Artizán Blues Rádió

Loading ...
Winamp, iTunes Windows Media Player Real Player QuickTime Stream Proxy
A fenti kis ikonok egyikére kattintva lejátszó lista tölthető le. A blog további böngészéséhez új ablak nyitását ajánlom, hogy a rádió zavartalanul tovább működhessen. Köszönöm.

Házi munka

Nemsokára eljön a nők felszabadítása. Vagy a férfiaké. Azoké, akik házi munkát végeznek. Érdekes dolog ez az úgynevezett női emancipáció. Az rendben lenne, hogy szavazati meg döntési jogok, de hogy miért kellett a házi munkát lefokozni, nem egészen értem? Azt is megértem, hogy izgalmas egy nő számára is a karrier, fontos a személyiségének a kibontakozás, habár nem egészen értem ezt a kibontakozásos dolgot, hogy mitől fasza ha elismernek? Kik ismernek el és miben? Mire? Mitől nő az én önbizalmam attól, hogy pofára esnek attól, amit produkálok? Nem nő az én önértékelésem sem attól, ha megkapom az elismerést. Hogy az a pörgés lenne az a magasztos, amiben forog az ember? Önámítja magát az ember? Hogy a társadalom? Meg ilyesmik? Szamárság. Nincs fontosabb, mint az otthon, a család és a házi munka. Ennél szebb, magasztosabb, és fontosabb dolog nem hiszem, hogy van.
Olvasom egy pár blogban, hogy nők, anyák valamelyest lelkiismeret furdalások közepette vallják be töredelmesen, hogy szeretik a házi munkát, és valahogy ha meg lehetne ezt nekik bocsátani.
Igen, mert ti férfiak semmibe veszitek a házi munkát, szokták mondani a nők. Beleértve a feleségem is. Mindig próbálom mondani neki, hogy valahogy engem vegyen ki ebből a lajstromból, mert én nem az a férfi vagyok, aki a házi munkát így látom. Az is biztos, hogy a Föld férfi lakosságához képest szám szerint nem is létezek, valószínű ezért vesződik el szerény véleményem a statisztikákban.
Vitathatatlan tény, hogy a világ változik. Némelyeknek rossz irányban, némelyeknek jó irányban. Például a házi munka egy nagyon hasznos dolog lesz. Pótolni fogja a hiányzó bevételt. És biza lesz olyan, hogy biztosnak vélt karrierek, szakmák elvesznek, és a házi munka új lehetőségeket fog hozni magával. Mert elképzelem, hogy az a harcias nő, aki mindenhol túlkiabálta a népet egy tökéletes háziasszony is tud lenni. Persze, jön majd egy kis három négy éves letargia, de az élet néha nagyon szépen alakítja a dolgokat.