"Mi is a drága?"

Adri blogján "Mi is a drága?" bejegyzéséhez imigyen szóltam hozzá:
"Ne menjünk messzébb, egy liter igazi tehén tejet felénk 2,5 lejért alig tudják eladni a tehenesek, a boltból én 4,16 lejért veszem a vizes tejet, amiből már hiányzik minden ami a tejben volna. Azt mondta nekem egy megrendelő, hogyha a fa ablak megközelíti a műanyag ablak árát, akkor inkább megrendeli a műanyagot.
A házi tejet nem veszem, mert először megnézem az ember kezét, azt mondja minden fejés előtt megmossa a tehén tőgyét, viszont a kezén látszik, hogy napok óta nem látott vizet, a teje pedig pisi szagú. Mondtam az ablak rendelőnek, hogy vegyen inkább műanyagot, mert ha arra irányítja a vizes tömlőt, az nem ereszti át a vizet, de a tömlős vizet a faablak átereszti.
Az édességekkel kapcsolatban én is dühös vagyok, de sajnos itthon nincs időnk sütkérezni, a főzést is legtöbbször kutyafuttában, dumnyézozások közepette műveljük, mivel nagymama nincs, aki jókat főzne sütne, így vagy felveszem a muzulmánt és veszek még egy két feleséget, hogy legyen aki főzzön s ilyesmik, vagy nem tudom…
Egyébként az iskola sem segít a bio felfogásnak, noha tanulják, hogy szemetelni nem szép, de a gyerekek otthonról hozzák a konzum mentalitást, a menő koncepciót és a divat átkát. És akkora fal ez egy bioságra törekedő szülőnek, hogy őrület. Mert nem akarom ugyanazt a hibát elkövetni mint apósomék, hogy addig cseszték a gyerekeik agyát a vallással, hogy mindhárom gyermek jó messzire menekült.
Ültetem csak továbbra szépen katonás sorrendben a magokat és abban bízok, hogy majd a fiam is megkedveli ezt a dolgot.