Artizán Blues Rádió

Loading ...
Winamp, iTunes Windows Media Player Real Player QuickTime Stream Proxy
A fenti kis ikonok egyikére kattintva lejátszó lista tölthető le. A blog további böngészéséhez új ablak nyitását ajánlom, hogy a rádió zavartalanul tovább működhessen. Köszönöm.

Pistike

Pistike szomszédja Józsika. Pistike és Józsika szomszédja Gézuka. Mindhárman élnek a „nyazsga” rágógumival. Történt a sors és a Nyazsga király szeszélyéből, hogy Pistikétől megvonták a nyazsgát. Emiatt Józsika sem kapott nyazsgát.
Gézuka, ki a Nyazsga király kedvenc rágcsálója, mindig is haragudott valamiért Pistikére. Pistike nem tudta hova tenni ezt a haragot. Józsika megvolt Pistikével is és Gézukával is, egyikkel sem volt rossz viszonyban. Mikor Józsikától is megvonták a nyazsgát Pistike miatt, Józsika felkereste Gézukát és e képen szólott hozzá:
-Gézuka, Gézuka, lám Pistike nyazsga nélkül maradt, nem adsz te nekem a te nyazsgádból, hogy ne maradjak én is nyazsga nélkül?
Gézuka igen gondolkodóba esett és kért egy nap gondolkodási határidőt. Másnap Józsika újra megkérdezte Gézukát:
-Gézuka, Gézuka. Gondolkodtál e a dolgok felett?
Gézuka nagyon komolyan és fontosan a következőket mondta:
-Józsika, Józsika. Adok neked nyazsgát, de egy feltétellel. Hogy Pistikének ne adjál belőle.
-Jól lesz, jól lesz Gézuka. -mondta Józsika, - Pistikének nem adok belőle, ha legalább nekem adsz.
Másnap Pistike logó orral elment Józsikához, hallám mit csinál? Józsika emigyen fogadta:
-Pistike, Pistike, kaptam nyazsgát Gézukától, de megígértem neki, hogy neked nem adok, mert csak úgy adott, ha neked nem adok. És nem akarom a szavamat megszegni, mert akkor nem ad nekem sem nyazsgát.
-Jól van, Józsika, örvendek, hogy kaptál nyazsgát, de tudd meg, Gézukától még ingyen sem kéne nyazsga. Inkább nyazsga nélkül élek, semmint Gézuka adjon nekem nyazsgát. - mondta Pistike egy olyan szomorúsággal, ami csak később lett úrrá rajta, Józsika előtt nem mutatta.
Ezután Pistike hazament, lábai reszkettek a nekibúsulástól és a keserűségtől, hogy ezentúl nem csak a Nyazsga király gyűlöli, nemcsak Gézuka akarja kárát, hanem Józsikát is elvesztette, mint barátot.
Pistike ma rájött, hogy az élet csak vertikálisan élet. Horizontálisan nincs élet.