Artizán Blues Rádió

Loading ...
Winamp, iTunes Windows Media Player Real Player QuickTime Stream Proxy
A fenti kis ikonok egyikére kattintva lejátszó lista tölthető le. A blog további böngészéséhez új ablak nyitását ajánlom, hogy a rádió zavartalanul tovább működhessen. Köszönöm.

Novus Ordo Szolorum

Az új szőlőrend.
az enyém a szőlő
Mert voltam eléggé felelőtlen s elültettem ezelőtt vagy öt évvel egy ilyen Praktikeri szőlőtövet. Játszódtam a Frankenstein kertes verzióját. Hogy mi lesz ha ezt is elültetem? Növögetett minden évben egy picit, aztán a negyedikben hirtelen elkezdett nyúlni. Az ötödikben már négy, öt méteres szálak futottak szanaszét, meghagytam hármat. És legnagyobb meglepődésemre idén termett legalább három, négy kiló szőlőt.
Ez az az apró kék szőlő, nagyon finom, édes íze van.
Hogy akkor mi legyen vele? Hát nekem sincs azért olyan bő repertoárom ivászat terén, bornak úgy véltem tiszta kár kipréselni, befőztem szirupnak. Nagyjából ebben ki is merül a konyha tudományom.
szolorum lab
Na de hogy csináljak belőle szirupot? Hát egyszerűen. Mivel általában csak én iszok ilyen kotyvolékokat, nem zavar a sűrűje, összevágtam a turmixxal, majd leszűrtem egy sima szűrővel, cukrot neki és felfőztem. oszt dunsztba tettem.
Tudom, hogy nem így kell, nem tudom hogy kell ezt másképpen, de ha beválik, a módszer nekem megfelel.
Ezért is neveztem el ezt a folyamatot: az új szőlőrendnek. Azaz: Novus Ordo Szolorum.
dunsztra kész