Tákol az azstalos

Elaborált kocaillesztés. De jó.
Így születik a fityfiritty.
Helyén van minden.
Festésre kész.
Felvilágosult csajok.
Helyükön a csajok.
Menetes csavaros megvilágosodás.
Amikor az elméletet a gyakorlat igazolja.
Amikor az eladó azt írja: no shipping in your country.
Beshippingolom magam.

4 megjegyzés:

 1. Tetszik a szorítósorod! Adtál ötletet, de olcscóbb változatot fogok csinálni, ha odajutok. Ahogy az egyik oldalon Neked zártszelvény van, úgy a másik oldalra is zártszelvényt fúrok meg, és ráhegesztek két anyát. Pár menetes száram van is hozzá.
  A 22 nagykapuján mállik a deszka. Elsősorban a tartóelem.Sok szöggel rögzítették a függőleges deszkákhoz, és a kiskapun csavarral cseréltem, de rosszabb lett. Jobban leszáll a saját súlyától.
  Ide más megoldást szeretnék. Hátulról keresztbe vagy srégan núttal összeillesztett pl hajópadlóból egy felületet támasztéknak, és alul U vasból talpat.
  A sok kis szög kevésbé viseli meg a fát, mit az átmenő csavar, úgy látom. Legfeljebb a szögek fejét megtoldom kerek falapokkal.
  Szerinted működne? Vagy túl nehéz lesz tőle a kapu?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Átlós merevítést kell biztosítani a deszka kapunak. Az átlós merevítés mindig a az alsó sarokvas környékéből induljon kifele.Én előfúrással facsavarral fognám össze. Előnye, hogy bármikor cserélhető barmolás nélkül. Egy jól összedolgozott szerkezethez szerintem felesleges vasat tenni. csak nehezíti a kaput. de ha képet küldesz jobban megértem miről van szó..

   Törlés
  2. Kiraktam egy bejegyzésben. Persze azt még hozzá kell fűznöm, a Bódva szabályozása óta- így mondják itt - szárad a talaj. Kisebb a talajvíz és azóta repedeznek a házak is.
   A másik változás, hogy a gangtól a járdáig a kiskapu alá betonoztam egy csíkot. Ez is hatással lehet az oszlopaimra, és a kerítésre. De az oszlop dőlését még az ötvenes években egy szekérrel állították be. Akitől vettem a házat, mondta, hogy nem fog ledőlni, nyugodjak meg.
   Ideges nem is vagyok, csak ronda. A faoszlopokat pedig muszáj cserélnem, mert amikor nem jut eszembe, hogy itt törpék laktak, fejbe kólint a szemöldökfa.

   Törlés