Nem olyan rossz az orosz

Nagytatám mondta volt, hogy nem olyan rossz nép ez az orosz. De nagytatámnak semmi sem volt olyan rossz ebben a világban. Igaz, hogy az utcáról szedték össze és elvitték, hét évig orosz fogságban volt kényszer munkán. Nem tudom milyen volt nagytatám a fogság előtt, de mikor én megismertem hallgatag és alázatos volt. Ja, és gyakorlatilag orosz gyarmatként éltünk, amikor ezt mondta. Ilyenek, hogy kommunista párt, s ha valami rosszat gondoltál róluk, röpke öt, hat, tíz évre sittre vágtak.
Most látom reneszánszát éljük az orosz karakter imádatának, hát magyarosan fogalmazva nem voltunk eléggé seggbe baszva, vagy egyszerűen kihalt az a generáció, aki "látta" az orosz szellemet.
Amerikai gyarmatként élni nem tudom milyen, oroszként tudom, és úgy látszik mi képtelenek vagyunk függetlenként élni, mert ilyen a természetünk, hogy nem nyugszunk míg valaki nem diktál nekünk. Urakból is a legzsarnokabbakat szeretjük
Csesszétek meg!

4 megjegyzés:

 1. igazabol most amerikai/eu gyarmatkent elunk, lassan meg elni sem hagynak, egyik kutya masik eb

  VálaszTörlés
 2. hát akkor mégis csak jobb volt az orosz, nem? A zsidók is alig vonultak ki Egyiptomból már siratták az egyiptomi uborkákat...

  VálaszTörlés
 3. Csak ha azzal fejezed be, hogy basszuk meg, akkor szaporodni fog, mint a parancs a katonságnál.
  Nem. Szerintem elkerülni, legyinteni kell. Ott rohadjanak meg, ahol vannak!
  Az ószövetség meg ott van minden európai országban. Nem az a szerencsétlen ember a bűnös, akinek már a pólyás korában levágják a farka végét, hanem az a szoftver, amit beléjük programoznak.
  Ha más haszna nem is volt a szociál-lusta korszakunknak, legalább rákényszerített az önálló gondolkodásra.
  Főnöknek mindig párt alapon helyeztek másra alkalmatlan figurákat, és hagytak alkotni. Most fordítva van.
  Az élelmesekből lesz a főnök, nekünk meg gépalkatrészt kellene játszanunk.

  VálaszTörlés
 4. No igen. Kihalt az a generáció. Vagy kik még élnek közülük, azok egy részét kurvára nem értem. Csak ámulok amikor idősek csápolnak a neonáciknak. Hát ha valakik, akkor ők láthatták a különbséget -illetve hogy alig van különbség- a kommunista és a náci közt. Az áldozatok számát tekintve legalább is. Igaz, nem látják a kommunista és a szocialista közti különbséget sem.

  VálaszTörlés