert kattanásokat kellett kioperáljak belőlük. A torzítós gitár volt a legsilányabb mind közül, úgy szólt mint egy rossz orosz torzító. Tudom, hogy ebben a stílusban megy ez a félig rekedtes gitártorzítás, de nem ehhez vagyok szokva. Ezért átvittem mindenféle phaseren, megduplázta a sávokat, és más fajta phaseren nyomtam a másikat, hogy azt a helikopteres hangzást egyik a másiktól elnyomja, és külön kivágtam egy sávra a szólósabb részeket, chorus effektel. Tudom, hogy a zsüri ettől kiakad majd, de nem nekik kevertem, hanem magamnak.
Van itt minden ciráda, hangszínezés, kompresszor, térhatások, késleltetők, aztán a pergőt új sávon újból kihoztam, hogy tökösebb legyen. Meg a zongora játékból is csináltam még plusz két sávot, néhol erősebben jelenik meg.
Két variánst kevertem ki véglegesnek. Az egyiket majd feltöltöm a versenyre. Erre kell nekem még aludni, hogy melyiket.
Na melyiket?