A lényeg

Nincs más recept az Életre, mint felfedezni az égő csipkebokrot!
Én nem úgy tenném fel a kérdést arra, hogy jó, jó, de hogy találjunk rá az égő csipkebokorra, hanem úgy, hogy gondold végig, hányszor mentél el égő csipkebokor mellett és rá se hederítettél?
"Az igazság az, hogy jók, vagy rosszak azok az értékek amiket teremtünk vagy örökbe hagyunk, máshoz nem lesz mihez nyúljanak az utódaink."
"Azon túl, hogy az asztalosok hihetetlen mennyiségű koporsót fognak gyártani, lesz más haszna is a háború utáni világnak?"
"Az idők folyamán sok magyarra fordított külföldi irodalmat olvastam, legtöbbnek több erénye nem volt, mint hogy megírták a semmit jó hosszasan....Sok híres világirodalmi rangú könyvből kiábrándultam..."
"Sokan olyan nagy dolognak tartják a kertészkedést. Mintha lenne benne valami nemzetmegmentő misztikus erő. Pedig az egésznek a titka, hogy a gyomot időben ki kell gyomlálni. A többit elvégzi a természet."
"Mert ha valaki akár karikatúrával gúnyol ki engem, és nem tudom röhögve levonni a tanulságot belőle, nem értettem meg semmit."
"A szegény ember nem tud gazember lenni, mert éhen kopik. A kenyérlopásnál lebukik és börtönbe kerül. A hatalmas ember nem tud bukni, mert ha bukik, bukik a rendszer....inkább védi."
"Engem az erősít, ha látom, hogy más is kínlódik. Furcsa, mert a gyengék mindig az erősektől remélnek segítséget, de nálam fordítva van, a gyengék adnak nekem gyengének erőt."
"Azért jó, ha van az embernek rutinja a haszontalanságban..."
"Csakis az egészséges embernek vannak örökké bizonytalanságai és kételyei."
"A kurva anyját! Nem hagyom magam..."
"De hát ez a nyomor karizmája. Magába szív, agyat, lelket mos, amíg olyanná nem válsz te is mint ők. S ha olyanná válsz mint ők, akkor szerintük megtörtént az isteni csoda, az isteni igazság, az emberiség elégtétele. S ha van elég fair play magaddal s családoddal szembe, beláthatod, hogy átbasztak. Nincs semmi de semmi felemelő a nyomorban, a nyomor kultuszban. Csak a dorbézoló igénytelenség, a csömörig művelt karneválizmus, a butaság bűnig való tökéletesítése."
  "Mostanában olyan gondolataim vannak, hogy ne az örök élet ígéretéért cselekedjünk jót, hanem egyáltalán azért a tényért, hogy emberek vagyunk. Mert ha mindenek felett fejlettebbnek érezzük magunkat, alkotunk, teremtünk...hát azért. Hogy méltóan legyünk fejlettebbek mindenek felett." 
"Ez az én harcom, hogy az ember nem predestinált a nyomorra. Van kiút. Nem értem mi a nehéz ebben?"
"Nemcsak szalonnával él az ember, sőt ha kevesebb a szalonna, annál fontosabb az ige. És az ige is tud nagyon zsíros lenni, mint a szalonna."
"A büszkeségemért eszem magam, de cselekszem ahogy a helyzet kéri..."
" Érdekes, hogy a felszínen a felszínesnek van igaza, a dolgok velejében pedig úgy látszik a felszínesnek követendő a példája..."
"Gondolatban végezz egy számtani gyakorlatot, hogy ha holnaptól valami miatt munkanélkülivé válsz, nem többet, de miből veszel meg egy ásót, egy gereblyét és néhány magot, hogy legyen mit elhintsél?"
"Mostanság igen meggondolom, amíg neki fogok valaminek. Talán többet latolom a kelletnél. Talán aggodalomra méltóan többet, mint kéne. És talán ezért érzek enyhébb motivációt és erőt a cselekvésre. Mert sokat latolom. De muszáj latolnom, talán a sok minden új megtanulása mellett a latolást is meg kell tanulnom jól csinálni."
"Az aki neked az igazságot osztja, az a hallgatás, az elfogadás, a tűrés, a szenvedés. És beadják neked ezek a legális szentek, hogy ez ama istenes katarzis, amit neked meg kell élned."
"Úgy érzem része vagyok a ökoszisztémának, de semmiképp nem vagyok ura, ahogy a vallás beadja nekem. Az életed ima. Akkor éljed úgy, hogy lehetőleg hasznot hozz az ökoszisztémára. Ha nem más, légy a trágya. Nem érhet különösebb csalódás, legfeljebb néhány nemes virág belőled meríti az élet nedűjét..."
 "Abban kezdek kételkedni, hogy a jó vagy a gonosz végett vagyunk mi ezen a világon. Szeretném, hinni, hogy a véletlen csodája vagyok."

"Aki előre akar fizetni, attól szemrebbenés nélkül kell elvenni a lóvét."

Mi a megoldás? Teljesen elvonulni? Lelki lénnyé válni? Önsanyargató, minimális életet élni, holmi lelki magasságokért? Megtudni mély lelki, élet titkokat és azokat visszanyelni, mint a taknyot, ami természetszerűen kikívánkozik?”

..a mai császárok mind keresztények. És nem csak egy császári adó van, hanem rengeteg. „

Két szegénynek meg sem fordul a fejében, hogy kamatra adjanak egymásnak kölcsön.”

Azt hiszem én is megbirkóznék a Marshall segéllyel. Csak hát sosem fogom tudni ezt bebizonyítani.”

A szövetség arra jó, hogy nem öljük meg egymást, amíg benne vagyunk.”

A nagyok árnyékában élhetsz ha van mit adnod és amíg adod.”

Az életben vannak bizonyos protokollok. Amiket be kell tartani. Nem szeretik ha az ember őszinte.”

Nem elég a földtől húsz centi magasságban lebegő pozitívumokat keresni és élvezni, mert a gravitáció azokat is viszi a világfordulással.”

Amíg az ember nem kerül abba a helyzetbe, hogy nagyon komolyan feltegye magában a kérdést, valójában kire számíthat, az élet halál harcban, ahol az ember könnyedén, még akár egy véletlen fordulatból is nekimehet a halál fullánkjának, anélkül, hogy az sokat döfködne, addig azt hiszi, hogy az élet tele van egy csomó pozitív energiával, ami csak úgy árad az emberekből.

Felleltározván az utóbbi évek tapasztalatait és a földrajzi potenciálokat, egyetlen egy szupranaturális szövetségre számíthatok a jövőben, és az a Természet.”

Lassan felébredtem, hogy semmire és senkire nem számíthatok, csak arra, amim van és ami Van. A Föld. A Nap. A Felhő. Az Eső. A Tehénszar. A Bogarak. Némi Kerítés és Ketrecanyag. Az Ásó. A két Kezem. És a nyöszörgő Testem.

Azt akarom, hogy a nagy tudósoknak ne legyen igazuk a szegényekkel szemben. Hogy a szegénység az nem valamiféle átok vagy predestináció, sem valami genetikai vírus. “

Ha meglát egy pap, köveket ragad. Én vagyok minden földi szent rémálma. Meg sem kell szólaljak. Rajtam a jel. A gonosz jel.”

Úgy érzem magam, mint a máglyára tett eretnek, akinek még órákig prédikálnak és hozzák fel neki bűneit. “

"Bőgnek az istenek, mert féltik a márkanevüket."

Az "okossággal" szerzett pénzforrás eyszer kimerűl, lesz nagy szegénység, akkor jól jön majd egy pár olyan ember, aki tud egy másfajta megélhetési módról. De ameddig le nem bomlik az alapokig minden, addig nem lesz semmi ujjászületés
"Ha kellett, engem hívtak. Segítőkésznek ismert meg engem a világ. Ezért azt mondják, ha komoly, nagy munka van valahol, hogy hát ezt egy komoly cégnek kell elkészíteni. Én sosem tudtam erre a komolysági szintre felemelkedni. Van aki arra jó, hogy segítsen, van aki arra, hogy megfizessék."

"Napjában legalább egyszer átíródik bennem ez a nagyvilág, mert minden nap van valami ami hozzáragad ehhez a nagyvilági ekszperianszhoz és ezzel az adattal frissülve átíródik a nagyvilág bennem."


"Nem voltam én mindig ilyen kekeckedő, mint ma."

"Az az érzésem, hogy amíg az alja nép trágársága egyenes és őszinte, addig a felső, az entellektuel rétegé még a trágárság is mű."

"Lefilmezni egy pár ledöntött sírkövet és bejátszani holmi archív felvételeket, nekem, mint amateur ilyen szülinapos kamerásnak, nem tűnt egy produkciónak."

"A szobafestő úgy nyer magának bizalmat, ha kikezdi az asztalos munkáját. Elvégre a doktorok is így szerzik a címet nem? Lehánynak másokat."

"Meg sem köszönték. Így van ez rendjén. Mondom én."

"Mit kéne nekünk jobban eladni?"

"Hogyan gondoljuk, hogy a mai huszonévesek miféle gyeplőt kéne megfogjanak? Azt, amit a mi negyven-ötven évünk alatt sem tudtunk megfogni?"

"Az idők folyamán kellettek a fegyverek, a tömegmészárlások, a keresztes háborúk, az égetések, a zsarnokoskodások, az álnokságok, az ármánykodások, a megtagadások, kitagadások, mert az Úrnak ama tisztaságának annyi ereje sem volt, mint egy John Lennon dalnak, amely örömet és szeretetet vitt mindenhova harc és kegyetlenség nélkül."

"Elég egy Lennon, egy Jackson, egy akárki, aki nem fegyverrel, nem erővel, nem zsarolással, hanem szeretettel hív el valamire. Egy ilyen kis ember nagyobb forradalmat indítana, mint Marx, vagy Lenin."

"Az egyformaság, az egyenjogúság, a bocskorizmus égisze alatt tulajdonképpen mindig egy kis diktátor személy vagy csoport „terelgeti” Isten báránykáit, sosem tudtam kideríteni merre, de hogy nem a közösség boldogulása érdekében az biztos."

"A röhej az, hogy az ember megpróbál hegyeket mozgatni egy egy dolog érdekében, mégsem sikerül semmi. Aztán a megoldások banálisan, unalmasan besétálnak az ember életébe, mintha a sors megállna egy pillanatra a kapud előtt egy szivarra rágyújtani."
 
 "Félistenek nem predestinálhatják az embert."
"Ellenségemmel szemben csakis az ellenségével szövetkezhetem. És mi van, ha az ellenségem magyar?"

 "Én már mindennel úgy vagyok, hogy jó, elolvasom, de már nem várok semmilyen megváltásra. Enni, inni akarok, élni céltalanul, egyszerűen csak jobban szeretném érezni magam, mindenféle lelki és szellemi komplikáció nélkül."
"Bármilyen kevés nyomot akar hagyni az ember ezen a Földön, az első feltétel a saját tulajdon, hacsak nem valamilyen perverz élvezete, ha örökké űzik, kergetik. Ha nincs örökség, akkor kezdődnek a bajok. Pénzhajsza vagy sátra? Ez a kérdés."
"Én azt vettem észre a fiamnál, hogy az adott szónak értéke van nála. Elvárja, hogy ne csak neki kell mindennel elszámolnia. Szerintem ezen kéne nekünk felnőtteknek dolgozni egy kicsit."
"ha egy cég számba veszi a negrót, mint felebarátot, kétszeresen fog ráfázni. Egyszer jogilag, aztán emberileg. A negró dolga a minimálbérért ledolgozni a törvényes nyolc órát. A vállalkozó dolga kitalálni azt a vállalatot, amiben a negró az adott szolgáltatásával profitot termel és az állam dolga kordában tartani mindkettőt. És így lesz egy boldog nemzet."

"A káromkodásról nem fogok leszokni. Még hogy én káromkodok? Akkor nem hallottátok Sanyi barátomat káromkodni a háztetőn, ha szálka ment a kezébe."

"az a nem giccses művész, aki életében minél kevesebbet alkotott és mégis valahogy megélt."

"Egy szervezet csak úgy tud hosszútávon működni, ha az amit áruba bocsát, egy kört bezárva örökké visszakerül, mint a Coca Cola örökké itatja magát. Így van ezzel az örökké megtéréssel is. És az az igazi megtért, aki minden vasárnap sírva megtér. Mert így tesz bizonyságot a marketing tervről."

Apáméknak zaccuk sem volt már. A kis karácsonyfa árván díszelgett egy kis asztalon. Apám vett egy régi üdvözlő lapot, az írott felét levágta, fúrt rá egy lyukat, írt rá valamit, majd felakasztotta a fára. Elolvastam, a következő volt ráírva: „Az Én békességem legyen veletek”


"amíg a hősök a hősök konyhájáról esznek az ország elöljáróival egy asztalnál, a melegben, a csóreszek a szabad ég alatt eszik hideg ételüket és fogalmuk sincs miért várnak."


"Bankokkal egyenesben vagyunk. A barátokkal nem."


"Ilyenekről olvasok, hogy kilopták az emberek életéből a karácsony igazi hangulatát. Hogy nem a szeretetről szól már. Kérdem én, miért, a hétköznapok a szeretetről szólnak?"

"Hogy a fiatalok nem ismernek tiszteletet, nem ismerik a jóérzést. Komolyan? És vajon honnan ismernék?"

"Hogy egy lyukas garasnál többet ne kapjon az állam adóként, hogy ne legyen miből bitorolja családomat, népemet. Nem az idióta égbetekintés a lelkiség. Hanem a munkától való durva kéz és a szerető simogatás, hogy érezzék a hozzátartozóim, hogy jó kezekben vannak. Ez a lelkiség."


"A bolond is tudja mi a jó neki, hát még az, akinek helyén a feje és lelke?"


"Így rendezi Isten ezt az egyensúlyt. Mindenkinek ad valami foglalkozást, hogy ne unatkozzon."


"Az, Aki megteremtette a magát újrateremtő világot, egyedül nem képes rá, az embernek kell kipótolni az isteni hiányosságot."

"A pampers, az csak pampers. Hogy mi örömét leli abban egy fehérnép, hogy egész nap mossa a pisis rongyokat, nem tudom?"


"Hiába az egyik az égre tekint, a másik a földre, az eredmény nulla. Ha mindketten az égre néznek, ha különböznek is természetben, megtalálják a módját annak, hogy mindketten jól érezzék magukat."


"Kéz a kézben sosem fogunk mindig emelkedett állapotban lebegni. Sosem fogjuk ugyanazt látni és hallani, de ha néha összeér a kezünk és tekintetünk, szépen megöregedve, talán betöltjük emberi karrierünket."

Az nem érv, hogy ilyen a mai világ és ne próbálkozzunk. A mai világ olyan, hogy aki kolbászt akar enni, az disznót tart, akinek szép fabútor kell, az magának megcsinálja”.
ez sem rossz:
Az Isteni kapcsolat sem egyértelműen van, vagy nincs, hanem állandóan alakul, csiszolódik, erősödik”.
ez is jó:
Mi felnőttek az iskolai rendszerrel elfelejtetjük a gyermekekkel honnan jöttek, csak azt tudjuk nekik bemutatni, hogy hova tart az emberiség “
mélyből jön:
Olyan lelki szegénység van a pénzes körökben, hogy beleundorodtam. “
ez is:
Milyen a szegény ember? Variál. Egész nap variál. Éjjel jár az agya. Rémálmai vannak, nappal úgy érzi bezsong. Számol. Kombinál. “
egyik kedvenc élményem:
Miután kivittek és elmentek, teljes csend vett körül. Sehol egy lélek, csak a kiszáradt kukoricatövek mindenfelé, egyenes homoktenger. Sehol egy dombocska, sehol egy bokor, sehol egy madár. Semmi. Volt nálam két csomag keksz, beosztottam négy napra. Hallgattam a rádión az egyedüli rádióállomást. Cincogva szólt, mintha valamilyen más világból jelezne egy kulturált létforma. Azt hiszem, a szerzetesek, mikor elvonulnak, ők éreznek ilyesmit. De én nem imádkoztam senkihez. Beolvadtam a természetbe, a csendbe. Ilyenkor az emberben sok gondolat kikristályosodik, kevés emlékből is sokáig elélhet. Felerősödik a legcsekélyebb gondolat, érzelem is. Értelmet kapnak a részletek. “
egy jó életkép:
Én nem tudtam mi van Bözsivel, csak láttam, hogy a műhelyembe szokott egy télen, a kályha mellett üldögélt órák hosszát. Fázott. A szagán kívül egyébként nem zavart. Csendben odaállt, nem szólt semmit, mosolygott…sosem felejtem el azt a kibékült mosolyát. Bözsi csak mosolygott. Nem volt ő bolond. Csak mosolygott. Minden nap máshoz ment. Ünnepnapkor mindenkihez elment. Mindenhol űlt egy picit, amíg eltelt a nap. “
szeretetről:
“Csak tépjük a virágszirmokat: szeret, nem szeret. Mikor valaki kijelenti, hogy igenis, szeret, onnan az élet egy más dimenziót kap.”
“Ha valaki eljön velem egy mérföldre, én elmegyek vele háromra, ha tekintettel lesz fájós lábaimra.”
odamondós:
“A fiatalok ma sem boldogabbak, mint akkor. És nem az a baj, hogy nem esznek lóhúst, ahogy sok háborút megélt öreg szokott felhozni. Ennének szívesen lóhúst, ha cserébe boldogabbak lennének.”
álmodozós:
“Milyen lehetne egy olyan társaság, akik egymás kezéből kapkodnánk ki a szebbnél szebb alkotásokat, ötleteket és türelmetlenül várnánk a hajnalt, hogy megosszuk egymással az álmainkat?”
még egy odamondós:
“Nem adok esélyt egyik pártnak sem, mint ahogy nem adok az egyházaknak sem. Mert mind, mind a begyepesedett, korrupt, és egyébként tisztességesen megélni képtelen vén faszik „tócsája”, és csakis azon fiatalokat fogadják el tagoknak, akik eleve vén faszi öregeknek születnek, akikben genetikailag él az elfogadás, akikben szabályosan kéjeleg a csúszómászóság és életük hivatása a semmirekellőség, a duma és a munka nagy ívbeni elkerülése.”
hmm…:
“Már azért sem akarhatott Jézus egy kis falucskát építtetni a tanítványokkal Mózesnek sem meg Illésnek sem, meg persze magának sem, meg senkinek, mert -szerintem- tudta, hogy az azonos érzésű és gondolkodású emberek nem férnek meg egymás mellett. Más szavakkal, két kulcsember nem fér meg egymás mellett.”
kemény:
“Nem igazságos. -Persze, nem igazságos, -mondta Ittálo, - de sok rosszat tudnak tenni. Ezek azok, akik a tarkódra teszik a hideg csövet, ha nem adsz nekik. De ez zsarolás, mondtam neki. Az, mondta Ittálo. És szívott egyet a bőrszivarból, mintha a világ dolgai teljesen a helyén lennének.”
sűrű valóság:
“A baj képlete egyszerű. Amikor elfogy valami, akkor minden elfogy.”
“És eljön az idő, amikor a csipkebokor meggyullad, ha tetszik, ha nem. Az ilyesmi nem kívánságműsor.”
és ami a legszebb számomra:
“az embernek egyedül adatott meg az a lehetőség, hogy ne istenként gondolkodjon, hanem a szíve szerint.”
kesergős:
“A sztori legszebb része, hogy ezen nem akadtunk ki. Nem akadtunk ki, mert már megszoktuk, hogy Romániában élünk. Hogy itt minden szar és itt mindenki fosnak van tekintve. És ez a fososság bele van ivódva az emberekbe is. Mind, mind az egész ország egy nagy fos. Egy nagy hegy szar. Egy csomó ember, egy csomó szarember, akik nem tudunk gondolkodni, mert agyunkban a káposztalé helyett fos van. Mindegy, hogy magyar, román, török, cigány, itt mindenki egy nagy fos.”
durva:
“…tele van a bazár első látásra fasza messiásokkal. Egyik mezítlábasabb a másiknál. Kipiszkálják a kolbászt a gulyásból, hogy önmegtartóztatásról tegyenek bizonyságot, de az ingatlanokat a fő tereken vásárolják, mert azoknak van értéke a piacon.”
“Elgondoltam, mi lenne, ha az Úr asszondja majd, he-he-hhe. Nincs is tüzes kemence, mondj egy imát, oszt tiszta vagy mint a pinty. Az lesz ám a buli.”
“Egy ritka vegyülete a fűrészpornak, életnek, szeretetnek, szerelemnek, lelkesedésnek, viziónak, utálatnak, irtózatnak, gyűlöletnek, lakásnak, berendezésnek, bútornak, meg mindennek ami él vagy hal általam, bennem, a környezetemben. Ez a száradafa matéria.”
“Én már belefáradtam mondani, irni, hogy nekünk nem politizálni kellene, hanem bizniszeket alapítani. Legyen biznisz biznisz hátán.”
“Szerintem minden emberben megvan az a képesség, hogy bármilyen anyagból, bármilyen helyzetből valamit ki tud alakitani.”
“Ma a marketing és menedzser szellem rombol a tiszta szakmában.”
“A csapatmunka az olyan, hogy néha egy bohócot is be kell vonni, hogy a kínos, tanácstalan perceket faviccekkel feldobja”
“Felpörgettük az életet, hogy minden kötelezettségünknek eleget tudjunk tenni.”
“a felnőtt társadalom úgy viselkedik, mintha ő a helyén lenne, tudatosan betöltené hivatását, és valahonnan, valaki megadta neki az erkölcsi bizonyítványt, hogy igen, mint felnőtt fel lenne hatalmazva a dirigálásra. Olyan ez, mint a szadista mazokista közösülés. Fájdalomban élvezni.”
“Legtöbben úgy vélik helyesnek, ha infószerűen leküldik az utasításokat. Hogy ezt én így látom és ebből nem engedek. Punktum. Az ilyen ne várjon másfajta válaszra. Mert a párbeszéd attól az, hogy mindkét fél vállalja azt. Ha egymásnak csak infókat küldünk, az legfeljebb egy fajta törvénykezés, öntörvénykezés, ahol a fizikai erő győz. Aki a legerősebb, az eszi meg a másikat.”
“Amíg az ember mezítláb sétál a világban, nincsen amit elvesszen. De ha eldönti, hogy szekérre ül, a dolgok elkomplikálódnak. Mert azt karban kell tartani, a lovakat etetni kell és ismerni kell az utakat.”
“A fiatal ember ahogy egyre nőni fog, rájön, hogy sem ember sem isten nem fog az ő áldozatára nézni, ha nem tanul meg gyűlölni, ölni. Mikor már megfelelően megtanul gyűlölni, akkor jó lesz. Megkapja az örökségét és isten is szeretni fogja.”
“Az életben vannak dolgok, amikkel nem lehet versenyt futni. Azokkal nem is szabad foglalkozni.”
“Ha majd a fiam megnő és azt mondja, én másképpen látom, nekem az ő meglátása lesz a fontos, nem az enyém. Az én dolgom az, hogy neki elég aranya legyen a meglátásaihoz.”
“Furcsa egy alkat az ember, hogy Istennek templomokat épít. Mintha erre Neki szüksége lenne, mint bizonyíték az imádatról. Én biza megszidnám a fiamat, ha imádata jeléül nem az egészségére vigyáz, hanem az én dicsőségemre egy oltárt készítene.”
“a kényszervállalkozó, az egy majom, aki máról holnapra bevállal valamit, mert ha nem felkopna az álla. “
“Vannak helyzetek, amikor a császárok kifejezetten azért jutalmaznak, mert úgy hiszik, te nyalsz a legjobban. És az ilyen dolgok nem szoktak sokszor megismétlődni egy turista nyalós életében.”
“Addig emigrál az ember, amíg kedvére való beszerikát nem talál. Ez a lényeg.”
“Az életben ritkán döntöttem a hangulatom szerint, legtöbbször igenis szárazon tettem, legfeljebb ha zenés cédét vettem, ott engedtem meg magamnak egy kis metafizikát.”
“Az egyszerűbb alkatok nem komplikálják magukat, nem idomulnak, nem is idomítanak, ők bemennek az üzletbe és megveszik a kész bútort. Tehát aki hozzám jön, az egy kicsit meg van kettyenve. Ez az igazság.”
“Nem szeretem, ha faszinak néznek. Az ilyen vesz százmillióért egy szart, de nekem a tízmilliót sokallja.”
“a természet az természet, a fának víz és nap kell, a nőnek meg lölö.”
“Találjunk ki egy kockát. Adjunk el sok ilyen kockát. Ilyen létfontos kockát. Szenteljük meg. Átkozzuk meg. Csináljunk valamit vele, amitől megveszik.”
“Semmi más nem utal erre a bűnőségi mivoltunkra, mint az emberi csodás agyunk, melyet néhány ilyen piszkapeti csuhás jól összezavar, holmi teológiának nevezett beszédképlettel.”
“Hiába ígéri meg a nagymama, hogy a ház majd a tietek lesz, ha meghalok, amíg ezt papíron ki nem fejezi, senki nem veszi komolyan.”
“A szeretet lovagjai mindig azt mondják, hogy nem számít a pénz. Nekik nem. Mert ők a pajzsokat is fűtött szobákban, aranyozott szekrényben tartják és fényeztetik egész nap.”
“Múzsák után futkározol, amíg más xeroxolja a pénzt.”
“az én regényemben a gonoszok jóképűek, soványak, tele lóvéval, alázatosok, templomba járók, amíg a jók kövérek, csúnyák és frusztráltan szegények, és nem járnak templomba.”
“amint az ember edzi a testét, hogy izmosodjon, kevesebbet eszik, hogy karcsúsodjon, kevesebbet kéne gondolkozzon, hogy több pénze legyen.”
“Valahogy több dollárhoz kéne jussunk, mert ezek az istenes dolgok nekünk az agyunkra mennek.”
“Bármennyire kiszámolja az ember, valami kiszámíthatatlan mindig van.”
“az emberek onnan vásárolnak, ahol többet fontoskodnak körülöttük. Nem is igazán az ár számít, hanem a kiszolgálás. Kisuvickolják a seggét vagy sem?  Ennyire szeretet éhesek az emberek.”

…következnek majd a többiek is…

3 megjegyzés:

  1. Olvasom magamat, mert rég elfelejtettem, hogy én ezeket írtam volt valamikor...és röhögök. Szerintem ez fasza, hogy tudok röhögni saját írásaimon...

    VálaszTörlés
  2. Pláne köszi, hogy minket is megröhögtetsz. Ugye tudod. hogy ez kicsit sem csekélység...?

    VálaszTörlés