Artizán Blues Rádió

Loading ...
Winamp, iTunes Windows Media Player Real Player QuickTime Stream Proxy
A fenti kis ikonok egyikére kattintva lejátszó lista tölthető le. A blog további böngészéséhez új ablak nyitását ajánlom, hogy a rádió zavartalanul tovább működhessen. Köszönöm.

A mix asztal & szék

Ha tákolmány, akkor home sweet home...Mestere vagyok a masszív és egyszerű tákolmányoknak. Nem szégyellem a csavarokat se, hadd látszanak. Mert mi van ha látszanak? Összedől a világ? Dehogy. Az enyém biztos nem.
Jó meleg, kellemes tapintása van a kezeletlen fa felületeknek, nem leszek hülye valami csúf lakkal lekenni, hogy aztán árassza magából a hideget.
Megmaradt vörösfenyő (minden paraszt rémanyaga mert tele van szép színes göcsökkel) ágyelemeket vágtam fel az asztalhoz, meg a matractartó megmaradt alj lécekből szerketyáltam a polcnakvalókat.
A mix table helyén van, rajta a hardverekkel...ahhahha. Fele digit, fele vas. Balra alól van a kis Motu hangkártya, fölötte egy analóg keverő, melynek csak a mikrofon előfokjait használom a Motuhoz. De meg kell adni, impozáns a sok gomb. De nem használom ki, ehhehhe... Az asztalon jobbra van egy kőkorszaki Roland erősítő keverő, bitang jól szól, szeretem. Azzal hajtom meg a két passzív házigyártmány (tákolmány) úgynevezett monitor hangfalakat. Imádom ahogy szólnak. Nem tudom hogy kell szóljanak a stúdió monitorok, de nekem tetszik. Kell ennél több?
A számítógép egy sima duál core, semmi extrával benne, de a Cubase nagyon szépen fut rajta.
Jelen pillanatban a mix szektorom olyan amilyen, de nem gátol meg abban, hogy akár Beatles nívójú dalokat komponáljak és editáljak...Ahhahha.
Részlet kérdések maradtak a Mix room befejezéséhez, de az már ráér időben. Ilyen akusztikai elemek csinálgatása, amikre majd külön kitérek, mert ebben a témában is van némi szakmai önérzet hasogató tákolmány ötletem. Mint például a szőttes faliszőnyeg. Hát nem cuki? Halálra élvezem.
És a szék, a mix szék is megér egy misét. Restauráltam egy régi törött nagymama széket. Én mondom, és nem azért mert dicsekszem, de mint asztalos ilyen kényelmes és egyszerű székkel nem találkoztam...Tartja a derekamat, a két karomat és a temérdek két nagy seggemet. Három az egyben...ahhahha..
Na minden jót.

Mértan

"Egy nem üres ponthalmazt mértani alakzatnak nevezünk."
Így a hatodikos mértan.
Ezt a mondatot ízlelgetem két napja.
Párhuzamos gondolkodásmódom valamiért Ábrahám áldozatát juttatja eszembe. Hogy az emberiség Ábrahámban tükröt irányított Isten felé hogy meghasonuljon önmagával. 
Hogy tönkretegye mindazt amit teremtett.