Artizán Blues Rádió

Loading ...
Winamp, iTunes Windows Media Player Real Player QuickTime Stream Proxy
A fenti kis ikonok egyikére kattintva lejátszó lista tölthető le. A blog további böngészéséhez új ablak nyitását ajánlom, hogy a rádió zavartalanul tovább működhessen. Köszönöm.

Levél a tengerről

Kedves szeretett barátaim a blogban.
Jól tettem, hogy átalakítottam az autó hűtő rendszerét. Igazam volt, hogy ha csak a közlekedő edényekre bízom a forró víz behatolását a hűtőbe, várhatom míg a világ és hét nap, mert ez a fajta fizika nagyon szeszélyes és csak bizonyos feltételekkel működik. Ha éppen folyik a vízpumpa, a rendszer levegőt kap és vége a közlekedő edényeknek. Ezért áttákoltam a rendszert, és most már a forró víz, tetszik vagy nem tetszik, nyomással hatol be a hűtőbe. Így eljutottunk gond nélkül a 62o km re fekvő Fekete Tengerre.
Az első gondolatom az volt, hogy vajon Attiláék jártak e erre? Nem hiszem, mert kevés itt az árnyék, a lovakat nem lett volna hova kikössék. Kár, mert akkor az autonómiához lehetne csatolni ezt a szép tengert is. Egyébként itt semmi de semmi nem késztet arra, hogy egyáltalán gondolkodjak. Furcsa. Itt más mérőkkel mérik az életet. Azért van egy pár dolog amiért itt is ünneprontó legyek. Például, a szép keblű nők miért járnak melltartóval? Mert minden nem szép keblű nő melltartó nélkül jár. Nem igazság. Mert ahogy én a nagy pocakommal a nem pocakosok ellenpéldájaként virítok, úgy a nem szép keblű nők is a szép keblűek ellenpéldájaként csillognak. A csúfnak van reprezentánsa, a szépnek miért nincs? Ezt is csak azért írtam, a blogomért, hogy nehogy valaki azt gondolja, hogy nincs amit kommentáljak. Hogyne volna. De itt ez a legfontosabb dolog, amit érdemes kidumálni.
Éppen elnéztem a parti kis kávézót, ilyen nádfedeles, fonott bútoros akármi, tiszta üres, mégis döng benne a hipnotizáló tekkno zene. Elgondoltam, hogy néhány blogtársammal milyen jót tudnánk veszekedni abban a sós levegőben, körbeülve egy ilyen deszkából összetákolt asztalt. És nem váltanánk meg a világot, ami egyben jó is, mert nem tudnám elképzelni, hogy ez a tengerezés mitől lehetne jobb? Csak kéne szürcsölni a kávét és kész.
Csak azért írom ezt a levelet is, hogy tudjátok, itt is gondolok rátok. A fiammal egész nap ücsörgünk a jó tengerben, ki úszkál, ki áztatja az áztatni valóját. Innen és így szép az élet, nem ismerünk senkit, mindenki kedves, senkit nem érdekel, ki mit gondol, hisz, és ez jó érzés. Jó lenne ebben a nyaralásos hangulatban élni otthon is. Leszarni mindent és csak élni csendben, nyugodtan.
Közben észrevettem, hogy az alternátorról leszakadt egy szál, éppen az, amelyik tölti az aksit. Ma meg kell javítsam. Lötyögött és kikötöttem. Ez volt a veszte, mert a motor tovább rázkódott és kitépte magát. Néha hagyni kell a dolgokat lötyögni, ezt is megtanultam. Az ember holtáig tanul.