Artizán Blues Rádió

Loading ...
Winamp, iTunes Windows Media Player Real Player QuickTime Stream Proxy
A fenti kis ikonok egyikére kattintva lejátszó lista tölthető le. A blog további böngészéséhez új ablak nyitását ajánlom, hogy a rádió zavartalanul tovább működhessen. Köszönöm.

Együttérzés

Lejöttek az isten (jóképű) angyalai, aszonták, hogy az embereket mint a Földet tönkretevő parazitákat ki kell irtani. Adtak mégis egy esélyt az emberiségnek, ha az emberiség meg tudja mutatni az élete értelmét. Erre a célra kiválasztottak egy bérgyilkost. Hogy az mutassa meg nekik az emberi életnek az értelmét. Naplementéig sikerüljön ez neki, mert ha nem kámpec.
Hirtelen mi jutott eszébe ennek a bérgyilkosnak? Azt mondta, tud ő egy papot, az majd felvilágosítja a jóképű angyalnét az emberi élet értelméről. Na jó, akkor menjenek oda, mondta az angyalné. De közben az emberiség halálra üldözi kettőjüket, mondván, ha túszul ejtik az angyalt, az emberiség van mit az isten asztalára tegyen. A bérgyilkos szegény egyet káromkodik, hogy ki ő, hogy ilyen hülyeségeket kell neki véghez vinni, mert ő mindent tud a fegyverekről, de semmit az emberi faj életének az értelméről. Az angyalné meg egyet hajtogatja, hiába, mert ő volt kiválasztva. A paphoz soha nem jutnak el, de közben segítenek egy nőnek szülni, aki közben elvérzik, de az angyalné feltámassza és egy darabig karjaiba veszi az újszülött gyermeket. Na látod, mondja a bérgyilkos neki, ez az emberiség életének az értelme. Közben szétnéz a bérgyilkos, hogy milyen jó szellemest mondjon még, aztán kitárja a karjait tehetetlenségében és azt hebegte, hogy hát az együttérzés. Nem elég? Nem egészen értette meg az angyalné, de mivel már lement a nap, mégis kegyelmeztek az emberi fajnak.
Szeretem az ilyen filmeket. Hogy miért? Nem is tudom. Pedig sziruposak. Mégis, más kategória. Mondanak valamit. Bérgyilkos, együttérzés, angyalok. Emberiség megmenekülése. És nem jutnak el a paphoz. Hű de sokat elmondanak nekem. Egy bérgyilkosban több emberség lenne, mint a világi és nem világi vezetőkben? Miért nem landoltak a pápa udvarán direkt? Mert az rögtön elmondta volna a hiszekegyet.
Aztán elgondolkodtam, hogy az utód nemzés és az együttérzés mennyire jár kéz a kézben az ember életének az értelmében? A film szerint az emberiség életének az értelme nem az istenek dicsőítése, hanem az együttérzés. Jézus is ilyesmit mondott, hogy azt kívánd másnak is, amit magadnak kívánsz. Vagyis érezzél együtt a másikkal. Mire mondta a bérgyilkos az együttérzést? Arra, hogy a pap felé vezető rohanásukat megszakította ez a házaspár, már a nap is jócskán hanyatlóban volt, mégis ez a bérgyilkos azon volt, hogy a vajúdó fehérnépen segítsen. Az emberiség sorsát erre a pillanatra cserélte.
Hány ember volna képes erre? És nem vagyunk ilyen kritikus helyzetekben, hogy az emberiség sorsa forogna kockán. Csak oda kéne nézzünk egymásra. Sőt, nekem az az érzésem, hogy egy kis jóindulatú szervezéssel, a jelenlévő felesleges dolgainkkal is tudnánk egymáson segíteni. Egyszerűen csak aktiváljuk az inaktív javainkat. De erre képtelenek vagyunk. Képtelenek vagyunk a legegyszerűbb együttérzést gyakorolni egymás iránt. Én azt hiszem az angyalok azt mondták magukban, ne pazaroljuk az energiánkat, majd elpusztítják saját magukat. Mert az űzött bérgyilkosban volt a legtöbb együttérzés. És asszem az angyalok is értettek a matematikához.