Artizán Blues Rádió

Loading ...
Winamp, iTunes Windows Media Player Real Player QuickTime Stream Proxy
A fenti kis ikonok egyikére kattintva lejátszó lista tölthető le. A blog további böngészéséhez új ablak nyitását ajánlom, hogy a rádió zavartalanul tovább működhessen. Köszönöm.

Fiftisziksz

"Szabad Gondolat:’56-os megemlékezés másképp"

(megjegyzés)

 "Sosem fogom elfelejteni apám frusztráltságát öregségére, nem mondta ki kerek perec, de én éreztem, hogy mi zajlik benne: csalódott kortársaiban. Nem mondhatnám, hogy megbánta örökös lázadó, ellenkező hozzáállását, mert az ember nem tehet másként, mint lelkiismerete diktálja. De ha meg lehetett volna húzni egy vonalat, s mérlegre tenni, hogy megérte e a sok meghurcoltatás, börtön, s örök megfigyelés, talán azt mondta volna, hogy nem. Nem érte meg. Senki nem merte feltenni neki ezt a kérdést, mert mindenki tudta, hogy nem érte meg. Apám egy becsületes, tehetséges, dolgos ember volt, Amerikában valószínű hülyére kereste volna magát.
Ma amikor ilyen “szellemi” megújulásokról hallok, meg “nemzeti” ébredésekről, mindig apámnak azt a frusztrált tekintetét látom. Vajon miért? Talán mert előre látta, hogy ez az egész maskarádé nem több mint egy ízléstelen maszkabál.
És ennél durvább az, hogy a mai fiatalok, noha rengeteg “megemlékezés” történik mindenfele, csak a felszínt értik és látják, és talán az sem véletlen, hogy ezek a megemlékezések táncházas sörözésekben zárulnak itt Erdélyben. Ezek a megemlékezések nem új gazdasági terveket, nem új vállalkozási közösségeket szülnek, hanem bevételt a Prodvinálkoloknak."