Nasty kapitaalizm

Néhány ismerősöm, volt barátom kint élnek nyugaton. S borzasztóan ki vannak háborodva a nyugat ellen.
Arra a javaslatomra miszerint jöjjenek haza, s építsük újból a mittommit, nem mondtak semmit. Nem is firtatom tovább a kérdést, hisz tudom: kényelmetlen. Nincs hova hazajönniük. Mindent feladtak, úgy mentek mosogatni, takarítani. Mint most a niggerek, milliószámra és behúzott farokkal.
Azt mondják már nem tudnak hazajönni, megszokták azt a színvonalat. Vissza a balkánba nem akarnak jönni.
Azt mondják megtelt Európa. Mi a fenével telt meg Európa? Akármerre nézek megdolgozatlan földek, üres csarnokok, szakembert nem kapni sehol, a pótalinas jelölt sem akar csak euróért dolgozni, s lehetőleg ezer kilométerre az otthontól. Mert azt mondja otthon csúfolkodnak velük. Elmegy beszegődik öreg otthonba éjjeles seggnyalónak s a fészbukkon ossza a nyugati civilizáció bukásáról szóló képzelgéseit.
Mentek oda mint senki niggerek. Senki niggerek maradtok örökre.
Sírnak itt a nagy konzervfaszúak, hogy legyarmatosítottak minket a nyugati tőkések.
Hát persze, mikor kiabáltam, hogy megmaradásunk gazdasági koncepció, minden faszkalap a melle teljes szélességével nemzeti-vallásos katarzisról beszélt. De képmutatását nem restellve a következő pillanatban európai pénztámogatásért könyörög, doktorit írni a magyar ostorról. És utána nem átalkodik bőcsködni, hogy milyen nagy magyar emiatt.
Ahogy a fenti rajzomban kigúnyolom az ilyen népet: mint nyugati konzumember tele torokkal átkozza a kapitalizmust.