Artizán Blues Rádió

Loading ...
Winamp, iTunes Windows Media Player Real Player QuickTime Stream Proxy
A fenti kis ikonok egyikére kattintva lejátszó lista tölthető le. A blog további böngészéséhez új ablak nyitását ajánlom, hogy a rádió zavartalanul tovább működhessen. Köszönöm.

Virág helyett a sírra

Nem írom ki a nevét, mert akkor vádolni lehetne engem, hogy persze azér me zsidó, és te meg egy hazaáruló vagy, me zsidóbarát vagy. Most már tudom, hogy Rejtőt nem szabad olvasnia egy jó magyarnak, és Koncz Zsuzsit sem szabadna hallgatnia, mert nem láttátok? Nagy az orra!
A jutubon meghallgattam egy pár okosságot a napokban, olyan okosságokat, amikre a mai nesönál ébredés azt mondja, hogy kifelé a mocskos, emberellenes liberálisokkal. Engem az ilyen dolgok per hecc is arra ösztönöznek, hogy meghallgassam a másik felet. Mert azt már rég megtanultam, hogy sosincs az igazság csak az egyik oldalon. És sokszor az életben pontosan az ellentétekben kaptam meg a megfelelő válaszokat.
Az egyik ilyen okosság amit hallottam, hogy a szegény réteg nem szerveződik, amíg a gazdag réteg nagyon is szerveződik. Sokan vannak szegények és kevesen a gazdagok. Mégis a gazdagok jobban szervezkednek, mint a szegények. Hogy ez nem jó. Ezen kéne változtatni. Erre egy riporter, akiről félreérthetetlenül fel lehetett ismerni, hogy melyik tábor elkötelezettje, erre azt mondta, hogy és akkor maga mit akar? Kommunizmust? Persze a „kommunista” ettől nem esett kétségbe, megvoltak neki a további érvei is, amire a riporter nem tudott értelmesen válaszolni, csak egyre hajtani, hogy ugye emlékszünk még a kommunizmusra? Ki akar még egyszer egy olyant? És így szépen minden olyan törekvés, mely a szegények összefogásáról szólna, belefullad néhány gonoszul irányított sablon dumába. És sajnos maguk a szegények sem jönnek rá, hogy alantasul be vannak palizva.
A szegénység azt hiszi, hogy a politikus az a valaki, aki ad neki vagy sem. Attól függ, hogy nemzet érzületű vagy sem az illető politikus. Arra nem viszi az agya a szögény embört, hogy az állami gépezet az nem azért van, mert az atyaisten helytartója, hanem azért, mert megbíztam őt arra, hogy okosan és becsületesen ossza be, szervezze meg a gazdasági életemet. Ahogy Csabi mondta egyszer nekem: a maga dolga, hogy szerezzen munkát, pénzt, cementet és homokot, a többit bízza rám. Na így vagyok én is ezekkel a politikusokkal, hogy szerezzenek munkát, pénzt, a többit bízzák rám. A néger munkát elvégzem én.
A politikusnak esze ágában sincs se munkát keresni, se pénzt. Nem. Ő azt mondja, hogy ugye van száz a bejövetel az állami kasszába, ugye? Ugye. Nos, ebből megígérem, hogy nem lopok el kilencvennyolcat, csak kilencvenhetet, ha engem választasz. Na mit szósz? Há mit szóljon a segíny embör? Csak jobb a kilencvenhét, mint a kilencvennyóc. Nem?
És ennyi az egész. Erről szól az egész. A többi az mind mese. És persze, hogy egyik sem fogja felfedni azt a valóságot, hogy mese az egész, mert akkor mi lenne? Az egyház azt mondja, hogy akkor anarchia lenne és nem jó anarchiában lenni. Azért jó ez így. Maradjon minden a régiben. A jó kis gyűlölködés, a lopás, a hazugság ésatöbbi. Ezek az életnek a realitásai, sóhajtanak a papok es, és sűrűn imádkoznak. Talán azért imádkoznak, hogy az Úr jó sokáig éltesse ezt a rendszert, mert mi lenne, ha megint a szegények elkezdenének szervezkedni? Ki akar még egyszer kommunizmust? Ja, hogy a kommunizmus nem volt kommunizmus, hanem a nép vagyona privát kezekben volt? Az volt? Hát nem az volt? De az volt. De csak jobb egy kis diktatúra, mint az anarchia. Nem?
Hát mondjuk attól nem kell félni, hogy a szegények elkezdenek szerveződni. Mert a szegény nem arra hivatott, hogy szerveződjön. Ő a hatalom anarchiájában él. A hatalom meg van szervezve, a szegények pedig telibe élvezik a szervezetlenséget. Élvezik, mert jól ki van találva minden. A szegényekkel elhitetik a politikusok, hogy az elvek nincsenek tisztázva, azért nem keres senki sem munkát, sem pénzt, mert először az elveket kell letisztázni. Aztán ha majd az elvek tiszták, akkor majd beszélhetünk gazdaságról is. Munkáról meg pénzről. Csak a szegény ember nem jön rá, hogy elvben tiszta világ sosem lesz. Bármennyit próbálják tisztázni ezeket.
ez nem Pufi
Mint Pufi a korcs rotti, meg a kölyke az abszolút korcs, ahogy a garázs ajtót lesik, mert megtanulták, hogyha kaja akkor csak onnan jöhet ki, mint Csabi aki szokott hívni, hogy mit csinálok, esetleg valami vakolnivaló nem látszik a láthatáron (?), én is lesem a pulityikát, hogy nem esik valami változáscsont onnan a magasból? Egy kis gazdasági feldobódás? Egy kis munka, hogy végre értelmesen dolgozhassuk agyon magunkat, reggeltől estig, nem baj, ha apró pénzért is, de ezt az örökös elvi tisztálkodást már annyira meguntam én is, meg Csabi is, meg Pufi a kölykével, hogy egy életre elég a pulityikából.
Valamit kövessetek el ott fent uraim, mert kínomban elkezdtem angolul tanulni meg a gumifát nézegetni, hogy keresnek az angolok gyógyszerészt is meg asztalost is bőven. És bármilyen kicsi ez az én laptop képernyőm, de annál kisebb ablakban ki tudtam számíttatni onlájn, hogy mennyi adót fogok fizetni az angoloknak, ha nekik dolgozok.
Legalább ennyire mikor fogtok minket számba venni? Megmondom én mikor. Soha. Mert még nem létezik az a generáció politikus, aki képes volna csak munkát és pénzt szereznie anélkül, hogy feszt rendeztesse az elveket amíg teljesen kipusztulunk mint nép. A sírjainkra rátehetitek majd a kokárdákat s a sok elveket virág helyett.