Artizán Blues Rádió

Loading ...
Winamp, iTunes Windows Media Player Real Player QuickTime Stream Proxy
A fenti kis ikonok egyikére kattintva lejátszó lista tölthető le. A blog további böngészéséhez új ablak nyitását ajánlom, hogy a rádió zavartalanul tovább működhessen. Köszönöm.

Beindult a decemberes lista

 Kibontottam a krisztmeszes zenés zsákot, újabb -régi- dalokkal dúsítva az ünnepi hangulatot.

Bár igyekszem leszokni a szurkálós megjegyzéseimről, a képmutatás annyira kreatív, hogy kilendít komfortomból.
Régi vágyam Cseri Kálmán prédikációiból gyűjteményt alkotni, ebből az indíttatásból létrehoztam a "Hitben járás" műsoridőt.
Heti rendszerességgel tervezek egy prédikációt feltenni. Az elsőt most tettem fel: "Minek az ünnepe karácsony" címmel.
Azért kihívás számomra, mert archív felvételekről van szó, borzalmas rossz minőségben digitalizálva. Csak hogy képben legyen a munka mennyisége, a félórás műsor négy órás vágási piszmogást vett igénybe. 1986-ban volt felvéve, valószínű kazettofonra, melynek beépített hangsűrítője csak rontott a minőségen.
A "Hitben járás" műsoridő romániai idő szerint minden reggel 8 órakor, illetve este 20 órakor hangzik el és hetente töltök fel új tartalmat.
A nyolcadik Hangblog (és ezt egy kicsit büszkén írom, hogy egyáltalán eljutottam idáig) a szokásos időben hangzik el, romániai idő szerint 2,6,10,14,18 illetve 22 órakor.
A rádió honlapja is remélem lassan beindul, az a helyzet, hogy rémesen felhasználó barátságtalan a szerkesztése.
Addig is működik, de még nem úgy, ahogy tervezem:
Én, mint ember:
Fenntartom a rádiót, szerkesztem, havi 10 euróba kerül a rádiós szerver, és a honlap tárhely. A domain név az évi 20 euró.
Semmilyen szerződésem sincs szerzői jogos hivatalokkal.
Nekem alapból az a hozzáállásom, hogy a kultúra mindenkié.
Aki felismeri alkotását a rádióban és úgy véli jogtalanul használom, kérem jelezze és eltávolítom.
Nem látom át a hivatalos részét, írtam ez ügyben az Artisjusnak Magyarországra és írtam ide Romániába is egy hivatalhoz, a magyar hivatal lerázott egy forma nyomtatvánnyal, ami nekem nem segít, mert nem Magyarországról működtetem a rádiót, a román hivatal nem méltatott válaszra. Majd szólnak, ha valami bajuk van alapon tolom tovább a szekeret.
Órákat töltök el azzal, hogy olyan zenéket találjak, melyeket szívesen hallgatnék az Artizán Blues Rádióban. Szubjektív alapon.
Direkt mellőzve a fősodor sztárjait.
A hangblog megírására, felvételére, processzálására, illetve a zenék kozmetizálására, egyéb vágásokra, heti 15-20 órára van szükségem.
Egyelőre Hobby alapon működök.
Nem szeretnék továbbra sem reklámokat hallani a rádiómban, se elkötelezett politikai párt irányokat.
Szeretnék kézművesekkel beszélgetni, és azon összeállítások lennének a saját reklám felületeik.
Viszont ehhez már nincs kapacitásom, hacsak nem kapok támogatást, hogy kivonjam magam a mindennapos megélhetési munkámból, mely mesterség czímere: asztalosság.
Egyelőre kellemes ünnepi hangulatú Decembert kívánok nektek, én mindent megteszek annak érdekében, hogy a rádió maximálisan közvetítse ezt.
Muzsi Attila, Erdélyből.