Artizán Blues Rádió

Loading ...
Winamp, iTunes Windows Media Player Real Player QuickTime Stream Proxy
A fenti kis ikonok egyikére kattintva lejátszó lista tölthető le. A blog további böngészéséhez új ablak nyitását ajánlom, hogy a rádió zavartalanul tovább működhessen. Köszönöm.

Art of értelmetlen

a hátsó kerítés
Van, hogy megharagszom a világra, magamba fordulok. Ilyenkor keresem az értelmetlen tennivalókat, egyben lázadva a világ hasznot hajtó mániája ellen. Mert amikor az ember eleget akar tenni mindenkinek, tulajdonképpen a profit oltárán áldoz, de legelső gondolatom az: adóz, az sem helytelen, hisz ha valakinek ilyen luxus ideái vannak, mint feszt eleget tenni, az adózzon.
őszbe borult a kert
Hogy elszakadt a fiam mobil huzatja, a varrás kioldódott, kiszaladt a szál, vegyünk másat. Nézegettem s azt mondtam nem adok ki még tizenöt lejt egy huzatra. Vettem az egeres lila szemüvegemet és körbevarrtam tíz perc alatt a huzatot. Mondtam a fiamnak, az is bevétel, amit nem adsz ki.
Persze, a kert is bevétel, amit nem adsz ki, de néha többet költök rá, mintha kétszeresét megvenném a piacról. Ezért értelmetlen eme lázongó gyakorlat. De ezt aztán művészi szinten űzöm. Bezzeg ha magamat is művészien tudnám eladni s nem értelmetlenül.
Jött aztán a Jocó, ki Braziliában akart kikötni a nárciszaimmal, megtanulta közben rendesen ültetni őket, s hogy tétlen ne unatkozzon, a kertben dolgoztattam, kizsákmányoltam. Ember ember által. Mint kurva kapitalista, ki zsebre vágja a profitot s az államot megrövidíti.
paplan alatt a tulipálmok
Eldugtuk az összes virághagymát. Minek? Az ég tudja, mert én nem. Szépen betakartuk szalmával, télire paplan gyanánt. Lehet, hogy hülyeséget csinálok, de akarom már látni ezt is.
Ki van takarítva a kert. Megcsináltuk a hátsó kerítést, kiskapuval. Az oszlopokat becsavartuk a fürjtápos zsákokba, reményeim szerint többet fog tartani. Jocó szépen felcsavarta rájuk a megmaradt műanyag csöveket a régi csirkefarmból. Mert azt is összeszedtem hűségesen valamikor.
Az idén elmarad a tető melegház pilot szerelése. SUNLAB név alatt futott volna a projekt, miután a SKYLAB projekt többszörösen dugába dőlt. Hideg van már, nem merek kimászni a tetőre, nincs már kedvemre csillogó fejemet jobban lefagyasztani. Most variálok, hogy inkább a fürjeknek csináljak melegebb téli szállást. Az is világrengetően értelmetlen projekt. De igaz, megvan hozzá mindenem. A kedvem is. Mert mindenhez van kedvem, aminek nincs értelme.
vaslábak helyett faszerkezet
Csinálni, csinálni mint a csontbrigádban.
Jó lenne nekem is egy Laborfalvi Róza, aki értelmetlen világrengetésemben eltartana s ihletne...vagy legalább vállaimat veregetné...néha.
Eltörött a fiam alatt az iskolaszék, hogy legyek szíves javítsam meg. Seperc alatt a hegesztő egy deci pálinkáért meghegesztette volna. De nem. Csináltam neki fa szerkezetet. Hogy szörnyülködjön a világ. Nem volt kedvem elmenni a hegesztőhöz. Nem a pálinkáért. Nem volt kedvem.
csatlakozás a rendszerhez, külön feltöltő és ürítő csapokkal.

A fűtés átalakítás kiállta az időpróbát. Melegebb van a műhelyemben, nem csepeg semmi. A szárító projekt még stagnál. De ami késik, nem múlik. Csak az értelme kell eljöjjön.