Artizán Blues Rádió

Loading ...
Winamp, iTunes Windows Media Player Real Player QuickTime Stream Proxy
A fenti kis ikonok egyikére kattintva lejátszó lista tölthető le. A blog további böngészéséhez új ablak nyitását ajánlom, hogy a rádió zavartalanul tovább működhessen. Köszönöm.

04. Rádióblog

 Artizán Blues Rádió készülő honlapja

Jópofa szitu.

Rájöttem, hogy a rádióm olyan platformokkal úgymond versenyezik, mint a fizetős Spotify, Youtube. stb.

Vicces.



Napi 10 perces időbefektetéssel alakítom az analóg barlangomat Felürülvén a régi stúdiószobám egy elvonulós barlangot alakítok benne. Elkezdtem a tüzelésre kapott régi videoszalagokat pórtalanítani és polcokra helyezni. Rengeteg van. Egy magángyűjteményből kerülhettek hozzám, az örökösöknek így egyszerűbb lehetett. Valaki nagyon megszállottan tévés műsorokat vett fel videoszalagokra. A címkék szerint régi filmek, zenés műsorok, sport események vannak a magyarországi tévékből felvéve. Az utolsó dátum 2002 körüli. Nálam vannak körülbelül tíz éve, dobozokban egy raklapon. A szalagok szinte mind márkásak, látszik, hogy valaki őrült sok pénzt rakott bele anno. Lehet őrültség nyoma is, de ki tudja, akkor ezek szerint én is őrült vagyok, hogy minden magamra költhető pénzemet a stúdióba fektettem?
Párszor elgondoltam, hogy mi mást tehettem volna? Talán elmehettem volna Tajvánra, happy endes masszázsra egy hétig?
Az analóg barlangomban az az elképzelésem, hogy az ugyancsak eltüzelésre szánt három régi orgonát előszedem, és megpróbálom restaurálni őket. Van egy régebbi, csak tranzisztoros, az totál káros, valaki dühibe szétverte a nyákokat. Van egy hibrid, részben tranzisztoros, részben Icés, és van egy orgona csak Icés. Ez még az a generáció, amely nem sejtette, hogy a mikroprocesszorok le fogják váltani.
Na ezekkel remélek egy fajta elvonulást a világ elől. És közben a háttérben le fogom játszani a videoszalagokat.
Szóval, én nem akarok tovább bambulni a semmi jót nem ígérő digitális internetes hálóban.
Elegem van mindenféle politikai, történelmi, okoskodó, társadalmi, szociális elemzőből. Nem érdekel mifelé megy a világ.

Mint írtam, a rádiót még egy évig működtetem, azután meglátom.
Mikor rászánom magam, befejezem a rádió honlapját, borzalmasan felhasználó ellenes a szerkesztője. Bár olcsó és a jelek szerint stabilak és gyorsak a szolgáltató szerverei, de a belakása rémesen zavaros. Nem akarom elbonyolítani, csupán egy olyan platformot biztosítani a rádiónak, amely a Pc-n túl telefonról, tabletről is elérhető. Hogy ez se legyen egy kizáró ok.