Artizán Blues Rádió

Loading ...
Winamp, iTunes Windows Media Player Real Player QuickTime Stream Proxy
A fenti kis ikonok egyikére kattintva lejátszó lista tölthető le. A blog további böngészéséhez új ablak nyitását ajánlom, hogy a rádió zavartalanul tovább működhessen. Köszönöm.

Ülök nem a hegyen

Ülök nem a hegytetőn s onnan nézelődök jó fáradtan, hanem beleroskadva székembe s onnan pislogok a műhelyem zegzugai felé. S közben a legyeknek prédikálok. Vagy egy egy cincogó klasszikust tercelek falcsul, se időt, se semmit betartva, csak ahogy Csabi szokott bármilyen zenére székelyül trillázva fütyülni. Az olyan az a Csabi -féle székely trilla, hogy elindul lentről s tremolóban futva felfelé beszkenneli a lehetséges legközelebbi hangot, s mire berezonálna a cincogás már előrébb van, de a tremoló szépen lágyan úszik a levegőben, mindig a megfelelő hangjegy irányában. S ez ad egy ilyen egyedi hangzású zenestílust. De nagy meglepetésemre ezt a stílust Kiss Tibinél is hallottam egy számában. Amint fütyülve kísért egy refrént. De úgy mint ez a Csabi szerintem senki nem tudja művelni e műfajt. Mivel én tanítványa voltam akarva akaratlanul, akarva akaratlanul beavatódtam ebbe. Igaz kissé bénán, a magam sajátos stílusában, de rá tudok erre hangolódni. Az a jó ebben a stílusban, mert legyen szó opera áriáról, rockról, balladáról, lagzilajcsiról, nagyon otthon van mindegyikben. Füttytrilla mely tremolóban keresi az igaz hangjegyet.
Hogy sosem találja azt meg, az maga a művészet. Mert ha megtalálná, az már nem eredeti, hanem utánzat, azaz giccs.
Na így a giccset kijátszva bambulok én nem a hegyen, hanem a széken a műhelyben s a legyeknek trillázok, illetve prédikálok.
Mikor hangosan, mikor lélekben.
Se így, se úgy nem zavarok senkit.

Így a prédikáció:

Szóval, tesvérek és tezsvéreg.
Ugye itt állunk megint a zÚr előtt, fantáziánk teljes hiányával, ami istenileg a zÚrat illeti. Miszerint jönnek a niggerek s arabok mint megannyi istentelen s pogány, kik majd életünkre tőrnek majd vala befogadván őket.
Pusmogunk s rettegünk, összeesküvés tervektől rémes a lelkünk, ama kősziklára épített kastély bebizonyosodott, nem több mint ingoványra épített sárkunyhó, melyet az első csepergés elvitt.
Hogy a görögöket elviszi a kamat s lassan mi is a kamatlábon esünk össze, oda nyugati civilizációnk.
Veszélyben az emberiség.
Isten ha volt, meghalt.
Mert ha volna Isten, mitől is félnénk mi?
Ez a hülye Cézár is többet értett meg ebből a jézusozásból, mint münk, kik nem tartatunk hülyéknek? Mert mit mondott ez a hülye Cézár mikor jönni látta a kísértőt? Azt mondta ez a hülye Cézár, hogy idézzem: „YES! JÖNNEK A FARKASOK!” s vigyorogva, imádkozva várta a kísértőket, bízva egy szem Urában, hogy az majd megsegíti, nem ró rá nagyobb terhet, mint azt kibírná.
Mert ugye most mi lenne, ha a sok niggerben a megtérítenivaló anyagot látnánk, mint mikor a cipőgyáros ujjongva felfedezte Afrikát, hogy ott mindenki meztelábas?
De nem, mert mi itt csücsülünk a katedrális tornyán s onnan köpködünk istenesen lefelé.
Mert most ha mindnyájan kik keresztényeknek valljuk magunkat odaállnánk mindenki a hite szerint ekkor s ekkor egyszerre a világon mindenhol, és hangos szóval kiáltanánk az Úrhoz, bűnbocsánatért, miszerint hitetlenül kezeltük a világ dolgait s bölcsességet s hitet kérnénk Tőle, talán mint megannyi csipkebokor meggyulladna bennünk is a látás lelke.
Mert az ördög győzelme az, hogy nem merünk a szemébe nézni az gonosznak.
Egyik felén azt mondjuk: mily nagy vagy Te, s másik felén rettegünk, mert pár nigger megjelent itt kétségbeesve.
S te Merkelné, asszonyok nagy asszonya, kikezdesz azzal a szerencsétlen kislánnyal s jól beolvasol neki, hogy minden geci niggert s rézbőrűt nem fogadhat be Európa, mert Európa csak a fehérek szent temploma, ugye drágám megérted, hogy mész te a kurva anyád picsájába...(mondja ez a Merkelné, nem én...). Hát nem kell ehhez niggernek lenni, fehér zsebében is kinyílik a zsebkés, ilyen álnok, pitiáner képmutatás láttán. Mert lett volna fasza csaj ez a Merkelné, ha lemegy a pengés kerítésig, s így szeretetteljes simogatással vagánykodna a százszám elcsigázott, éhes, szomjas felnőtt niggerseregnek.
Vagy mit mond magában a sok lelki buznyák? Jól megmondta! Nem lágyul el ő egy szerencsétlen kislánytól. Nem, mert szart enne, ha a kerítéshez menne a sok nigger elé.
Mert hőgyeim s úrjaim, mik vogmuk mi ezen Ég alatt s Föld felett húsz centivel? Isa pur és hamu vogmuk. Meg egy rakás hitetlen szar.

Idáig a prédikáció.
Izzadt fejemre rászállt néhány légy, valószínű egyet értettek velem. S akként cselekedtek.