Artizán Blues Rádió

Loading ...
Winamp, iTunes Windows Media Player Real Player QuickTime Stream Proxy
A fenti kis ikonok egyikére kattintva lejátszó lista tölthető le. A blog további böngészéséhez új ablak nyitását ajánlom, hogy a rádió zavartalanul tovább működhessen. Köszönöm.

Különleges adottságokkal rendelkező asztalos műhely használatba adó.


Különleges adottságokkal rendelkező asztalos műhely használatba adó.

Kedves olvasó, ha nem vagy régi olvasóm, követőm, akkor valószínű a google kereső irányított ide. Jó helyen jársz.

Abban vagyok érdekelt, hogy mindkettőnk problémájára megoldást ajánljak. Neked is, nekem is meg kell érje. Persze mindketten szerény körülményekhez vagyunk szokva. Ez nem vitás. Ha van türelmed, vergődd át magad a kötelező bemutatkozásomon, amit személyes hangvételű blogomban megengedhetek magamnak.

25 éves korom tájékán, a szocialista világ felszámolásával, végre a kezeimre nézhettem, és eldönthettem, hogy mivel az asztalosság volt erezeteimbe írva, elinduljak a róla semmit sem tudó vállalkozói pályán. Nem volt egyáltalán romantikus, tele kudarccal, sok munkával, fáradsággal, egészségtelen életmóddal, legtöbbször a délibáb kergetése volt hasznom, legfeljebb a rengeteg kamat amit hitelezőknek fizettem, az volt a haszon, ami tőlem eredt ugyan, de másnak fialt.
Minden kis dolognak örvendtem. Minden szerszámot, gépet keserves munkával szereztem. Mikor az élet úgy hozta, jutányosan fértem egy csarnokhoz, otthagytam szülővárosomat, Kolozsvárt, és elköltöztem 160 km-re, Dévára. Itt persze más kivitelben, de nagyjából ugyanazt folytattam, mint Kolozsváron, de már volt egy valamiféle látszata, hogy a sajátomba teszek minden igyekezetet.
Gyakorlatilag eladósodtam 25 évre, beleértve feleségem jövedelmét is, hogy dolgozhassak. Noha lassan oroszlánrésze rövidesen lejár a kamatozó adósságoknak, van még bőven, mire motivációt gerjeszteni. Nem szégyenlem és nem tagadom, ez irányban aggódom kissé, mert egészségem közben, az utóbbi 27 év magamat nem kímélő munkamenetben, nagyon lerongyolódott.
Idáig a rövid bemutatkozás.

Adott az asztalos műhelyem, nagyjából a rendeléses munkavégzéshez szükséges gépekkel, fűthető helyiségekkel. Igény esetén részletesen beszámolok mindenről.
Szeretném megosztani a műhelyemet akár egy asztalossal is, de nyitott vagyok kisebb céggel is tárgyalni, akik átveszik műhelyemet.
Amire nekem szükségem van, az 500 euró havonta, céges kivitelben, ami az egész műhelyt illeti, a maga 400 négyzetméteres felületével, ami magával hoz még kb 200 euró kiadást, áram, víz, ilyesmi címen. Természetesen, önálló asztalostól kevesebbet várok el, szerintem a 200+100 eurót havonta egy erőben levő asztalos ki tudja termelni simán, teljes, műhelyhez való hozzáférés fejében.
Bármelyik esetben azzal a plusszal jövök elő, hogy a gépek karbantartását vállalom (természetesen a fogyó eszközök, illetve a helytelen használat miatti rongálódásokra nem érvényes), és szakmai tanácsot is osztok, ha igény lenne rá. Ennek fejében naponta pár órát én is használom a műhelyt, de csak olyan időkben, amikor a gépek nem foglaltak.
A műhelyt magába foglaló épületnek emeleti része is van, ami lakórész kialakítására is alkalmas. Erről is lehet konkrétan állapodni adott esetben.
Meg lehet adott esetben nézni a mi lakosztályunkat, amelyet az emelet egy részén alakítottunk ki, és itt élünk lassan tíz éve.

Szerintem, a tapasztalataim alapján, egy kezdő asztalos vállalkozónak ajánlatom több mint ideális. Sehol nem találni ilyen alacsony költségen ilyen felszerelt műhely, egészséges épülettel. Azonnali kezdéssel.

Műhelyem 5km-re van Dévától, 2 km-re az autópályától. Könnyen megközelíthetőek a nagyobb városok, ha pörgősebb életmódra, pénzesebb munkákra pályázol. Én magam volt idő, amikor Kolozsvár, Temesvár, Arad, Nagyvárad, Szatmár között futkároztam. A műhely lokációja ezért ilyen szempontból érdektelen.
Például van egy régi bérlőm, aki kandallókat épít, kis csapatával rendszeresen Ausztriába szállít egyedi munkákat.
Noha idén én is bevállalok egy faházat Andorrába, egyértelmű, hogy elfáradtam. Szeretnék pörgősebb csapatot látni műhelyemben, hogy valamennyit visszakapjak abból amit bele raktam, de nemcsak ezért, hanem azért is, mert öröm nézni a dolgozó embereket. Ezt őszintén írtam le, nem csak olyan duma.
Déván nívós magyar óvoda és iskola van, családos megoldás nem hátrány, sőt, a térségnek kifejezetten jót tesz minden ide vándorló magyar család. Igaz nem pezseg a nagy magyar élet errefelé, hacsak a templomozást, eremdészezést nem tekintjük kiinduló miliőnek. A vállalkozó típusú család jól meg tud itt húzódni, nem kell társadalmi konvencióktól tartania, viszont ha van egy Sting koncert Kolozsváron, vagy Temesváron, két és fél óra alatt autóval ott vagy.

Hirdetésekhez nem értek, ha valami a fenti felsoroltakból hiányzik, vagy bővebb infóra van szűkség, le lehet nyűgözni a kérdésekkel. Bátran.

Arról, ügye nem szükséges különösen referálni, hogy például ha elmész Francia országba, mint asztalos, talán jobban keresnél, mint itt. De én nem a kiemigrálókkal akarok versenybe szállni, hanem egy megoldást nyújtani annak aki ide akar letelepedni. Meggyőződésem, hogyha alkohol, vagy egyéb káros életviteli szenvedély nem tartja rabságban, itt egy család meg tudja kapni számítását.

Minden fent említett számolás relatív, csupán gondolatébresztő, irányadó. Konkrét helyzethez adaptálódó bérviszonyt ki lehet variálni.
Bármilyen kérdésre a szaradafa@yahoo.com címen válaszolok, vagy akár itt kommentben is.