Artizán Blues Rádió

Loading ...
Winamp, iTunes Windows Media Player Real Player QuickTime Stream Proxy
A fenti kis ikonok egyikére kattintva lejátszó lista tölthető le. A blog további böngészéséhez új ablak nyitását ajánlom, hogy a rádió zavartalanul tovább működhessen. Köszönöm.

Disznyók

Szokták használni azt a mondást, hogy disznók elé vetett gyöngyök. Mármint a barmát neki még ma, nem tud különbséget tenni értéktelen s érték közt, kár rá pazarolni tanítást, időt, pénzt, energiát, egyáltalán lehetőséget.
Szokták azt is mondani, hogy mire jó egy disznó nyáj? Mind a szakadékba futnak, mint megannyi ördöngös. A nyáj szellem mint buta hatalom, oktalan állat.
Mostanában megkérdőjelezek mindent. De mindent. Szépet is, szentet is, mindent. Felteszem magamban a kérdést, hogy de vajon úgy van, ahogy nekem kitálalják? Mert kezdem észrevenni, hogy a „ne légy nyáj” szlogennel ugyancsak nyájas dolgokat akarnak lenyomni a torkomon.
Mert elgondolkodtam azon is, hogy de mind a kétezer disznó hibás volt, hogy a szakadékba rohant? Eddig nem figyeltem fel rá, mert egyéb dolgok lebegtek központi figyelmem előtt, a dolgok úgynevezett morális, lelki, hit kérdései, de mostanában kezdek kételkedni és úgy érzem manipulálva voltam.
Lehet, hogy furcsa társításokat hozok össze, de irtó hasonló a mai világhelyzet ehhez a disznó példázathoz, hogy Jézus megengedte a légió ördögnek, hogy a disznókba bújjon s az öngyilkos legyen sokakat elpusztítván.
Mert olvasom azt a sok szerencsétlen afrikait, akik inkább úszó koporsókban élnek, semmint hazájukba menjenek vissza, ahol a terror s halál várja őket. S Európa nemhogy hamar nyújtson egy kezet nekik, hanem filózik itt mindenféle fajtisztasági dolgokról, mintha azok nem emberek lennének, hanem valami disznók, kikben ördög volna. És kik aztán ellepnek minket jókat és megesznek majd. Kitúrnak mindenünkből. Tehát a keresztény Európa félti a faját. Nincs többé mindenható isten, hanem van egy felépített hófehér álomtemplom, s most meg ránk zúdul a légió feketeség, és veszélyben van a két évezredes keresztény létesítményünk.
Ezen is gondolkodtam, hogy a légió ördöngöt, miért a gadarai disznónyájba kellett beletolni? Persze, a zsidónak a disznó tisztátalan állat, jól jön egy ilyen példázat, hogy lám lám a gadarai sátánisták disznóiba beleköltözött a légió ördög és mind odavesztek. Mi lett volna Jeruzsálem papjaiba engedni azokat? Ja, de annak nem lett volna jó az imázsa, hogy isten csúfot űz a hivatalosokból. De egy disznónyáj mi? Semmi. Tisztátalan állatok. Azért ez a Jézus is tudta az illemszabályok határait. Tudta mit illik és mit nem illik tenni.
...ez az örökös negatívizmusod nem visz sehova!!...
Az már csak egy újabb kérdés bennem, hogy a disznónyájra hivatkozva, vajon a nyájszellem fogjai közt nincs normális ember? Annyira barom mindenki? Esetleg nem lehet az is, hogy az orránál vezetett tömeg sodrása visz magával akaratod ellenére? Vagy az nem lehetséges, hogy a megbolondított nyáj, a bizalom jegyében megy a szakadék felé?