Artizán Blues Rádió

Loading ...
Winamp, iTunes Windows Media Player Real Player QuickTime Stream Proxy
A fenti kis ikonok egyikére kattintva lejátszó lista tölthető le. A blog további böngészéséhez új ablak nyitását ajánlom, hogy a rádió zavartalanul tovább működhessen. Köszönöm.

A szerzőről a Muskóczi történetei első füzetéhez

 


Muzsi Attila Kolozsváron született 1966 május 28.-án. Kolozsvár kellős közepén nevelkedett. Elvárható lenne, hogy abban a miliőben ráragadjon némi egyetemi városi kultúra, de -emberileg- sajnos a kicsi Muzsi a saját világát már gyermekként sem engedte ki a kezei közül, és e rossz szokását -ismétlem: emberileg- felnőtt korban is makacsul szorongatta.

Valahogy elvégezte az 1-8 osztályt a Kolozsvári Brassai Sámuel Líceumban, a tanárai végül úgy engedték át mindenből, hogy azt mondták: „hagyjuk... ne vesződjünk vele”. Csupán egyszer volt tízese, leszámítva a magaviseleti jegyeit, mert tény, hogy Muskóczi.... akarom mondani a kicsi Muzsi figyelmét mindig más kötötte le, mint bármely tantárgy, de nem volt rossz fiú, nem verekedett, nem hangoskodott, nem szemetelt, igazán semmit nem lehetett ráfogni, ha néha mondjuk piszkos is volt az inge nyaka és rendszerint lyukas a zoknija, szóval az egyetlen tantárgyas tízest egyszer fizikából kapta, mert otthon egy olyan tolómércét készített fából, amivel mérni is lehetett, mondhatni egyetlen dolog, ami megfogta a kicsi Muzsit az iskolában.

Aztán Attila édesanyja a Monostoron kapott egy háromszobás lakást az államtól, így a város központjából, ahol mindenféle albérletben laktak, felköltöztek a Monostor negyedbe, és mivel a tanulmányi eredményei nem voltak a Brassai Sámuel nívójához méltók, apukája egyik ismerősén keresztül betették a tömbház lakásuktól pár száz méterre lévő úgynevezett 8-as számú elektrotechnikai ipari líceumba.

Attila itt végezte a 9-10 osztályokat, ahol valamiért komolyabban vette a tanulást, és kisebb, nagyobb eredményekkel egy közepes tanulóvá vált. Mivel itt már nagy hangsúlyt fektettek a technikai gyakorlatokra, az elméleti rossz jegyeit a gyakorlati jó jegyei kibillentették a rossz tanulók sorából.

Attila 16 éves korában a szekuritáté harmadszorra zárta be apukáját mondvacsinált vádakkal, mert Attila apukája egy kicsit másfajta kommunizmusról szokott csendben és alázatban beszélni. Egy Jézus nevű istenembert szokott emlegetni, annak liberális eszméiről és örökké tartó alkotó életstílusáról. Ez az akkori rendszernek sem tetszett és mint népellenséget bezárták. Így Attila 16 évesen elment dolgozni.

De tudjátok mit? Ez a Muzsi Attila ma Muzsibácsiként még él, ne siessünk eltemetni őt, mert még sok története van a tarsolyában, és ha valóban érdekel titeket ki s mi ő, keressétek a következő Muskóczi történetes füzeteit.

Garantáltan ki fog minden derülni róla...