Artizán Blues Rádió

Loading ...
Winamp, iTunes Windows Media Player Real Player QuickTime Stream Proxy
A fenti kis ikonok egyikére kattintva lejátszó lista tölthető le. A blog további böngészéséhez új ablak nyitását ajánlom, hogy a rádió zavartalanul tovább működhessen. Köszönöm.

A száradafa terv

A száradafa terv azon kézművesekhez, kisvállalkozókhoz szól, akiknek megvan már hogy mit csinálnak, megvan kinek vagy hol adják el, megfelel nekik a dévai helyszín, nincs saját helyük, bérelnek valahol és szeretnének saját helyet kialakítani maguknak, családjuknak.
A száradafa terv egy magán akció. Szabad és független, szorgalmas, dolgos emberekhez szól. Nem egy mélyszegénységi kisegítő projekt, hanem egy lehetőség a fejlődésben levő kisvállalkozásnak.
A száradafa terv egyelőre egy meghatározott számú kisvállalkozásnak tudna az otthona lenni.
Konkrétan adott egy ezer négyzetméter alapterületű csarnok, melynek emeleti része is ugyancsak ezer négyzetméter. Ebből konkrétan kétszáz négyzetmétert foglaltam el a földszinten, ahol asztalos műhelyemet működtetem, illetve kétszázat az emeleten, ahol a családomnak lakást alakítottam ki.
Erre a modellre a csarnok többi részeiben még négy ilyen egységet tudok elképzelni.
A száradafa terv tulajdonképpen egy család kisvállalkozásnak és lakásának a helyét, tudja biztosítani, bérléses vagy megvásárlásos formában.
Az ajánlat a következő képen szól:
Kétszáz négyzetméteres csarnok egység havi bérleti ára száz euró. Ha a jelentkező a megvásárlás mellett dönt, a végösszeg húszezer euró, ami részletben törleszthető, havi háromszáz euróval, kamat mentesen. Ebben a csomagban benne van az emeleti kétszáz négyzetméter is.
A csarnok paraméterei a következők:
Hunyad megyében, Dévától 5 km-re van, a DN7 Arad, Temesvár felé vezető úton. Agro-ipari zónában van, ami lehetőséget jelent olyan vállalkozásnak, amely városi övezetben nincs szívesen fogadva. Kamionnal, kiskocsival megközelíthető. A csarnok szerencsés fekvése lehetőséget ad otthonok kialakítására is, mert a telep végén helyezkedik el a többi csarnokokhoz képest, csodálatos kilátást szolgálva a mezők, dombok felé.
Gáz nincs, illetve nagyon költséges bevezetni. Vizet saját kútból szivattyúzunk, a továbbiakban a vízhasználat megegyezés szerinti. Hálózati tévé, telefon internet majdnem kizárt, viszont jól működnek a műholdas tévé, illetve mobil internet és telefon szolgáltatások.
Sokan furcsán néznek ránk, hogyan tudjuk otthonunknak elfogadni ezt a „zónát”, viszont senki nem tudott az előítéleteken kívül más érveket felhozni helyzetünk ellen. Jó, én megtoldom az előítéleteket azzal, hogy átlagban húsz százalékban érezhető a szomszédban tartott csirkék, disznók, tehenek szaga, attól függően, mikor honnan fúj a szél. Harmadik éve itt élünk és ezzel megtanultunk élni, olyankor bezárjuk az ablakokat és kész. Viszont a mérleg másik oldalán, senki nem zavar, senkit nem zavarunk.
Várom a kisvállalkozók jelentkezését, véleményeit, ötleteit.
A csatolt képek a műhelyemről és a lakásunkról készültek.
Mitől nem lehet még ilyeneket létesíteni? Itt vagyok. Kérdezzetek.