Artizán Blues Rádió

Loading ...
Winamp, iTunes Windows Media Player Real Player QuickTime Stream Proxy
A fenti kis ikonok egyikére kattintva lejátszó lista tölthető le. A blog további böngészéséhez új ablak nyitását ajánlom, hogy a rádió zavartalanul tovább működhessen. Köszönöm.

Mérlegrendezés

 Eltelt az idő felettünk. Megtudtam, hogy egy fiatalkori barátom már nincs köztünk, és egy volt osztálytársam sincs már.

Ilyenkor szarul érzem, magam, hogy van pofám még élni? Pedig eleget szid a feleségem, hogy fatalista vagyok és folyton azt mondom, hogy korán elpucolok. A cukros orvosnéni is vigasztalt, hogy jó bő 15 évig is el lehet élni cukorbetegen. Ebből már öt letudva.
Én a halálra nem rettegve gondolok, tudom, hogy meghalunk. Az sem érdekel, hogy örökre megszűnök, az jó lenne, ha a halálom után egy normálisabb társaságba keverednék, mondjuk a sajátos Jézus mátrikszban.
De pontosan ezek a halálhírek gondolkodtatnak el, hogy amit megtehetek, azt ne halasszam. Ne mondjam azt a hintaszékben lóbálva hab testem rezignált cinizmussal, hogy minek erőlködni, minek kínlódni, hisz nincs értelme.
Lehet, hogy nincs értelme kínlódni, de ha valamit megtehetek, szerintem meg kell tennem.
A félelem a haláltól nem lehet kifogás. Az elmúlás része életünknek, de az utolsó pillanatig bimbót kell hajtani.
Igen, valószínű ezek a halálhírek jók arra, hogy a mérlegen a súlyokat másképp egyengessem. A hátramaradt időmhöz mérjem a súlyokat, és ne az illemszabályokhoz.



1 megjegyzés:

  1. Apám azt mondta, hogy a halál nem rossz. Őt már élesztették újra. Csak az odajutás szenvedésétől félt. Hát már nem tudja elmondani, hogy milyen volt. Mindenki magának szerzi meg a tapasztalatot.

    VálaszTörlés