Artizán Blues Rádió

Loading ...
Winamp, iTunes Windows Media Player Real Player QuickTime Stream Proxy
A fenti kis ikonok egyikére kattintva lejátszó lista tölthető le. A blog további böngészéséhez új ablak nyitását ajánlom, hogy a rádió zavartalanul tovább működhessen. Köszönöm.

Három nap alatt

Jézus azt mondta, hogy három nap alatt lerombolja a templomot.
Jó nagy botrányt kavarhatott vele saját követőiben, gondolom. Hogy merészel valaki egy több évezredes hagyományról fitymálóan beszélni, annak lerombolásáról hencegni? Már a gondolata is megér egy becsületes keresztre feszítést.

Eleink, kortárs nagyjaink büszkén hirdetik, hogy nemzetünk az egyházakkal karöltve tud csak életképes lenni. Kellenek a zarándoklatok feltöltődés gyanánt, mert az élet egyébként egy nagy szívás. Erő kell hozzá, ahhoz meg el kell menni merítkezni, frissülni.
Nem attól vagyunk egy erős nemzet, hogy van saját és erős gazdaságunk, dúskáló, kicsorduló kultúránk minden ágazatban, hogy örökké van mondanivalónk, millió projektben vagyunk, nem elég az időnk az alkotásra, nem. Mi olyan nemzet vagyunk, akiknek támasza a vallás. A vallásos egyházak. A vallásos egyházaknak meg támaszai a nemzet. Vak vezeti világtalant. Egyik a másikat támogatja és aggságos önbölcsességében kéjelegve szinte kárörvendve nézik amint a nemzetnek való fiataljaink emigrálnak. Sokkal nagyobb számban, mint amennyi menekült veszélyezteti létünket.
Erre azt mondani, hogy le kéne rombolni három nap alatt, biztos megérne ma is egy becsületes keresztre feszítést.

Ami nekem a legjobban fáj ebben a nagy magyarországi úgynevezett nemzeti visszaszületésben, hogy erőszakosan történik. Nem is az erőszakos kormányzásban látom a hibát, hanem a nép szellemi fogyatékosságában, lelki szegénységében. Úszik az árral, megmondják neki mi a jó, feltétel nélkül elfogadja és próbál fogcsikorgatva vidámnak látszani.
A hatalmi ellenzék nem a nép egészséges vérpezsdülése, szabadság érzete és igénye, hanem egy másik hatalomra törő csürhe. S mint két templom közt pendulál a nép, hol ide, hol oda, betartván az idő járását.
Figyeltem a Népszabadság sztoriját. Bezárták. Ezt kétségtelen számomra. Mégis azt mondom, ez is a lerombolni való kategória. Mert hagyták. Legyünk őszinték, a kutyát nem érdekli ma a nép szabadsága. Kifogyott a népből a kultúra éhsége. Jól van lakva egyébbel. Ez az igazság. Történnek dolgok, mert történhetnek.

Aztán ha megfigyelem mi történik a templom lerombolása után, nagyon érdekes dolog történik. Egy újjászületés, nem halandó, hanem örökké tartó testben. Az ember lelke születik ujjá, a szeretet erősödik meg benne, annyira, hogy a halálnál is erősebb. Ezt persze teljes életmód váltás követi, az élet új alapokra való helyezése.


Bármennyire botrányosnak tűnik, véleményem az, hogy nemzetileg berekedtünk egy ördögi körbe, ápolgatjuk a régmúlt, de életképtelen múmiákat, mint szent ereklyéket csókolgatjuk, holott három nap alatt le kéne romboljuk és újjá kéne szülessünk.

4 megjegyzés:

  1. Itt a legrozogább tákolmány az időjárásjelentés. Azt a pár perces műsort a tévében annyian támogatják, hogy foglmam sincs, miképpen nyúlnak a lányok hóna alá egyszerre.
    A másik meglátásod is ül. Levágott kezet vissza tudnak varrni, de sosem lesz már az igazi.Egy ketté vágott giliszta is két életet él a műtét után, bármennyire is összetartoztak.
    Tegnap meghallgattam Raffay Ernő legújabb videoját a jutubin. Felvidéki előadás felvétele. Szokásos elegáns megjelenés, szolid humor, tények, nevek, történészi alaposság. Szépen hangsúlyoz. Igazi tanárember.
    Hogy passzol ez ide? Őt hallgatva sem látok esélyt a mai emberekből a szó nemes értelmében vett egységes nemzetet faragni. Ez a hajó már elúszott. Most nem bárkát kell építeni, hanem sok kis tutalyt, és nagy dorongot dugni a folyóba, hogy ne sodorjon el az ár. Lesznek, akik egymás mellé sodródnak, és lesz veszteség is. A szik megmarad ott Erdélyben a falvakban.
    Innét úgy látszik.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem ti onnan Erdélyt nagyon mesésnek látjátok. Mint valami mentsvárát a magyarságnak. Valójában itt is az van ami maradt. A többi elment. És mennek folyton. Lassan már csak múzeum lesz Erdély mint magyarság. Zarándok hely. Mert gazdaságilag teljesen fel van zárkózva az áruházas világhoz. Az nem gazdasági modell, hogy import pénzből élünk. Amit hat hónap alatt összeszed a szekler a német farmon, azt itthon hat hónap alatt feléli. Persze ez is dicséretes, szép, hogy legalább hat hónapot itthon tölt, ennek a nyitja hogy csak háromszor két hónapot raboskodhat vígan egy helyen, mert ott is kacifántos a jogi keret. Mert menne ő végleges rabnak...

      Törlés
  2. Tudod, én csak narancsbolsevikoknak nevezem a volt KISZ funkcionárus ellen-ifjúsági szervezetéből gründolt pártját. A "csuhások térdre!" idején még szó nem volt kereszténységről náluk sem, mint ahogyan ma sincsen.
    Nem is lenne érdemes ezzel foglalkozni, ha nem egy bolsevista tákolmányt öntöttek volna nyakon kereszténynek álcázott maszlaggal a lophatóság és az önkényesség nagyobb üdvére.
    De én bízom: lehet, hogy én nem érem meg, de lesz még szabad, demokratikus oprszág Magyarország, noha Ártunk és Orbánunk jelenleg mindent megtsezu ezellen.
    Apropo: forradalom (ugye, holnapi évforduló). Ennek a kormánynak pont az a "forradalmi" 56-ból, ami valójában ellenforradalmi volt benne. Ami igazán forradalmi lett volna: a munkástanácsokból kiinduló önkormányzás, azt másodjára éppen ez a kormány verte szét 5-6 éve, hogy írmagja se maradjon.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha nem is látszik értelme, de ezért kell ha más nem, maszekben tovább vinni a szabadság elvét, hátha fiaink majd újra felfedezik és lesz mihez nyúlniuk.

      Törlés