Artizán Blues Rádió

Loading ...
Winamp, iTunes Windows Media Player Real Player QuickTime Stream Proxy
A fenti kis ikonok egyikére kattintva lejátszó lista tölthető le. A blog további böngészéséhez új ablak nyitását ajánlom, hogy a rádió zavartalanul tovább működhessen. Köszönöm.

Ki így, ki úgy

Elgondolkodtató. Namerthogyasszongya a fiam Szegedre készül folytatni úgynevezett tanulmányait, abból a nem titkolt tényből kiindulva, hogy nem bírt megtanulni románul és veszélyeztetve van az érettségi vizsgája. Na ki így, ki úgy vélekedik erről. Mert itthon (Rumunja) őt megszólják, hogy geci bozgor, mennyen haza Magyarországra. És tudjuk e, hogy ott Magyarországon sosem fogják befogadni őt, mindig rajta lesz a geci román bélyeg?
Örökké megalázkodó és barombecsületes jellememből kiindulva törtem kezeimet, hogy ezt hogy dolgozzuk fel? Gecik vagyunk itt is meg gecik vagyunk ott is. Mondom a fiamnak, hogy ez van, ezzel kell nekünk számolni, nosza beszéljünk erről.
A fiam vigyorgó eleganciával aszongya nekem: Apa ne törd magad, a geci románoknak nem tudok odapörkölni románul, mert nem tudok románul, de odaát simán odapörkölök. Azoknak értek a nyelvükön. Ezeknek nem.
Megemeltem kalapomat, és azt mondtam, eszes vagy te, hallod?
Aztán, hogy mégse tűnjön úgy, hogy erre nincs mit válaszoljak, azt tanácsoltam neki, ha valaha sértegetik, ő csak vigyorogjon és azt felelje vissza, hogy: "Hallgassátok a Barakk rádiót". Ettől biztos zavarba jönnek.