Artizán Blues Rádió

Loading ...
Winamp, iTunes Windows Media Player Real Player QuickTime Stream Proxy
A fenti kis ikonok egyikére kattintva lejátszó lista tölthető le. A blog további böngészéséhez új ablak nyitását ajánlom, hogy a rádió zavartalanul tovább működhessen. Köszönöm.

Földhöz kötötten

Ha nyitsz egy akármilyen üzletet, van egy ilyen, hogy a villanyszerelés földelését minden évben ellenőriztetni kell egy céggel. Azon túl, hogy nem akármilyen villanyszerelővel lehet ezt elvégeztetni, hanem csak olyannal, aki erre akkreditált, senki nem gondolja, hogy van egy olyan szerv is, aki azt nézi egy ilyen üzletben, hogy ki felelős azért, hogy ez az ellenőrzés minden évben meglegyen.
Nem tudom, hányan vergődtök át a mai bejegyzésem bevezetőjén, ami egyáltalán nem indul pozitívnak, csak úgy magamnak felteszem a kérdést, vajon érti e valaki mit is írtam?
Vegyük másképp. Bejön egy ember az üzletbe és azt mondja, ettől s ettől a hivataltól vagyok, kérem a villanyszerelés földelését mérő éves érvényességű bizonyítványát. Megmutatod, minden rendben. Ez az ember megnézi, hogy az a pecsét egy akkreditált villanyszerelőtől van e vagy sem. Ha ez is rendben van, bánatosan elmegy, hogy nincs amiért megbüntessen. De a másik pillanatban jön egy másik muki, és kér egy olyan papírt, ahova az van beírva, aki felelős azért, hogy ezt a villanyszerelés földelést minden évben leellenőrizteti. Ha nincs egy ilyen papír, jön a büntetés. De ez még semmi, mert ez a papír nem egy akármilyen papír, nem egy belső szabály szerinti felelős kinevezés, hanem ez a földelést ellenőrző ellenőrzőt már az üzlet bérleti szerződésben kell megemlíteni, ha időközben ez a személy megváltozik, közjegyzői aláírással új iratot kell csatolni a szerződéshez, hogy ki a felelős a földelés ellenőriztetés dolgában.
Nem tudom, valaki fel tudná e fogni, hogy mekkora szerkezet ez az állami hatóság? Vajon mikor merjük kijelenteni, hogy nyílt harc van az állam és a dolgozó nép között? Hát normális az, hogy te bitorlod, zsarolod az eltartódat? Miféle beteges agy kell egy ilyen viselkedéshez?
És miféle nép lehet az, akivel ezt megcsinálhatják?
Miféle országban élünk?
Ó basszam. Már írni is undorodom erről. Lépni kellene. Elég a felesleges fecsegésből....kibaszottul unom.