Artizán Blues Rádió

Loading ...
Winamp, iTunes Windows Media Player Real Player QuickTime Stream Proxy
A fenti kis ikonok egyikére kattintva lejátszó lista tölthető le. A blog további böngészéséhez új ablak nyitását ajánlom, hogy a rádió zavartalanul tovább működhessen. Köszönöm.

Papírember

Amikor Magyarország létrehozta a Duna tévét, akkoriban azt mondtam, hogy ez egy nagyon szép dolog részéről a nem Magyarországon élő magyarság felé. Egy ajándék. És évekig a Duna tévé volt a kedvencem. Úgy alakultak a dolgok, hogy barátaim lettek Magyarországon. És telibe találtam magam a gyűlölettel. Az én kis érzékeny keresztény világom falnak ment, és a fal a mindent gyűlölés, mi nem magyar. Majdnem belementem én is ebbe a játékba. Mert sok érv eléggé meggyőzően volt elmondva. Csak nekem volt az életben egy pár magyar mintám, és azt mondtam, hogy oké, minden mi nem magyar az ellenség, de ki a magyar, szerintetek, akik gyűlöltök, mindent mi nem magyar? A magyarázatok, hogy ki az igazi magyar, nem győztek meg. Mert észre vettem, hogy minden embercsoport magából indul ki. A magyarság meghatározása a vallásos hovatartozásból ered. Mást jelent magyarnak lenni a reformátusnak és mást a katolikusnak és ez szépen leágazik a vallások színes palettája szerint. Az idegen gyűlölködés ezen csoportok között is divat, mert az egyik azt mondja, igen, mert ti viszitek a szentjóska csontjait a körmeneten, idegen hatalmat szolgálva, a másik azt mondja, persze, mert ti vagytok az árulók, mert letértetek a Rómába vezető útról. Olyan helyzetbe kerültem, hogy nem tudtam kinek higgyek. Aztán az évek alatt ez a belső testvér testvér elleni gyűlöletharc egyre csak nőtt és az esztelenség, hülyeség határát súrolta, ami aztán teret engedett egy rakás hülye elméletnek, ami szerintem végleg beadott a józan észnek.
Szoktam mondani, hogy úgy el vannak vakulva a népek különösen a zsidó gyűlölettől, hogy nem zárom ki azt, néha egy zsidó heccből direkt ossza a témát a piacon, hogy legyen min csámcsogni. Mert van a dolgoknak egy határa, amin túl az ember már csak cinikus lehet.
Persze ez bennem nem ilyen egyszerűen játszódott le, mert mint mondtam, telibe kaptam ezt a témát, évekig vajúdtam benne, lelkileg nekem olyan élmény volt, mint a katonának Vietnam.
Négy öt éve élem ezt az önként vállalt társadalmi magányt, azóta én úgy érzem sok minden lerendeződött bennem.
Hogyan látom a dolgokat? Eddig nem akartam leírni, mert féltem, megsértem a környezetemet. A tegnap megértettem, hogy a normalitás végleg elvesztette a játszmát. Idézek a fiókomba bevágott bejegyzésemből: „A szocializmus rossz volt. Kétségtelenül rossz volt. Ami jó volt benne, hogy ma már tudom milyen, ha újból valami olyasmi lesz. És minden jel arra mutat, hogy olyan valami lesz. Lényegtelen a szín, a párt, az ideológia, a lényeg, hogy ugyanazok az emberek, ugyanazok az ember típusok kerülnek hatalomra.
Szemeim előtt nő az a generáció, akik mit sem sejtve ugyanabba lelkesednek, amitől minket a hideg rázott. Megint az alkalmazkodó és a forró fejű fog egymással szembe kerülni, a vérontás elkerülhetetlen. A számító, a bölcs, a tudós embert megint deportálni fogják. Ezt meg kell érteni. A gyökeres forradalmak ilyenek. És most ilyen gyökeres forradalomnak vagyunk a megélői.
Két három mondatban pontozni szeretném a meglátásomat, ha esetleg más erdélyi magyarnak is hozzám hasonló a meglátása, tudja, nincs egyedül.
Ha létezik összeesküvés elmélet, az nem kintről jön, hanem bentről. Az emberi hülyeség az egyik legnagyobb ellenségünk. Lassan törzsekre oszlunk, holott minden nagyszájú idegen gyűlölő egységről beszél. Akkora méreteket öltött ez a tiszta magyar faj elmélet, hogy kezdünk bomlani, mint egy tetem. Ne menjek tovább, a kommunizmus évei alatt beszéltünk erdélyi magyarságról, ma már nem beszélünk erdélyi magyarságról, hanem székelyekről és nem székelyekről. És minden mi nem székely, egy sehonnai bitang áruló. Ez egyenlő a lószarral. Ez egy.
Kettő. Nem fogadtam el a magyar igazolványt, sem a Magyar állampolgárságot, mert nem érzem magam papírmagyarnak. Én magyar vagyok és nincs szükségem senki igazolására ehhez. Ezek az akciók kizárólag politikai fogások és nem a magyarságot erősítik.
Három. Ha összetartani akartuk volna a magyarságot, akkor egy jól kigondolt gazdasági képletet kellett volna kidolgozni, hogy az adott törvényes kereteken és lehetőségeken belül dolgozva egymást erősítsük. Nem ezt tesszük.
Négy. A többi az nem tévelygés, hanem egyenesen banditizmus, tolvajság és ezeken belül kőkemény félrevezetés és hazugság.