Artizán Blues Rádió

Loading ...
Winamp, iTunes Windows Media Player Real Player QuickTime Stream Proxy
A fenti kis ikonok egyikére kattintva lejátszó lista tölthető le. A blog további böngészéséhez új ablak nyitását ajánlom, hogy a rádió zavartalanul tovább működhessen. Köszönöm.

Marha törvény


A tévében megkérdeztek egy autista srácot, hogy mitől más ő, mint a többiek? Azt felelte a srác rövid habozás után, hogy attól más ő a többiektől, hogy mindent másképpen csinál, mint a többiek.
Na ez nekem jobban bejött, mint a Gandhi fajta szentek szólásmondásai.
Persze, egy percig sem szabad velem kapcsolatban azt elfelejteni, hogy én a rög fia vagyok. Nálam a csics az csics, a pina az pina, az élet az élet, a halál az halál. A többi az mind duma. A nagy spiritualitás. A vallás. Az odaképzelt dolgok. Én nem is tudom, hogyan képes az ember a való életet úgy elmisztifikálni? Szerintem, ha az ember annyit nem tanult meg Jézustól, hogy szeresd felebarátodat, mint saját magadat, abszolút semmi értelme azoknak a nagy katedrálisoknak és kellékeinek.
Azt is észrevettem, hogy ezekért a bölcs mondásokért kétféle ember rajong. Az egyiket nem írom le. A másik az a megfeküdt polgár. Akinek van háza, van miből éljen. És hű de fasza, mint cserépbe rakott virágként ragyogják tele életét az ilyen sehova sem vezető, senkit sem sértő, semmit sem mondó mondások. Se nem használnak, se nem ártanak. De bölcsen hangzanak. Kockacukor.
http://allmodels2020.blogspot.com
Na de más aggaszt engem a mai nap. Azt mondták a hivatalos szervek, hogy Románia tejszükségletét az itthoni termelés csak negyven százalékát teszi ki. Hatvan százalékát importálják Hollandiából, Németből és még istentuggya honnét. És persze a legtöbb tej tejporból készül, mert másképpen megoldhatatlan a szállítás, tartósítás, miegymás.
Persze. Bármit is mondana valaki ehhez a témához, rögtön lecsapnák, hogy mit tudod te?! Infrastruktúra s faszomgyöngye. Attól még lehet egy gondolatom, nem? Hogy túlontúl elkomplikálták a dolgokat, mint a papok ezt az istenhitet. Mit mond a pap? Jó, jó, hogy megtértél te az úrhoz, de bizonyítanod kell, hogy valóban megtértél. És ha van eléggé balfék az ember és beleugrik a dologba mint a mai kisvállalkozó a bizniszbe, akkor rájön, hogy soha sem ebben sem a másvilágon nem fogja tudni bebizonyítani, hogy megtért, illetve nem akarja meglopni az államot. Mert eleve a rendszer arra épül, hogy te ember egy csaló vagy. És örökkön örökké rajtad van ez a stigma, hogy csaló vagy. És agyon izzadhatod magad, a falra is mászhatsz, te egy csaló maradsz. Ki a nem csaló? Aki beilleszkedik a rendszerbe és az emberiség ellen fordul. Mert ezek a rendszerek az emberiség ellenségei. Ahhoz viszont egy originál csalónak a gyomra kell. Aki örökké meg akar felelni, az a balfék.
Egyetlen egy politikust sem hallottam aggódni amiatt, hogy mi hatvan százalékban idegen tejport iszunk. Most én nem arra a fajta aggodásra gondolok, hogy a zsidók miatt van nekünk a tejporos tejünk. Ez marhaság. Azért van nekünk tejporos tejünk, mert balfaszok vagyunk. A politikus jön a dumával, hogy először elvileg tisztuljunk meg. Egyszer térjünk meg. Aztán majd jön a következő feladat. És sosem leszünk eléggé megérve arra, hogy rákérdezzünk: politikus bácsi, nem e tudnánk mi megtermelni azt a hatvan százalék tejet? Nem is akar ilyen kérdést hallani a politikus. De ha mégis valaki nekiszegezné a kérdést, jönne egy két ilyen Gandhi fajta szentbeszéddel, ami arra jó, hogy a jóhiszemű embert lefegyverezze. Mert a Gandhi fajta spirituális istenküldöttjei csak tudják mitől döglik a ló! Mert mit tudja maga Pista bácsi (már látom, ahogy a hajlott hátú Pista bácsi hátát veregetve mint aranymondást szavalná), az ilyen dolgokat ott fent döntik el és mi kicsik vagyunk hozzá...Ami mondjuk igaz is, de akkor miért foglalkozunk a kis emberekkel? De mindegy. De attól megbeszélhetnénk, nem? Ha egy családban vészhelyzet van, nem állunk neki egymásnak bölcseket mondani (habár vannak családok ahol inkább bölcseket osztanak egymásnak semmint segítséget, és egyáltalán nem vagyok abban biztos, hogy nem e éppen ez a baja a magyar boldogulásnak???...), hanem keressük a konkrét megoldásokat. Mit adunk el? Miről mondunk le? Hogyan tovább?
http://allmodels2020.blogspot.com
Én adok egy tippet a fenti uraknak. Annyi marha törvényt hoztak létre villámgyorsan, létre lehetne hozni még egy törvényt. Ilyen marha törvényt. Hogy azt a hatvan százalékos tejhiányt ki lehessen pótolni az itthoni termelésből. Egy egyszerűsített törvényt kellene létrehozni. Hogy bárki tarthat szabadon tehenet, bárki beadhat tejet a gyűjtőbe, nem kell ehhez semmiféle vállalkozói engedély vagy bármilyen más putypurutty. A tej beadásakor minden liter után vonjanak le húsz százalékot az adóba, amit a begyűjtő lead. Ennek a húsz százaléknak a fele a jövedelem adó, a másik fele a társadalmi biztosítás. És akkor legyen egy nyilvános lista minden falu hirdető tábláján, hogy ki mennyi tejet adott be és abból mennyi volt ilyen meg olyan adó. Ha ez a lista nyilvános, akkor garantáltan megszűnik a korrupció, a be nem vallás, mármint nem a termelő bevallása, mert erre neki semmi szüksége nincs, hisz mindenféle társadalmi kötelezettségét letudta a leadott tej mértékével, a begyűjtőnek a be nem vallási lehetősége szűnik meg, a nyílt lista kötelezettségével. A hatalom még azt is regulázni tudja, hogy az üzleti polcár és a beadott termelői tejár valamennyire egyensúlyban legyen. Mert nem igaz, hogy egy liter tehéntejet felvásárolnak egy lejért és a polcon a hígított tejet adják négy öt lejért. Nem igaz, hogy olcsóbb előállítani a tehén tejet, mint csomagolni és eladni. Ha mégis igaz, akkor ezen változtatni kell. Legyen a tej két lej beadáskor és a polcon legyen legtöbb négy lej. Nem sok az az egy hatvan ami a termelőnél marad, de legalább tud egy dolgot, hogy hatóságilag és társadalmilag tisztában van. És akkor marad a feldolgozó és eladó is az egy hatvannal, mert ugye akkor vele is azt a húsz százalékos adórendszert tartatjuk be. Ja, és megszűnik az áfa az élelmiszeren, gyógyszeren. Legyen áfa a műszaki cikken. Azon legyen. De ne a létszükségleteket érintő ágazatokon.
Na most ha vitéz Toró, vagy vitéz Kelemen, vagy vitéz akárki azt mondaná, hogy uraim, ezzel megyünk előre, ezért fogjuk zsarolni a román kormányt, akkor azt mondom, hajrá fiúk. Nyomjuk a pofájába a kormánynak a dolgot.
De nyémá. Nádá. Sem a rög fia, sem az isten népe, sem az istenek, sem élők sem halandók nem teszik fel így ezt a problémát. Minden fasza. Mert minden fasza kérem. Előbb legyünk bölcsek, aztán majd az isten is megsegít. Hát akkor nép: imádkozzál. Majd jön Bin Láden, majd jön az apád fasza nemtomkije és helyetted megcsinál mindent. Te csak marha birka menj idézd a sok hülyeséget, majd attól lesz jövője a gyermekednek, értelme a házadnak, földednek, országodnak. Kergess a falon zöld lovakat, oszt igyad a tejport, hogy ne legyen erőd azt a kurva huszárkardot, amit egyébként fényezel: felemelni.
A gyengébb nem kedvelőinek, jutalmul, hogy végigolvasták e bejegyzést, ide kattintsanak!!