Artizán Blues Rádió

Loading ...
Winamp, iTunes Windows Media Player Real Player QuickTime Stream Proxy
A fenti kis ikonok egyikére kattintva lejátszó lista tölthető le. A blog további böngészéséhez új ablak nyitását ajánlom, hogy a rádió zavartalanul tovább működhessen. Köszönöm.

Meszkericsek pengetánca

Elnéztem ezt a katalán függetlenedés politikai parádéját... hogy példázni tudjam a jelen hangulatot (keltést) európai viszonylatban... jön az a nemtomki és egyértelműen buzdította a katalánokat az erőszakos megnyilvánulásra és törvénytelen referendumra, a tévék attól forrtak, hogy már minden katalán vérig el volt szánva a függetlenség kikiáltására. (senki nem mondta nekik mit is jelent ez valójában, milyen ára lesz annak). Erre az nap, amikor már mindenki el volt készülve, hogy bejelentik a függetlenséget, (román tévék örjöngtek) láss csudát, a párbeszéd útját választották mégis. Ugyanazok az alattvalók, akik elszánt harcra buzdítottak (rengeteg sebesült) most hatalmas tapsviharban fogadták a párbeszéd készséget. Magyarán a katalánokat vezetőjük jól átbaszta. Meg vagyok győződve róla, hogy a seggfej első perctől tudta az akció forgatókönyvét, hogy a végén visszafordul. Jól megkavarta a kedélyeket, felcsigázta a népeket, elment a biztonságos határig, aztán diadalmasan visszalépett. Mocsok egy politika az ilyen. Szerintem erre a mintára mocskolódnak a politikusok. Ez most az az úgynevezett nemzetkedő új hullám Európában. Megint ártatlan áldozatok lesznek, bepalizott tömegek, és talán egy generáció fog megint elmúlni, míg feleszmél bárki is, hogy fogalmuk sem volt mibe másznak...
Basznak ezek minden emberi értékre, semmivel sem jobbak mint a gyarmatkodó fejedelmek.
Senkinek nincs semmiféle terve, elképzelése, csak úsznak a médiák egyértelmű félrevezetésével. Azok viszont konkrét forgatókönyv szerint dolgoznak. Még talán az a sok marha, akik csepegő állal szajkózzák a csürhe dumát, azoknak sincs fogalmuk miről beszélnek.
Elnézem ezt a mi meszkericsünket (maszkura, bohóc), a Sabin Ghermant, ez beszél erdélyi autonómiáról, seggét nyalja a magyarságnak, holott ha megnézed a LOOK TV-jét, soha egy utalás nincs a boldog magyar román együttélésről, sőt úgy árad a román népzene belőle, az a mi vagyunk itt a románok féle, hogy borzalom nézni. Mellesleg ez a Gherman még mai napig is ennek a Beszeszkunak és kivégző hóhérainak a nyilvános seggnyalója, aki már gyakorlatilag nem is létezik a politikai palettán... de hogyne nyalná, hisz minden vágya, hogy majd a független Erdélyben lássa viszont mint örökös apuka. És amilyen balfasz ez az erdélyi szavazóképes otomataság, képes megváltóként üdvözölni ennek a Beszeszkunak az alkirályait. Ez a Gherman is elmegy mindig a határig, onnan köpköd, uszít, de ő sem jön semmiféle projekttel. Csak kommunistázik ő is reggeltől estig. Nem értem, ki a fasz nézi meg ezt a paródiást?
Méretezek egy templomnál, beszélek az építővel, kérdem, hogy hány magyarnak készül ez a restaurálás? Öt magyarnak. Öt teljes félmagyarnak. Minek is? Ezt már én gondolom. Miért nem visszük ezt a pénzt oda, ahol van még magyar és azoknak vállalkozásokat lehetne teremteni? Minek értelmetlen vakolatokba ölni a pénzt? Fejetlenség. Avagy kalkulált szavazat vadászat? Mi is ennek az üzenete? Nem e az, hogy baszunk az emberekre? A jelen anyagból préda árán is túlélni?

Mondtam, mindenféle autonómia és függetlenségnek az elszánt híve vagyok. De könyörgöm, legyen valami eleje és vége mindennek. Nem elég az eltartott, telt picsájú asszonynak elhatározni, hogy mától független lesz, aztán miután elköltözik esik kétségbe, hogy gyakorlatilag nem is gondolta át mivel jár az autonómia.
Én azt tartom a legnagyobb bajnak, hogy erről senki nem akar, nem tud értelmesen diskurálni, mindenki hevesen pattog és követel, de semmiféle elképzelése nincs arról, hogy mi lesz az első autonóm napon? Itt nem lesz értelmes a majd meglátjuk hozzáállás. Mert harminc évig majd mind látni fogják az áldozatok. Mert a bujtatók gyerekei mind messze vannak, idegen földeken, drága iskolákban.
Bazmeg, egy ágyhoz is terv kell, hát még egy területi autonómiához. Aki ezt nem érti, az nem túlfűtött nemzeti, hanem javíthatatlan balfasz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése