Artizán Blues Rádió

Loading ...
Winamp, iTunes Windows Media Player Real Player QuickTime Stream Proxy
A fenti kis ikonok egyikére kattintva lejátszó lista tölthető le. A blog további böngészéséhez új ablak nyitását ajánlom, hogy a rádió zavartalanul tovább működhessen. Köszönöm.

A kocka megépült


Kornéliával arról álmodoztunk, hogy egyszer meg kéne építsük azt a kockát, amit elvarázsolva, vagy megszentelve, de bármiáron sokat és drágán tudjunk eladni belőle, hogy jól meggazdagodjunk. Aztán addig elméláztunk ezen, hogy lassan tizenöt év alatt egy kockaoldal nem sok, de annyit nem tettünk le az asztalra. Mondom, mi ezt sokat tervezgettük. Hogy szeretnénk.
Aztán ma délben megvilágosodtam!
Rájöttem, hogy az a kocka, amiről mi már rég álmodozunk, közben megépült.
Annyira egy rafinált kocka lett ez, hogy még nem is kell annak fizikálisan megjelennie, mert ott van a virtuálisban. Se nem fogható, se nem látható, de rajtunk és bennünk van, mint Isten mindenekben és mindenkiben. És világ, világtalan, boldog, boldogtalan veszi, mint a cukrot. Ilyet kitalálni embernek nem képes. Valami rafinált, agyafúrt, másvilági intelligencia kell hozzá.
Olyan ez a virtuális kocka, hogy nincs az a lény, aki ennek a bűvkörébe bele ne habarodna. És még az is, aki fennen hangoztatja, hogy ő kikéri magának, szabad ember, nem függ semmiféle kockától, még az is bele van habarodva.

Hogy mi is ez a kocka?
Hát kéremszépen, mikor megszületünk, jön a felnőtt ember és azt mondja nekünk követelőző hadonászás kíséretében, hogy felejtsünk el mindenféle kódot, amivel belepottyantunk ebbe a világba. És mi, gyerekként teljes szíveinkből meg szeretnénk nyerni a pótistenek tetszését, emiatt a velünk született kódot kisuvickoljuk magunkból.
És aztán jönnek az agytrénerek, ki ki a maga nemében és fajtájában, és belénk táplálják a mindenféle izmusok kódját. Aztán egyik tréner a másik trénerre licitál, van aki nemcsak bölcsességet ígér, hanem személyes kiteljesedést is, úgy, hogy senkire nem kell többé úgy nézzen, mintha ahhoz emberileg bármiféle köze lehet. Lehet csak önmaga, maga dicsőségére, senkihez nem kell kötődjön, mert mindenféle kötődés csak iga az önmegvalósítás útján, ergo, az emberi kapcsolatok csupán arra jók, hogy elvigyenek az A-ból a B-be.
Az egymásra figyelés, egymás szomjúságát kioltani... nos nem arra hivatott a földi kód szerint.
A kocka, a földi kód.
Nem fogható, nem mutatható ki, de bennünk van, és nyelvét gyakoroljuk. Mi vagyunk a Nagy Kód megtestesítői.
Úgyhogy drága Kornélia, lekéstük ezt is. A Kockánkat már rég kitalálták, már rég eladták, rég meggazdagodtak belőle, nekünk csak az a belátás maradt, hogy alázatosan odaálljunk Jézus elé, és azt mondjuk neki, bassza meg a kockáját, nem akarunk mi semmi kockát kitalálni többet.
De ne hagyja, hogy hülyét csináljanak belőlünk és a nagy kocka kódjaitól mentsem meg minket még ma!

A megvilágosodásos végkövetkeztetés pediglen a következő:
Örvendjenek a balfaszok, mert boldogok anélkül, hogy tudnák: rájuk nem hat a kocka kódja. Bár próbálják vérükkel karjaikba karcolni a kódot, de az minduntalan begyógyul és nem látszik, a rendszer hibásnak nézi és nem fogadja be őket.
És jaj az okosoknak, akiknek a trénerek megmossák agyaikat. Megmossák agyaikat, mert önmagukban üresek a tréner torna mutatványai nélkül.
Ámen.