Artizán Blues Rádió

Loading ...
Winamp, iTunes Windows Media Player Real Player QuickTime Stream Proxy
A fenti kis ikonok egyikére kattintva lejátszó lista tölthető le. A blog további böngészéséhez új ablak nyitását ajánlom, hogy a rádió zavartalanul tovább működhessen. Köszönöm.

Hamupipőke Csipkerózsikás Malacka álma

Minden asztalos vállalkozó átmegy ezen, hogy álmodozik a gazdagéknak dolgozni. Én is álmodtam, aztán mikor odakerültem felébredtem és nagyon hazavágytam onnan. Ja, persze, lehet, hogy azért mert félős vagyok, beszartam. Habár nem ezért vágytam onnan haza, hanem az élettől megundorodott emberek láttán kívánkoztam haza és lehetőleg becsületes kispolgároknak dolgozzak.
Mondom, tanítom ezt a román asztalost, mondom neki ne mind dőljön be, hogy ennek a Malac póggármesternek akarjon dolgozni mindenáron, mert ha majd elkezd neki, vele dolgozni, nagyon megjárja. De ő erről álmodozik, hogy a Malachoz közelebb kerül, s utána hozzáfér a jó, zsíros korrupciós pénzekhez, s egykettőre meggazdagszik. Nem figyel a srác, azt gondolja magában, hogy múltbeli frusztráltságaim szólalnak meg bennem, melyeket én egyszerűen csak tapasztalatnak címkézek.
A röhej, hogy azt a kandallókeretet éppen a Malacnak csinálta ez a köves, mert ő is arra hajt, hogy Malac oldalán meggazdagodjon.
De ha tudná ez a Malac királyfi, hogy azt a kandallókeretet nem egy hírneves míves szobrászkodta, hanem egy hamupüpőke eszkabálta össze Gepettós műhelyében, nem hinné el, de biztos vagyok benne, hogy nem is érdekli, mint ahogy engem sem érdekel, hogy Malacot mi érdekli.
De ha nem hiszi, eljöhet felpróbálhatja a kandallókeret topánkáját, mert ideragadt, miután a köves elmérte és csak meztéláb fért be a Malac kandallójára. Flájszul ráillik, ha felpróbálja. Méret, erezet s ezekhez hasonlók.
Na de csak a mesékben van ilyen, hogy a gazdag királyok a szegényeket jutalmazzák, de az tény és való, hogy minden Hamupüpőke Csiperózsika álmát alussza a Malacok előtt. Mivel ez esetben a Malac nem is tudja, hogy az elméretezett kandallónak elveszett topánkái is vannak, és azon egyedi, ráillő értékes darabok meg egy csürkefalvi asztalos tulajdonában vannak...Mert manapság a mesék is másak, nem mennek az elveszett topánkák után, így az asztalosok is hiába álmodják Csipkerózsikás álmaikat. Maradnak csak Hamupüpőkeként a kormos konyhában...
Úgyhogy az asztalos szakmában az első faragás lecke az, hogy jól vésse a fejébe minden asztalos eztet....