Artizán Blues Rádió

Loading ...
Winamp, iTunes Windows Media Player Real Player QuickTime Stream Proxy
A fenti kis ikonok egyikére kattintva lejátszó lista tölthető le. A blog további böngészéséhez új ablak nyitását ajánlom, hogy a rádió zavartalanul tovább működhessen. Köszönöm.

"Felszedték az út közepét"

A pletyka sem veszélyesebb mint a médiák szánt szándékos félrevezetése. Az ember ha csak fészbukkozik, onnan meríti tapasztalnivaló világképét, ott minden szép, napsütéses, tele minden pozitív energiával, el nem tudja képzelni, hogy mennyi aljasság össze tud gyűlni a média csatornáiba, legyen az híres tévék, mindenféle oldalak, blogok, etcetera.
Hogy a Világ emberei alapjában jók. Egy frászt.
Mondhatnám, kétségbeesetten kerestem az elmúlt években egy valakit a mindenféle médiákban, akit követhetnék, imádhatnék, tanulhatnék tőle, akitől úgy érzem a keresése őszinte. Nem az atyaúristenes követnivalót kerestem, hanem az őszintét.
Hamar kiderült mindegyikről, hogy konkrétan honnan kapja a fizetését, vagy közvetett előnyökért miért képvisel valakiket. Undorító, amikor tehetséges emberek, akik egyébként független pályán is meg tudnának élni, behódolnak irányzatoknak vagy embereknek. Hosszú a lista, de ez az Andrei Plesu az egyik toll és szóbérenc. Eszméletlen jól ír az ember, minek kell neki bizonyos embereket leszopni? Hol máshol, mint a köztévében beszéltették, nagyon is átlátszó forgatókönyv szerint, undorító, ahogy rendelésre lehányatták vele a jelen kormányt alakító, vezető párt vezérét. Félreértés ne essék, egy fing aprópénz nem sok, annyit se ér nekem az illető, meg a pártja sem, de ez az Andrei Plesu ez egy közönséges szopógép aki belőlem nyilvánosan hülyét akar csináltatni, azt hiszi, hogy műveltsége és szókincse engem térdre fog kényszeríteni és a kezeiből fogom enni az igét, míg ő lágy, alázatos hangon pimaszkodik.
Amilyen gazdag fantáziával meg tudja írni a semmit is, ugyanígy körül tudja szopni és szopatni a közönséggel isteneit. Megy neki, mert szépen, művelten, kimérten beszél, az embernek az az érzése, hogy dokumentáltan, tudatosan beszél, de értem én azt a gonosz cinizmust, amit mint a papok, a kenetteljes, áhítatos beszédeikbe foglalnak.
Aszongya, rövidre testelve a dolgot, hogy tulajdonképpen ő ezt a Dan Voiculescut (lényegtelen a személy) mint entellektuel ember nem is kéne ismerje, mert teljes valója, intellektusa meg miliője más világban él. Hogy mekkora pofátlan egy fasszopó ez az ember. Amikor ezt a Beszeszkut évekig dicsőítette, gyakorlatilag az udvari írója volt, szócsöve a balfasz intelektuál világ fele, aki nyakalta a spermát ezektől, most ártatlan képpel képes a nézők szemébe hazudni, hogy ő a mindenkori szentszűz, aki nem avatkozik a politikába, mert az egy aljas dolog, egy vele nem kompatibilis világ. És kérem szépen, másfél órán keresztül osztotta a politikát. Persze az ékes beszéd fegyverével, ami számomra még undorítóbbá tette ezt az embert.
Komolyan. Én már rettegek, undorodok kinyitni a tévét, internetet. Még arra a pár percre is. De annyira lekurvult minden, annyira áttetszőek a játszmák, hogy már nincsenek is kulissza titkok. Minden on face megy.
Nincs már irónia, vicc, utalás, hanem igazszág erőltető álmessiások vannak.
Nincs amiből válogatni lehetne, se a hazai, se a magyarországi médiában, pedig onnan elvártam volna egy szemernyi józan eszet, de onnan is csak kiguvadt szemek ontják a rémhíreket és harmadik világháborús apokalipszisre készítik a mindenkori balfasz médiafüggő zabagépeket.
Már többször megfordult a fejemben, hogy ki kéne szálljak a blogommal ebből a média dologból, talán okosabbra fordíthatnám azt a másfél két órámat, amit pihenés ürügyével rajta csüngök.
Nincs rendben ez így a világban.
Egyrészt ömlik az áloptimizmus, a jogásan gerjesztett lepkepozitívizmus, másrészt a szándékos, eszközökben nem válogató félrevezetés.

Mint a V'Moto Rock énekelte: “Nincs középút”.