Artizán Blues Rádió

Loading ...
Winamp, iTunes Windows Media Player Real Player QuickTime Stream Proxy
A fenti kis ikonok egyikére kattintva lejátszó lista tölthető le. A blog további böngészéséhez új ablak nyitását ajánlom, hogy a rádió zavartalanul tovább működhessen. Köszönöm.

Maroknyi világ

forrás: unicafe.hu
Hát most mongyon bárki amit akar. Annyi már az idei világvégés téma meg duma meg ötlet, hogy engem egyenesen átlendítenek az extrém pozitívizmusba. Nem az, hogy mint hülyeségeken nevetek, hanem elgondolkodtam, mi lehet ezek a teóriák mögött (tudom, káros szenvedély, de mindig a dolgok mögé nézek).
Abból pattant ki belőlem ez a gondolatszikra, hogy elnéztem egy ilyen kis maroktelefont, aminek ilyen érintős képernyője van és nem az van, hogy mi van rajta, hanem mi nincs. Azt könnyebb lenne felsorolni. De nem tudom mi lehetne még? Persze azon én már túl vagyok, hogy ez a mocskos liberalizmus és túl vagyok a sumér rovásíráson. Én már beléptem abba a gyűrűbe, ami megváltoztatja a világot. Én már a gyűrű pereméről lógatom a lábamat.
Nem ijedek meg már ezektől a mocskos technikáktól és én mondom, nincs abban semmi felemelő, hogy az ember a szar folcvágenével szégyenkezik és pironkodik a rendőr előtt, hogy ez az autó így nem mehet tovább az úton, értsem meg a jóindulatú tanácsát. Tudom milyen mínusz tizennégy fokban fűtött zsírúj opelben iskolába vinni gyermeket nyolc kilométerre, én mondom az kibaszottul egy jó érzés.
Elnéztem ezt a kis csoda telefont. Benne egy egész világ. Emlékszem nemrég az volt a cucc, a menő, a haladó, ha a házad tele volt egymillió kilométer kábellel, cuccal, hatalmas difukkal, powerekkel, nyolcemeletes hifi toronnyal, telefon a konyhában, budiban, előszobában és a hálószobában kettő. A számítógépes központ meg három íróasztalnyi zúgó ketyere, hatalmas képernyők, ezer csatlakozó és százmillió cédé szanaszét. Ma mindezt a szolgáltatást, sőt ennél többet adja ez a kis maroknyi világ. A konzervatív ember első reakciója, hogy bazmeg hová jutottunk. Micsa züllés. Mint konzervatív világban felnőtt ilyen késői haladó, felteszem magamban én is ezt a kérdést: Micsa züllés?
Ezelőtt tíz évvel még érdekességként olvasgattuk, nézegettük az ilyen törzsi, egyszerű életformákról készült írásokat, filmeket. Ma már egyre szélesebb körökben foglalkoznak vele, sokan sajátos módon akarják reprodukálni azt az egyszerű életformát, nem véletlen az sem, hogy a különböző vallások szerzeteseit szeretik idézni, felhozni, mint lehetséges válasz a jövőre, boldogságra nézve.
Ha most ezeket figyelembe véve elolvasunk egy pár ilyen világvégés elképzelést, nincs hogy ne szökjön a szemünkbe az a tény, hogy az emberiség határozottan elindult a boldogság kiteljesedése felé. Akármilyen profán lehet egy egy ilyen teória, de meglehet, hogy az idei tavaszunk egy sorsdöntő tavasza lehet az emberiségnek. Mert vannak ezek a szálak, megvan a megfelelő hozzáállásunk egy fajta változásra. Az is sokat elmond nekem, hogy amíg a mi generációnk hitt a sok nagy cuccban, a gyermekeink egy szempillantás alatt elfogadták azt, hogy a ketyereséghez nem kell több, mint egy kis maroknyi cucc. Vajon a sok számítógépes játék nem e arra utal, hogy egy merőben más világot akarnak a fiataljaink? Mi mondjuk a mi világunkról, hogy jó kis boldog konzervatívizmus, de kérdés, hogy boldogság e ez a mi kis konzervatívizmusunk, ami lassan egy nem titkolt fasizmusba vezet? Mi hittünk a cuccban. Ne feledjük. Aki tagadja az egy faszfej képmutató. A gyermekeink nem hisznek a cuccban. Ez számomra teljesen világos. Nekik az a kis marok telefon az egyetlen cucc, amire szükségük van. Miért, mit csinál olyan szörnyűségest az a maroknyi cucc? Összeköttetésben van mindenkivel. Rossz ez? Hogy sok rajta a pedofil meg ilyenek? Miért, a társadalmunkban nincs szarházi, degenerált, hülye, ferde ember? Dehogy nincs. Hemzsegnek a hétköznapjaink a sok nemnormálistól, akiket sajnos ezért a sok hülye társadalmi konvenciók miatt el kell szenvedni. Egy ilyen degenerált társadalomba születve egy gyermeknek semmi esélye a másságra, hacsak meg nem lóg időnap előtt.
Vajon ez a modern társalgási, szocializációs eszköz feltétlenül rosszról tanúskodik? Vajon nem e pont arról tesz bizonyságot, hogy soha jobban nem volt kiéhezve az emberiség a szeretetre, megértésre, mint ma? És nem e kéne nekünk jobban oda figyelni, hogy esetleg megértsük miért van mindez? Vajon nem e nekünk kéne megváltozni és legalább feleannyira legyünk őszinték, igazság és szeretet keresők, mint a gyermekeink?
Ha már vannak ezek a „fényes” világvégés vágyak, én azt hiszem, hogy ez már valamennyire egy lerajzolt jövő projekt, amely bennünk él. Még megtörténhet, hogy a változások valóra válnak. A jelek szerint minden lehetőségünk adott erre.