Artizán Blues Rádió

Loading ...
Winamp, iTunes Windows Media Player Real Player QuickTime Stream Proxy
A fenti kis ikonok egyikére kattintva lejátszó lista tölthető le. A blog további böngészéséhez új ablak nyitását ajánlom, hogy a rádió zavartalanul tovább működhessen. Köszönöm.

Időnézet


Csepeg egy csapom az egyik műhely mosdóban. Az a csap, melyhez a műhelyes mosógépet, illetve az autó mosó slagot csatolom. A mosógép kapcsolóját még a nyáron leszedtem, mert valószínű a rozsda miatt akadozik. Egy nap talán szétszedem. Addig is néha befújok rozsdaoldó szert ilyen vélt lyukakba.
Közben a csap nagy ritkán cseppent egyet.
Megvettem az új csapot is, azt hiszem még novemberben. Nem volt időm lecserélni. Nem egyszerű. De majd lecserélem.
Egy csepp az semmi, de egy hónap alatt feláztatta a csempézett padlót és elkezdett a műhelybe szivárogni. Ezért egy üres műanyag palackot tettem oda, kis tölcsér félével, hogy a csepp biztosan bejusson a palackba. Nem számoltam, de kb kéthetente kellett ürítsek. Elgondoltam, hogy egy ilyen flakon víz Afrikában életet menthetne. De nekünk keresztényeknek az nem jó.
Időnézet
Ma, újév hajnalán lementem kazánt takarítani és tüzet rakni. Elgondoltam, hogy újév hajnalán méges csak ünnepélyesebb kéne legyen a hangulatom. A mosdóban megfigyeltem a palackot, hogy már negyedig telt, a múlt héten ürítettem. A palack és a víz nem csinál különbséget az idő és idő közt. Csepeg és befogad türelmesen a saját időszámításában. Előbb utóbb több csepp fog átmenni a csapon és hamarább megtelik a palack. Sűrűbben kell ürítsek. Még több Afrikai marad szomjasan. Még többet kenheti keresztény lelkemet.
Elgondoltam, hogy egy lomha, emberi lépés centiméterben mérve egy hernyónak ez sokkal több idő.
Egy évvel közelebb az elmúláshoz.
Mi a fontosabb? Egy rossz széket megjavítani? Egy új mixet csinálni? Megjavítani a tetőt? Vagy eladni mindent s majd más? Ha menekülök, akkor az eddigi idő mind semmis lesz?
Nemde egy tehénnek még ünnepnapkor is kell enni adni? Miért ne dolgoznék is akkor egy ünnepnap? Mit tehetnék mást? Ha nekem a munka ünnep?
A csap egy cseppet sem bán.
Boldog új évet!