Artizán Blues Rádió

Loading ...
Winamp, iTunes Windows Media Player Real Player QuickTime Stream Proxy
A fenti kis ikonok egyikére kattintva lejátszó lista tölthető le. A blog további böngészéséhez új ablak nyitását ajánlom, hogy a rádió zavartalanul tovább működhessen. Köszönöm.

"billklinton"

Ez a globál warming dolog is megéri, hogy egy pár gondolakört megfussunk vele. Végre megengedte az ilyen mobiltelefonos internetem, hogy a Hanczur által belinkelt filmet megnézzem. Furcsa mód, a legnagyobb viharban, amikor azt gondoltam, hogy kizárt a jel, hisz az áramot lezárták, a műholdas adások is megszakadtak, erre az internetem felpörgött. Egy slungból letöltötte nekem a közel másfél órás filmet. Meg is néztem.
Mit is mondjak róla? Az első ami eszembe jutott, hogy akkor mi van? Jöjjek azzal a megbékült filóval, hogy valahol középen van az igazság? Ezzel nem jöhetek magamnak, mert még nem találtam olyan dolgot, aminek a közepén van az igazság. Az ilyen dolgokkal csak altatja az ember a saját lelkiismeretét, valahol mindnyájan tudjuk, hogy nincs ilyen, hogy mindenkinek igaza van.
Azon túl, hogy engem elkezdtek idegesíteni ezek az új zöld mozgalmak, amikben kezdtem felfedezni a képmutatást és a kőkemény politikát, akár egy akármilyen keresztény egyházban, valamiféle igazságképek mögé bújt emberek maguknak kampányolnak, tehát sok mindenen túl éreztem, hogy sántit a dolog. Túlságosan befűtöttnek éreztem a dolgot, mintha egy sportcsarnokos evangélizáción vennénk részt, ahol a tömeg hisztérikusan feszt megtér. „Billklinton” szokta az ilyesmire mondani apám. Az ilyen hisztérikus, szkizofrén dolgokra szokta mondani apám, hogy billklinton. Ami azt jelentette köztünk, hogy felhajtás, cirkusz semmipénzért. Kenyér és cirkusz a népnek. Na ez a global warming dolog is egy ilyen billklinton dolog. Hogy mi győzött meg engem? A film az csak egy olyan dolog ebben a folyamatban, hogy na ugye, mondtam én. Szóval mérlegre tettem azt a vallásos, fanatikus néha hisztérikusan szkizofrén hozzáállásokat a világégéses hangulatokkal és a filmben szereplő tudósok érveléseit, megfigyeléseit és nem utolsó sorban a blazírtságukat. És elhiszem, hogy kipicsáztatták őket az ilyen fórumokból, ahol jelentett volna valamit a szavuk. Hiszem ezt, mert átéltem én is többször ezt a félretevést, a világnézeti különbségek miatt. Pontosan olyan fórumokról, ahol úgymond az emberi értékekért harcolnak. És ezek a fórumok úgy ki tudnak picsázni, hogy egy életre elveszted a hiteled mindenhonnan.
Aztán erre a globál warmingra ráhúzták az egész mózesi törvényszerketyát, ahol ugye azt is megmondja, hogy az állat melyik részét egyed és melyiket ne. És hova használj sittim fát és hova ne használj sittim fát. Magyarán, bazmeg takaríts a házad körűl, mert ha nem megesz a mucsok. És ezek a törvények nemcsak feltételezik, hanem egyenesen hülyének deklarálálják minden polgárát ennek a Földnek.
Biztos jönnek majd az ilyen betüzelt warmingosok, hogy nem látod? Ez is egy zsidó diverzió. Mert biztos minden tudós metszettfarkú.
Nemtom. Azt értettem meg ebből a filmből, hogy ha lesz világégés, az nem feltétlenül miattam lesz. És nem kell lemondani az áramról, autóról, ami jó. Mert nem volt semmi felemelő abban, hogy gyalog cipeltem a szerszámaimat, neccekben, és néha kiszakította a neccet egy egy véső, csavarhúzó. Vagy elszakadt és ezerfelé gurultak a tróliban a csavarok, szegek. A sok gyaloglás meg nem tett jót öröklődött gyenge térdszalagjaimnak. És a fene egye meg a spórolós égőit, mert nem lehet látni semmit velük. És az sem korrekt, hogy az átlag ember üdvösség kérdésévé tették a villany felkapcsolását. És kik tették ezt? Pontosan azok, akik dúskálnak fényben, technikában és jólétben.
Aztán az már az én ínyenc falatom, amikor ugye felfedeztem, hogy ez a globál warming dolog megint a politika a vallással karöltve törnek világuralomra és lásd uram, kik felett akarnak uralkodni? Hát az elesettek, a szegények, a kiszolgáltatottak felett akarnak uralkodni. És az egész zöld ideológia a fejlődés ellen szól, hogy az ember lebutulva, kiszolgáltatva, sebezhetőbb, zsarolhatóbb legyen.
Ezt próbáltam mondani, írni, hogy hiába vonulunk el remetének, nomádnak, hogy az életünket leegyszerűsítsük, az adókulcsok ott is utolérnek minket. Mert ha ma nincs törvény valamire, nincs megadózva, holnap meglesz. És onnan már minden lesz az életünk, de nem egyszerű.
Aztán még egy hatalmas rákfenéje van az emberiségnek, hogy képtelen normális kapcsolatokat teremteni és közösen alkotni valamit a saját érdekében, ami ne legyen vallásos dogma, illetve elnyomás. A hülyeségre rögtön tömegek reagálnak, de egy logikus, számokkal igazolható relációra senki nem hajlik. Valószínű azért, mert akkor nem lehet félrebeszélni, és kihasználni a másik jóhiszeműségét.